Valken 2 schiet niets op met gelijkspel!!

Voetballen is een prachtspelletje en al helemaal als je ergens om mag spelen, maar dan wel het liefst om een prijs en niet voor degradatie……

Valken 2 zit in de hoek waar spreekwoordelijk de klappen vallen want na 4 punten te hebben gehaald uit twee wedstrijden zijn we werkelijk helemaal niets opgeschoten omdat de concurrenten er ook minstens 4 haalde.

Hoe kon het zover komen vraag je je wel eens af, maar ik ben realistisch genoeg om te zeggen dat je staat waar je hoort te staan na 22 wedstrijden en als dat degradatie betekent dan is dat gewoon zo, hoe zuur ook!!
Terugkijken naar domme verliespartijen of gemiste kansen wil ik niet, maar één excuus haal ik er wel bij en dat is het getal waarmee je een seizoen moet aangaan. In ons (Valken) geval was dit 28/29 man voor twee elftallen en ik durf te zeggen als dat er 35 waren geweest zaten we nu niet in deze situatie.

Maar ook dat is/was een feit dus zal er een laatste wedstrijd volgen tegen Always Forward 2 en daarbij moet ik zeggen dat Always ook MOET winnen om de derde periode te kunnen toe eigenen dus een alles of niets potje voor beide ploegen.

Bij verlies zullen wij rechtstreeks degraderen, bij gelijkspel kan er nog een beslissingswedstrijd in zitten, maar ligt aan concurrentie, bij winst zijn we zeker van een beslissingswedstrijd en misschien wel veilig, ook dit ligt aan concurrentie.

Natuurlijk kunnen we alle steun hard gebruiken en hopen een ieder te mogen verwelkomen aanstaande zondag om 11:30 uur……….

De wedstrijd van vandaag was tegen onze directe concurrent ZAP 3(één punt boven ons) en dus moest er gewoon gewonnen worden.
Op een vreselijk hobbelig veld begonnen we om 11 uur en al snel bleek Valken de betere ploeg, maar was ZAP in de omschakeling gevaarlijk.
Het eerste kwartier was volledig voor ons en kregen we ook twee kansen, maar werden helaas niet verzilverd……….

Daarna kwam ZAP beter in het spel en vonden elkaar ook makkelijker en sneller waardoor Valken teruggedrongen werd zonder dat ze gevaarlijk werden.
Dit resulteerde in een kans voor ZAP met een poeier richting kruis, maar HipHop strekte zich uit en haalde de bal prachtig uit het kruis.

Vanaf de 35e minuut was Valken weer de baas op het veld en creëerde we ook weer wat kansjes………toch gebeurde in de 41e minuut waar we zo bang voor waren….een zondagsschot van zo’n 25 meter plofte zomaar via de binnenkant van de paal achter de kansloze HipHop en dit kwam aan als een hele harde dreun.

Gelukkig was het daarna snel rust en konden we alle koppies weer leeg maken en waren we er van overtuigd dat er voor ons alsnog een winstpartij in zat!

Met de wind in de rug begonnen we furieus aan de tweede helft en om een lang verhaal kort te maken………..ZAP heeft de hele tweede helft één keer op doel geschoten bij HipHop en voor de rest alleen maar geconcentreerd op (hard) verdedigen. Tel daarbij een prima keeper op en zo hield ZAP ons van scoren af.

De tijd tikte door en met nog 6 minuten op de klok kwam dan toch de dik verdiende 1-1 op het scorebord te staan door wie anders dan Lennard die de bal vanaf 25 meter keihard en (eindelijk) onhoudbaar voor hun keeper inschoot!

De nog resterende minuten waren voor ons en de ene kans volgde de andere op met als hoogte (of diepte) punt was een kopbal van Lennard die richting kruis ging en ik zelfs al mijn handen in de lucht had…..helaas haalde de keeper ook deze bal en tikte hem over…….

De scheids floot voor het einde en door de late 1-1 moet je ook zo realistisch zijn dat we nog leven………..en komende zondag een lekker potje voetbal tegemoet kunnen zien!

We gaan aanstaande zondag op volle oorlogssterkte het veld in om Always te verslaan en heb dan goede hoop op een positief einde van dit seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken