Sterk collectief Valken 3 wint ook return tegen ASV 2

Na Pasen zonder voetbal stond er dit weekend tegen ASV het kampioenschap van Venhuizen op het spel. De eerste wedstrijd van het drieluik werd uit voor de beker met 1-0 verloren. De tweede voor de competitie werd in een 3-1 winst omgezet en daarom was de onderlinge stand dus 1-1. Nu viel de beslissing. Dit moest gebeuren zonder Michel Haring, Jesper, Michael (allen geblesseerd maar wel aanwezig) en Mark.

De Valken verzamelde zich bij huize Hoffer en na een paar bakken koffie werden de tenues aangetrokken. De warming-up vond plaats bij het Padland en na een teamfoto (inclusief de letter V van het ASV hekwerk) werd er gezamenlijk op de fiets richting ASV veld getrokken. Bij ASV sloeg de twijfel al toe of Valken wel zou komen. Bij aankomst werd de warming up nog even doorgezet en kon de wedstrijd beginnen.

De Valken begon net even minder scherp dan ASV aan het duel en daardoor kwamen ze direct onder druk te staan. ASV zat overal kort op en Valken had moeite om de bal vast te houden. Het leidde tot een paar dreigende corners en wat eindpasses van ASV kant die niet goed genoeg waren om tot echte kansen te leiden. Na 20 minuten slaat het noodlot toe voor Bas. Bij een kapbeweging van de tegenstander wil hij mee, maar zijn knie blijft staan. Een paar schreeuwen laten blijken dat het goed mis is en hij moet met de brancard van het veld. De eerste diagnose vertelt dat hij waarschijnlijk zijn linker meniscus heeft afgescheurd. Na 25 minuten is het toch Valken dat voor het eerst weet te scoren. Vanuit een vrije trap op de middellijn heeft Niels Kool een loepzuivere trap op Nick in petto. De verdediger duikt er onderdoor en Nick laat de bal een keer stuiteren, waarbij hij de bal goed afschermt voor de andere verdedigers. Hij aarzelt vervolgens niet en puntert de bal uit de lucht achter de doelman. Valken komt er beter in en zit overal lekker fel op. 10 minuten later wordt het nog mooier voor Valken als ze ook nog op 0-2 komen. Vanuit een afgeslagen aanval weet Michel de bal op rechts de bal bij Robin op de middellijn te krijgen. Robin geeft een bal over de hele naar Roy. Roy bindt twee verdedigers waardoor er een gat ontstaat. Rowan loopt in dit gat en hij krijgt de bal van Roy precies op tijd. Met een goede eerste aanname staat hij gelijk voor de keeper en met een geplaatst schot is de keeper voor de tweede keer verschalkt. ASV bleef verder de bovenliggende partij, maar tot grote kansen leidt dit niet.

In de tweede helft is het spelbeeld niet veel anders. Het is ASV dat dreigend is, maar niet tot grote kansen komt, mede door het felle verdedigen van de Valken. De Valken krijgt zelfs de grootste kansen, maar een schot van Erwin mist net het venijn en een aanname van Niels van het Hoff is net niet goed genoeg zodat hij 1-1 met de keeper kan komen. Uiteindelijk blijft het bij 0-2.

Met een goede teamprestatie is vandaag de winst zakelijk binnen gehaald. Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in eerst de Boet en daarna de Roode Leeuw. De Valken 3 kan zich dus voorlopig kampioen van Venhuizen noemen, aangezien ASV 2 volgend jaar hoogstwaarschijnlijk door gaat als ASV 1.

Verder wil ik bij deze Bas nog veel sterkte wensen de komende tijd met de revalidatie van zijn blessure. Volgende week wordt er gevoetbald tegen West Frisia 6 om 10.00 in Enkhuizen.