Ook meedoen met de Champions League?

Wat is de overeenkomst tussen Galatasaray, Barcelona, Chelsea, Manchester United, Celtic,
Inter Milan, Real Madrid, Bayern Munchen en De Valken?

Alle clubs hebben een overeenkomst gesloten,
onder toeziend oog van de hoogste voetbalinstanties, met de mini-pupillen Champions League.

Op het sportcomplex van De Valken en Spirit’30 spelen elke zaterdagochtend jongens en meisjes van 5 en 6 jaar in een shirt van één van bovengenoemde clubs. In het jaar 2006 is een start gemaakt van dit succesrijke initiatief.

In plaats van vele kilometers rijden voor één wedstrijd is een eigen competitie gestart met naburige verenigingen Spirit’30, ASV’55 en WSW; start van de wedstrijden met een duur van 20 minuten is iedere zaterdagochtend klokslag 10:00 uur op het A-veld van De Valken en Spirit’30.

Op vier veldjes wordt er enthousiast vier tegen vier of vijf tegen vijf gespeeld in het shirt van de idolen van de kinderen.

Sponsor is Pannekoekbakkerij Houtlust die zorgdraagt voor de tenues. Met deze spelvorm krijgt deze leeftijdsgroep het beste de beginselen van het voetbalspel onder de knie.

Er gelden afwijkende spelregels; zo wordt er gespeeld zonder keeper, mag er onbeperkt worden gewisseld en voor buitenspel zullen de scheidsrechters niet fluiten.

Eén keer in de week wordt er bij De Valken training gegeven door Carla Laan met hulp van een aantal enthousiaste sportieve tieners.

Het is prachtig om te zien al die spelertjes die bij wijze van spreken het gras opvreten. Dit alles wordt natuurlijk aanschouwd door ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. Leuk is ook om te zien dat alles draait om het plezier in het voetbalspelletje en dat het resultaat van ondergeschikt belang is.

Na een gehele speelronde is er voor de winnaar een echte ‘Cup met de grote oren’ beschikbaar die officieel wordt uitgereikt.

Voor alle spelertjes is er een oorkonde als bewijs van deelname aan deze roemruchte competitie waaraan momenteel door 14 teams wordt deelgenomen.

Op deze site kom je van alles te weten over de kleinste kanjers van sportvereniging De Valken en meespelende verenigingen. De foto’s van alle teams kun je hier bekijken en natuurlijk het programma en de stand.

Wilt uw zoon of dochter ook meedoen? Dat kan dus al vanaf 5 jaar. Bij De Valken is er voor komende editie nog plaats voor een aantal spelers…… .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken