5 voor Roy, de nul voor Jeroen

In de return tegen Westfriezen 6 kon Valken 3 afgelopen weekend proberen om zich te revancheren voor het eerdere verlies met 4-2 in de heenwedstrijd. Dit moest dan gebeuren zonder Erwin, Michel Hoffer, Robin, Bas en Michael.

Traditioneel heeft Valken 3 het lastig met dit team en met de resultaten van de afgelopen weken in het achterhoofd werd er voor de wedstrijd op gehamerd dat de verdediging en ‘de nul’ de eerste prioriteit hadden. Dit resulteerde in een collectief spelende Valken 3, dat bij balbezit zorgvuldig de opening zocht en dat bij balverlies als een blok goed verdedigde. Het balbezit aan het begin van de wedstrijd levert al snel een doelpunt op voor Valken 3. Roy krijgt de bal op rechts en weet de keeper in de verre hoek te verrassen. Na dit doelpunt weet Westfriezen de bal wat beter in de ploeg te houden en komt Valken meer onder druk. Roy mag ook nog even 10 minuten rusten na een gele kaart voor liefkozend knuffelen met zijn grote vriend van Westfriezen, maar toch weet Westfriezen zelfs met dit numerieke overwicht niet tot grote kansen te komen. Zodra Roy terug is, loopt het weer een stuk beter bij de Valken en Roy maakt ook zijn 2de van de dag, door de keeper opnieuw in dezelfde hoek te verrassen. Als daarna ook nog Roy’s maatje van Westfriezen tien minuten mag rusten, kan Valken uitlopen naar een 4-0 voorsprong en daarmee is het verzet van Westfriezen wel gebroken. Roy maakt de 3de door de bal binnen te koppen die door de doelman is losgelaten na een schot van Niels Kool en Nick maakt zijn eerste en de vierde van de dag. Dit gebeurt na een mooie aanval vanaf links, waarbij Niels van ’t Hoff na een dubbele combinatie met Jouke alleen op de keeper komt. Niels is niet zelfzuchtig en geeft de bal af op Nick. De laatste goal voor de rust komt ook op naam van Roy. Vanaf 16 meter schiet bij op doel en via een verdediger belandt de bal in de verre hoek, niet meer bereikbaar voor de keeper. 5-0 is dus de ruststand.

Na de rust is het eenrichtingsverkeer, maar wel met de rem erop. Westfriezen kan en wil niet meer en Valken hoeft niet meer. Twee keer wordt er nog gescoord. De eerste wordt opgezet aan de rechterkant. Wilco en Rowan combineren en Wilco is het die de voorzet kan geven vanaf de achterlijn. Hij ziet Jesper bij de tweede paal vogelvrij staan. De bal is op maat en via de knie van Jesper eindigt de bal in de verre hoek. Jespers tweede van het seizoen. Ook Roy weet er nog een te maken. 2 op 1 samen met Nick op de keeper geeft hij niet af, maar omspeelt hij de keeper en maakt hij af in de korte hoek. Ook de volgende twee keer besluit Roy om niet af te spelen op Nick, maar voor eigen succes te gaan. Zijn krediet voor vandaag bleek voor hem helaas op te zijn. In het tweede bedrijf waren er verder nog grote kansen voor Michel Haring, gelegenheidsspits deze helft. Hij kreeg de bal echter niet achter de doelman en hiermee blijft zijn scorebordje voor dit seizoen leeg.

Een goede wedstrijd dus van Valken kant. Gevoetbald vanuit de verdediging en zuinig met het balbezit. Verder voor het eerst de heilige nul voor Jeroen, de eerste van het seizoen voor hem. Hopelijk kan het niveau tegen Westfriezen worden meegenomen naar de volgende wedstrijd tegen de Blokkers. Volgende week 12.00 uit.