Voetballers D2 vieren kampioenschap!

De Valken D2 – KGB D3 5-2: Valken D2 hierdoor de terechte kampioen!

Nadat vorige week tot grote teleurstelling de wedstrijd niet door kon gaan was het zaterdag 25 april eindelijk zover en kon Valken D2 zich opmaken voor de kampioenswedstrijd tegen de directe concurrent voor de titel KGB D3.
Er moest gewonnen worden om de titel binnen te halen, met nog 3 wedstrijden te spelen bedroeg de voorsprong 5 punten op KGB.
Het publiek was in grote getale aanwezig, de tribune zat bijna helemaal vol en ook langs de lijn stonden vele mensen, het leek wel op een thuiswedstrijd van Valken 1.
Valken begon goed en kreeg meteen in het eerste gedeelte van de wedstrijd veel kansen op de openingstreffer. Helaas bleef dit nog even uit. KGB had de beschikking over een goede keeper die veel ballen pareerde en ook hadden we 2x pech doordat de bal op de lat kwam. Ook 8 corners konden geen openingstreffer opleveren. Gelukkig was het kort voor rust de “Man of the Match” Berend Kraaneveld die tot opluchting van vele de openingstreffer maakte. KGB kwam er sporadisch uit met enkele gevaarlijke momenten voor het doel van De Valken. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong. In de rust werden er nog paar puntjes op de i gezet en ook nog wat mental coaching toegepast; een aantal spelers bleek toch wat last te hebben van de spanning.
De 2e helft was nog maar kort begonnen of Berend maakte meteen de 2-0! Dit werd door hem uitbundig gevierd dmv een liefdesgebaar naar zijn vriendin op de tribune. Valken ging daarna op jacht om meteen de beslissing te forceren, echter dit pakte anders uit, door een uitbraak van KGB werd het plotseling 2-1. De spanning was hierdoor volledig terug, zowel bij spelers als publiek die hierdoor een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld kregen. Gelukkig duurde deze spanning niet lang en wederom was het Berend die door een mooie actie de 3-1 op zijn naam schreef. KGB probeerde weer aan te dringen, maar al snel werd alle hoop voor KGB de grond in geboord doordat Jasper Buis alias “Jappertje” met een prachtige draaibeweging met links de bal tegen de touwen schoot, 4-1!
KGB geloofde er eigenlijk niet meer in, maar kwam toch weer via een uitval aan de rechterkant op 4-2. Op het moment dat KGB nog hoop op meer had was het weer Berend die voor de 5-2 zorgde en hierdoor het kampioenschap veilig stelde! Na het fluitsignaal was er grote vreugde bij spelers, staf en het vele publiek. De Technische staf wist gelukkig een verplichte douche in de kleedkamer te voorkomen.
Het kampioenschap werd bereikt door een gemotiveerde groep jongens en meisje die lieten zien goed te kunnen voetballen en alle wedstrijden tot aan dit kampioenschap verdiend hadden gewonnen. Goed collectief veldspel met individuele klasse van meerdere spelers was de sleutel tot dit succes.
Helaas konden vandaag Thomas Lakeman (wielrennen) en Ayub (vakantie) niet aanwezig zijn, maar zij hebben net als ieder andere speler bijgedragen aan dit kampioenshap.

Na de wedstrijd werd het team door de voorzitter van het jeugdbestuur Jeroen Bleeker gefeliciteerd en getrakteerd op een flesje AA Drink en een zak chips.

Samenstelling kampioensteam Valken D2:

Spelers: Frank Ottens, Rens Degeling, Roel de Wit, Timo vd Leij, Isa Stosz, Twan van Dulmen, Bryan le Blanc, Tom Groot, Berend Kraaneveld, Jasper Buis, Yannick Bakker, Thomas Lakeman en Ayub Abdiaziz Mohamed
Technische Staf: Michel vd Leij en Marco Bakker
Vlagger: Frank Stosz

Marco Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken