Vierdubbel verlies Helden in thuiswedstrijd tegen Forward

De ziekenboog voor de helden wordt met de week groter, de mogelijkheid om 11 fitte spelers op het veld te krijgen is er bijna niet meer.
Ook voor het thuisduel tegen Always Forward van afgelopen zondag was het weer krappe sokken. Geen Erwin L., Erwin R., Edwin en Dennis Dup.
Slechts 1 wissel, Tuur begint. Hij mag echter na een kwartier al zijn opwachting maken als Doelman met een onwillige achilespees het veld verlaat.

Valken begint uitstekend aan het duel. De lepe Forwardspelers worden kort op de huid gezet door o.a. Corné en Ivo waardoor Valken er vaak in de omschakeling razendsnel uit is. Met name Ivo blinkt uit. Zijn steekbal na 15 minuten wordt door Martin precies op waarde ingeschat. Martin richting goal, op de huid gezet door zijn tegenstander. Deze lijkt te kunnen blokken maar Martin kapt op de achterlijn terug en schiet in de korte hoek binnen. Terechte 1-0 voorsprong.

Daarna lijkt Valken het duel simpel te kunnen beslissen. Ivo is tot tweemaal toe de aangever vanaf de achterlijn. Eerste poging: Dennis 1e paal kan er niet bij en Martin bij de tweede paal schampt alleen. Tweede poging: Martin bij tweede paal kan simpel binnentikken maar met zijn hele hebben en houwen gooit de keeper zich voor de bal. Weer een kans verprutst.
Nog een aantal halve kansen verder en een vrije kopkans voor wederom Martin na een mooie voorzet van Dennis – weer naast – kabbelt het duel richting rust. Eenmaal ontsnappen de Horinezen echter aan de buitenspelval en de gelijkmaker is een feit.

Als niet veel later een vermeende overtreding niet wordt bestraft kan de mid-mid eenvoudig aanleggen voor de 1-2. Geheel tegen de verhouding in gaan we rusten met een 1-2 achterstand.

Na rust, windje tegen maar we geven niet op. Het is opnieuw Ivo die de achterlijn haalt. Hij legt terug op Martin die af moet geven bij de tweede paal waar Dennis vogelvrij staat. Dat doet ie echter niet, hij produceert slechts een Gausguffie.

Vlak daarna een scheidsrechterlijke dwaling: Een voorzet van Forward vanaf links. Richard krijgt de bal tegen zijn kuitbeen aan dus de bal gaat terug. Niels kan simpel oppakken. Terugspeelbal zo concludeert scheidsrechter Vroling. Een vrije trap in tweeën. Dennis staat niet op afstand dus de bal mag nog niet genomen worden. Dennis doet 1 stap achteruit en de trap volgt – zonder fluitsignaal!. De goal wordt goedgekeurd. Nou ja, het zal wel.

Valken probeert het nog wel daarna, maar de wedstrijd is beslist.

Tien minuten voor tijd wil Valken weer een aanval opzetten, Martin ontvangt de bal aan de zijkant en denkt z’n tegenstander voorbij te gaan. Helaas klapt de enkel dubbel en kan ie de wedstrijd staken. Ingescheurde enkelband betekent zeer waarschijnlijk einde seizoen.

Tenslotte valt vlak voor tijd Ivo ook nog uit met een Hemstring blessure. Deze formatie was al enige tijd gestopt maar ze spelen bij Ivo toch weer op.

Eindstand 1-3. De laatste plaats is nu ons bezit, naar verluidt heeft Blokkers zich teruggetrokken uit de competitie.