Valken 4 slaat groter gat met nummer 4!

Zondag 12 april,

Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat wij, als Valken 4 zijnde, iets van ons hebben laten horen. De afgelopen tijd had ikzelf het te druk met andere zaken zodoende geen verslag. Maar nu zie ik weer een vrij uurtje en dus heb ik de tijd om weer een mooi verslag op papier te zetten.
Even kort: De weken voor Pasen werd er met 1-0 verloren van FC Medemblik 2. Een gelijkspel was eerlijker geweest want beide kanten creëerden geen kansen. De goal kwam door een communicatie foutje. Opgemerkt moet worden is dat wij met maar liefst 4(!) invallers speelden. De heren: Marc, Harm, Paul en Bart worden bedankt voor de bijdrage aan de wedstrijd. Dan de andere wedstrijd, deze werd in de regen met 7-0 gewonnen. Nu lijkt het alsof we die wedstrijd goed gespeeld hebben, maar dat was niet zo. Aan beide kanten geen beleving waardoor het een saaie pot was. Opmerkelijk was wel dat we na 5 minuten al 3-0 voor stonden, en dit ook de ruststand was. Speciaal voor Bruno komen een paar details bij de weetjes.

Dan deze zondag. We mochten om half 12 aantreden op sportpark de Meer in Middenmeer om het tegen Flevo 2 op te nemen. Dit team werd in de thuis wedstrijd met 4-0 opzij gezet. Voor de wedstrijd melde Thijs zich ziek, Frank K. afwezig en Dennis en Bart V. zijn geblesseerd waardoor wij met 13 man aan de start verschenen met deze opstelling:
Op doel: Edwin
Achterin v.l.n.r.: Bart B, Tjeerd, Tom, Danny
Middenveld v.l.n.r.: Ruud, Wietse en Bas
Voorin v.l.n.r.: Bruno, Koen en Sven.
Wissels begonnen: Wessel en Frank V.

Voor de wedstrijd werden we gewaarschuwd dat elk commentaar op de scheidsrechter/tegenspeler/medespeler zou worden bestraft door de leidsman. Dus mondjes dicht!
We begonnen afwachtend en slordig. Achterin werden de ballen meer weggewerkt dan weggespeeld waardoor er weer snel balverlies was. Ook de bekende lange bal naar voren werd vaak gebruikt maar was gemakkelijk te pareren door de tegenpartij. Omdat de kansen die zij creëerden op niks uit liepen werd het spel steeds iets harder.
Gebruikmakend van de snelheid van Koen werd de bal diep gespeeld om zo 1-op-1 te komen met de keeper. Dit voorzag de laatste man en trok aan de rem door Koen onderuit te halen. Volgens de scheidsrechter kwam dit van beide kanten, dus niks. Vol verbazing speelden wij verder en nog geen 5 minuten gebeurde precies hetzelfde. Er moest een derde keer aan te pas komen voordat wij de vrije trap mee kregen en de laatste man er met geel afgestuurd werd. Niet veel later was het toch Koen die prachtig binnen wist te koppen. Het voorbereidende werk was van Sven die de bal precies goed op het hoofd van Koen wist te plaatsen. 0-1! Iets later werd Tom gemeen onderuit getrapt door een speler van Flevo, waardoor Tom geblesseerd uitviel en wij, sportief, de bal terug kregen van Flevo. Dit was echter het minste wat zij konden doen, aangezien de tackel niet op de bal was en veel te hard op de enkels van Tom. Verder in de eerste helft bleef het een beetje zeuren met het opbouwen. Na een grote kans van Bruno, die de bal in een keer op doel wilde rammen met zijn chocoladebeen, kreeg hij een herkansing op precies dezelfde manier. Een hoge bal vanaf rechts, richting tweede paal werd magnifiek afgemaakt door Bruno, waardoor we konden rusten met een gemakkelijke 2-0 voorsprong.

In de rust werd Wessel gewisseld voor Danny, Koen zakte naar het middenveld, Bas naar de verdediging en Frank V. was al ingevallen voor Tom.

Na rust was de Valken heer en meester op het veld. Het was echter wel Flevo die uit een corner in de scrimmage wist te scoren en de spanning weer terug in de wedstrijd bracht. Na zo’n 10 minuten werden wij weer sterker en was het weer een doorgebroken Koen die onderuit werd gehaald. Deze keer alleen een vrije trap. Hieruit werd gescoord. Daarna was Flevo gebroken. Een paar goede combinaties op het middenveld zorgde voor Wietse en Wessel dat zij op identieke wijze de 1-4 en 1-5 konden binnen schieten. De keeper veel te ver uit zijn doel, met een stiftje over hem heen.

Er is terecht met 1-5 gewonnen van de nummer 4. Na een douche ging een deel het 3e aanmoedigen bij de derby tegen ASV. Waarna we de dag met veel van ons afsloten bij Tjeerd thuis om zijn verjaardag te vieren! Gefeliciteerd he!

Mannen, volgende week tegen DWB, de nummer 1. Tot nu toe nog ongeslagen maar wie weet.
Trainer Jack bedankt voor de training en meegereisde supporters Jaap en Nienke ook bedankt voor de support!

Dan nog de wist je datjes:
Wist je dat….
-In de 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Westfriezen 5, Bruno niet wist te scoren voor leeg doel.
-Dit hem een rondje goudgele drank kostte.
-In de laatste twee wedstrijden Koen, Wessel en Bruno samen maarliefst 9x wisten te scoren.
-Wessel topscoorder is met 15 doelpunten.
-Bruno de vrije trap tegen Flevo gigantisch mooi binnenschoot door hem binnenkant paal in de verre hoek te plaatsen van ongeveer 25 meter.
-Het eerste wat Wietse zei na zijn goal: “Eindelijk!” was.
-Bruno altijd in de basis begint, tenzij hij daar geen zin in heeft.
-Dennis de rol van coach op zich nam afgelopen wedstrijd, maar de opstelling door zijn assistent Bart liet voorlezen.
– Wij met 17 wedstrijd gespeeld te hebben, we nu al evenveel doelpunten voor hebben als afgelopen seizoen na 19 gespeelde wedstrijden.
– Wij dit seizoen minder punten hebben verzameld dan vorig seizoen na 17 wedstrijden (dit seizoen 37, vorig seizoen 42).
– Wessel tegenwoordig in Brussel woont, dus nog maar sporadisch bij ons kan zijn.
– Bart B. zijn rentree heeft gemaakt sinds hij twee maanden weg moest voor zijn werk.