DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Speciale gasten van het bestuur bij De Valken – Kwiek ‘78

In deze tijd van het jaar is het uitnodigen van gasten bij wedstrijden van Valken 1 een spannende aangelegenheid. Hoe is het weer? Zit er vorst in de grond of is het te nat? Voor je het weet is het afgelast. Tegen Kwiek ’78 werd er gelukkig wel gespeeld, dus schoven bij het bestuur weer enkele gasten aan. Deze keer hadden José en Willem Cramer van Cramo Polyester en voormalig wasvrouw Afra Laan een uitnodiging gekregen. Met instemming luisterden de gasten naar de bestuurspresentatie onder de noemer “De Valken, een mooie en belangrijke dorpsvereniging”.

Willem en José Cramer (-Korse) zijn van oorsprong geen dorpsgenoten, maar ze wonen met hun gezin al zeer lange tijd in Hem en horen er helemaal bij. De gastheer van het bestuur, Ron Laan, kent Willem en José al van hun beginperiode in Hem, toen de secretaris als scholier met veel plezier aan het werk was in de anjerteelt bij de familie Korse. Willem is bij De Valken bovendien al jarenlang lid van het succesvolle veteranenteam. Samen met zijn broer Rob, een bekende trainer in de voetbalwereld, heeft hij het bedrijf Cramo Polyester, waar José ook regelmatig ondersteuning biedt. Cramo maakt vooral casco polyester zeilboten voor Saffier, maar ook andere mooie producten verlaten het bedrijfspand in Enkhuizen: van tuinmeubelen tot dugouts. En wat te denken van de glijbaan in het Hemmerven? Echt Cramo dus! Als balsponsor kunnen José en Willem verheugd terugkijken op de wedstrijd tegen Kwiek ’78, want de winstpunten gingen in de Valkentas.

Die Valkentas kent Afra Laan maar al te goed. Zo’n veertig jaar lang, met hier en daar een pauze, deed zij met warm kloppend Valkenhart de was voor diverse Valkenteams. In haar huis stonden de wasmachines in slagorde opgesteld om de gebruikte wedstrijdtenues weer schoon te wassen en keurig opgevouwen in de kledingtassen te stoppen. En zeg nu eerlijk, wat geeft nou een beter gevoel dan droog wapperende schone groenrode Valken-shirts aan de waslijn?

Helaas moest Afra Laan het bestuur deze zomer melden dat ze ermee stopte na lichamelijke tegenslag. Maar als speciale gast kreeg ze als dank uiteraard nog een keer de volle aandacht en een mooi boeket bloemen van voorzitter Frank Hand. Dat moment werd op de foto gezet bij het nog maar kort geleden aangeleverde fotomuurtje in de kantine waarop Afra’s man Gerard Laan, die helaas te jong overleed, karakteristiek staat afgebeeld. Valkenglorie ten top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com