Valken 2 boekt heerlijke winst op nummer twee van ranglijst!!

De koptekst verraad natuurlijk genoeg, maar ik zal mijn best doen om de wedstrijd hieronder uiteen te zetten………

In de loop naar zondag toe werd het al weer snel duidelijk dat we spelers tekort zouden komen en dus was het van belang om enige telefoontjes te plegen.
Tot ons grote geluk was het vierde elftal vrij dus ging ik op onderzoek uit…….

Wietse de Groot (ex selectielid) had helaas al een afspraak staan om naar Heerenveen – Groningen te gaan, maar gaf mij wel enkele namen die in zijn ogen het niveau aankunnen.
Uiteindelijk had ik op zaterdagavond mijn plaatje rond en stonden de namen Frank Vriend, Bart Vriend en Koen Huigen op mijn spelerslijst.

De laatste mocht zelfs in de basis beginnen en maakte de volle negentig minuten vol en deed dat zeer verdienstelijk!

De thuiswedstrijd tegen dit Koedijk hadden we op zeer gelukkige wijze gewonnen met 3-2, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets.

Chris Hoogland werd beloont met een basisplaats vanwege zijn trainingsarbeid en de stappen die hij de laatste tijd heeft gemaakt en beschaamde het vertrouwen geenszins want speelde een prima pot!

Met Jeen, Frank en Bart op de bank begonnen we om 11:30 uur aan de wedstrijd en er ontspon, net als de thuiswedstrijd, een heerlijke pot voetbal met twee ploegen die allebei vol op de aanval speelde.
Daardoor ontstonden er legio kansen aan beide kanten, maar duidelijk was wel dat wij de mooiste kregen en na 15 minuten al afstand hadden moeten nemen.

Het was eigenlijk niet te geloven dat het zo lang 0-0 bleef, maar in de 20e minuut was het dan eindelijk raak, Lennard kreeg de bal op rand zestien en speelde zichzelf helemaal vrij en schoot droog raak! 0-1.

Vervolgens kreeg Koedijk een aantal kansen om van te smullen, maar Hiphop was vandaag weer eens in een bloedvorm en pareerde de ballen met handen en voeten en de overige dotjes van kansen werden eenvoudig gemist door de spitsen van Koedijk. (zelfs een leeg doel was niet makkelijk genoeg!)

In de 30e minuut kreeg Bart het op zijn heupen en begon aan een actie over rechts en slalomde door hun defensie heen en belande de bal uiteindelijk voor de frank en vrij staande Lennard die de bal hard tegen de touwen knalde! 0-2.
Vervolgens weer kansen voor beide ploegen en had de score zomaar op kunnen lopen tot 4-4 o.i.d.
Op het moment dat het ernaar uitzag dat we deze stand mee zouden nemen de rust in, viel toch nog de 2-1 vanwege het verkeerd uitvoeren van de buitenspelval…..

In de rust werden Rick.B en Sammy gewisseld voor respectievelijk Jeen en Frank Vriend.

Koedijk had de geest weer gekregen door de aansluitingstreffer vlak voor de rust en wij kwamen onder druk te staan, maar in één van de goede omschakelingen van onze kant, stond Lennard opeens oog in oog met hun keeper, maar daar waar hij normaal scoort lukte dat dit keer niet.

In de volgende tegenaanval richting ons doel kwam er een speler van Koedijk genadeloos met twee benen vooruit gegleden richting onze verdediger, maar de scheids liet doorgaan en een seconde later moest Chris handelend optreden op randje zestien.
Hij werd daarvoor beloond met geel en de vrije trap werd feilloos ingeschoten. 2-2

De spelers van De Valken waren woest want de scheids liet onterecht doorspelen na de schandalige overtreding van Koedijk.

Gelukkig hebben we Opa (Jos) nog en hij speelde weer eens als vanouds en was zeer bepalend bij vele kansen aan onze kant.
In dit geval ging hij er vanaf de aftrap alleen vandoor en stoomde op richting hun zestien en dacht “laat ik nu maar eens schieten”!!
De bal werd meegenomen door de (tegen) wind en zeilde prachtig buiten bereik van de atletische keeper van Koedijk heel mooi in het rechterkruis en was de stand binnen 1 minuut weer in ons voordeel. 2-3

Met nog 25 minuten op de klok kwam Bart Vriend de gelederen versterken en Tjade maakte plaats voor hem.

Koedijk was op dit moment de bovenliggende partij en was het, net als vorige week, wederom billen knijpen om deze wedstrijd in ons voordeel te laten uitpakken.
Met nog 10 minuten op de klok gebeurde dan toch het onvermijdelijke en maakte Koedijk de, op dat moment verdiende, gelijkmaker door middel van een frommelgoaltje……3-3.

Koedijk ging helemaal los en maakte op volle snelheid jacht op de winnende treffer.

Natuurlijk was het gevoel bij ondergetekende en de aanwezige in de dug-out dat het nu zaak was om deze 3-3 over de streep te trekken want ook dat zou een prima prestatie zijn tegen de (op dat moment) huidige nummer twee van de ranglijst.

Waar we natuurlijk nog een kleine hoop op hadden, gebeurde ook nog en wel in de 85e minuut……..

Lennard ging weer eens op sleurtocht en bij de derde speler zette hij een hard block in en daar waar acht van de tien scheidrechters zouden fluiten, deed deze scheids dat niet en kon Lennard verder met zijn (zege) tocht en tot ieders vreugde maakte hij de nooit meer verwachtte 3-4!!

Nu ontplofte Koedijk vanwege de in hun ogen gemaakte overtreding van Lennard, maar dit was pure karma….…(lees hierboven de 2-2)………heerlijk!!!

De laatste minuten leken wel uren, maar we hielden stand en was de (fantastische) overwinning een feit!

Na het laatste fluitsignaal kon hun begeleider zich niet meer inhouden en spurtte naar de scheids toe om hem de huid vol te schelden en hem te betichten van vals spel enz, enz.
Een onvoorstelbare reactie en een absolute anti reclame voor de vereniging Koedijk.

De scheids heeft een hier een dik rapport van gemaakt en de beste man kan een flinke straf tegemoet zien!

Daar waar vorige week de laatste linie de complimenten kreeg gaan deze nu uit naar alle spelers, maar een drietal stak er vandaag bovenuit en dat waren Lennard, Opa en Hiphop!

Mijn (onze) dank gaat uit naar de mannen van Valken 4 die absoluut een bijdrage hebben geleverd aan dit resultaat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken