Voetbalquiz opnieuw een prooi voor duo Kenter/Borst

Beste Valkenvolgers,

Enkele weken geleden is voor de 3de keer de Grote Valken Voetbalquiz gehouden in de Valken-kantine. Het werd wederom een zeer geslaagde avond.
Uiteindelijk hadden zich 25 teams opgegeven, een nieuw record! De winnaars van vorig jaar, Kenter en Borst, waren ook present. De deelnemers kregen vragen over zowel het regionale, nationale als internationale voetbal voorgeschoteld. Ook Valkenvragen ontbraken niet. Opvallend was dat met name deze vragen relatief slecht werden gemaakt. We kennen onze club dus iets minder goed dan je zou denken.

Ronde 1 bestond uit 30 meerkeuze vragen. Een opwarmertje. Dit bracht nog weinig afscheiding in de stand. Daarna werden de deelnemers in ronde 2 en 3 pas echt op de proef gesteld. Tijdens deze ronde, met veel beeldfragmenten, werd het kaf van het koren gescheiden. De finale was een drukknopronde met de 3 sterkste teams na 3 ronden: Erwin Laan/Peter Bakker, Jan en Piet Koster en taterata, jawel Wilco Kenter en Mark Borst. Op het nippertje want zij hadden slechts 1 punt meer dan het duo Arnold Boots en Piet Bruin. Dit overkwam het ongelukkige tweetal vorig jaar ook al.

Voor de finale werd nog een Valkenronde gespeeld die niet meetelde voor het algemeen klassement. Deze ronde werd glorieus gewonnen door het duo Niels Laan/Niels Laan. Van hen werd voor het algemeen klassement iets meer verwacht, maar zij namen dus op gepaste wijze revanche. Zij werden verblijd met een kledingbon t.w.v. 25 euro gesponsord door de vereniging.

En toen de finale. De gebroeders Koster begonnen furieus en namen al snel een schier onoverbrugbare voorsprong op de andere koppels. Maar net als vorig seizoen bleven Kenter en Borst uiterst koel en langzaam maar zeker kwamen ze dichterbij. De Kosters verstijfden en scoorden geen punt meer. Uiteindelijk moest opnieuw de laatste vraag beslissing brengen. Het antwoord “Carlo Dop” werd een prooi voor Mark Borst die daarmee de overwinning voor zijn team binnenbracht.

De winnaars namen de wisselbeker, een Bol.com bon en een VIP-arrangement bij FC Volendam (met dank aan Arie Obdam) mee naar huis. Runner-ups Jan en Piet Koster toonden zich sportieve verliezers door direct na de prijsuitreiking de quizcommissie te bedanken voor de organisatie.

Daarna werd de avond nog even doorgenomen onder het genot van een natje waarna de bardames moegestreden de tap afsloten.
De Quizcommissie dankt De Valken en FC Volendam voor het sponsoren van de prijzen. Tevens ook dank aan Dirk Koen voor het leveren van de snoeren en het scherm en de bardames voor het nat houden van de dorstige kelen.
En dan hadden we nog Beun die assisteerde bij het tellen omdat 1 van de commissieleden wat beperkt was vanwege een arm in het gips. Top Beun!
Tot slot dank aan de club voor het ter beschikking stellen van de ruimte.

Het was al met al weer een leerzame en gezellige avond. Hopelijk krijgt dit evenement een vervolg in 2016.

Met vriendelijke groet,
De Quizcommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken