Helden behalen doelstelling maar zijn wel uitgeschakeld

Zondagochtend vroeg wakker worden van de kletterende regen tegen de ramen. De zuidwester storm is nog steeds even krachtig. Dat is dus een vrije zondag.
Maar niets is minder waar. De twee duels op het Valken-complex vinden gewoon doorgang.

Zonder Edwin, Peter en Erwin maar met de teruggekeerde Dennis D. stond gisteren het laatste bekerduel in de poulefase op het programma.
We kregen onze buren uit Grootebroek op bezoek. De mannen komen we in de competitie ook al tegen. In Grootebroek werd het eerder dit seizoen nipt 3-4.

Tot zover de positieve inleiding. De wedstrijd was van onze zijde niet om aan te gluren. In de eerste helft bijna niet bij het doel van de tegenstander geweeest: tegen wind. Ruststand 0-2. Zouaven mag hun rechtsvoor danken. Dankzij windkracht 7 snelde deze vliegensvlugge Speedy Gonzales continu voorbij onze verdediging. Vlak voor rust kan Doelman hem zelfs alleen nog onreglementair stoppen.

Na rust de wind in de rug. En het spelbeeld kantelt wel. Echter, de kansen die we nu krijgen weten we niet verzilveren. Zo zijn er dotjes van kansen voor Martin en Marc. De keeper of een slechte afronding zorgen ervoor dat we op de 0 blijven.

Wij maken ze niet, het geloof raakt op. Zouaven zet richting het einde nog even aan en kan via een prima aanval en een penalty nog tweemaal scoren. Eindstand 0-4. Snel vergeten.

Zo, de doelstelling is behaald: overwinteren in het bekertoernooi. Volgende week voor vele selectieleden van de helden een echte krachtmeting. De week er op het vervolg in de competitie met een thuiswedstrijd tegen NVC.