DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Uitje naar ’t Gooi eindigt in fikse nederlaag

Afgelopen zondag mochten ook de helden zich opmaken voor de rit naar ’t Gooi. Tegenstander NVC uit Naarden stond om half 11 klaar op 1 van de 3 kunstgrasvelden die de vereniging rijk is. Verder op het complex aldaar: Hockey, tennis en rugby. Naarden dus, een uurtje in de auto voor even zo lang voetballen, da’s best apart. De veteranen van NVC willen echter niet meer spelen tegen Amsterdamse teams en spelen liever hun potjes zonder continue scheld- en schoppartijen. Voor ons een leuk uitje zo voor een keer.

Niet mee afreizend waren Edwin, Rens en Corné. Ook Erwin L speelt nog steeds niet, maar natuurlijk was ie als vanouds wel coachend aanwezig. Martin maakte na zijn zware enkelblessure van ruim twee maanden terug. Nog niet volledig de duels durven aan te gaan maar sprinten gaat prima. Ook Dennis Dup is weer van de partij, naar nu blijkt van korte duur: zijn oude blessure speelt alweer op.

De wedstrijd dan. NVC strijdt samen met Valken Ve. 1 om de titel. Dat wordt dus lastig voor ons als nummer laatst zijnde. We beginnen trouwens prima! Via de linkerkant komen Dennis en Peter er een paar goed langs, aan de rechterkant kan Marc hetzelfde bereiken. We spelen vandaag met twee spitsen om zo verdedigend iets sterker te staan. Dit betekent wel dat Martin er dan in de spits veelal alleen voor staat.

NVC komt na een aantal corners en mooie aanvallen terecht op de 1-0 voorsprong maar Valken recht de rug. Doelman stuurt vanaf de middenlijn Peter over links de diepte in. Peter haalt de achterlijn en kan voorgeven. De voorzet is een plaatje en belandt over de keeper en twee centrale verdedigers bij Martin die als vanouds weer zijn goaltje mee kan pikken. Zijn kopbal is niet te missen en dat doet ie dan ook niet.

Daarna nog een prima kans voor Dennis, zijn schot zit tussen een voorzet op Martin en een schot op doel in: naast dus.

NVC komt vervolgens op 2-1 voor, Valken mist daarna dé kans op de gelijkmaker: een corner wordt door Erwin richting goal gekopt, deze wordt van de lijn gehaald, de rebound van Dennis Dup belandt op de lat.

Daarna is de eerste helft verder voor NVC, helaas komen ze nog twee maal tot scoren en rusten we met 4-1.

Na rust blijven we proberen een goed resultaat te halen. NVC krijgt een pingel na een – zo op ’t oog faire schouderduw – van Doelman. De penalty wordt simpel binnen geschoten.
Daarna krijgen ook wij er 1: De prima scheidsrechter kan de opzettelijke duw in de rug tegen Ivo natuurlijk niet onbestraft laten. Dennis achter de bal: een zekerheidje. Zijn schot belandt echter op de buitenkant van de paal. Na nog een goal voor NVC staat het alweer 6-1.

Daarna een vrije trap van NVC die door de lepe spits precies genoeg geschampt wordt. Helaas, dit komt niet meer goed, zeker niet als Marc oog in oog met de doelman recht op hem schiet.

Gelukkig ook nog in de tweede helft een mooie goal van de helden. Martin wordt in de spits met rug tegen de goal aangespeeld. Hij heeft een subtiele omhaal in huis voor de doorgelopen Ivo. Deze komt oog in oog met de goalie te staan en haalt verwoestend uit. Snoeihard tegen de touwen gehengst.

Helaas een forse nederlaag, maar toch wel een leuk potje tegen simpelweg een sterkere tegenstander. Zeker in standaardsituaties (corners, vrije trappen) zijn ze levensgevaarlijk.

Topschutters 14/15:
Martin: 14
Dennis de W.: 10
Jaap-Jan: 3
Ivo: 3
Lennard: 2
Jos: 2
Doelman: 1
Richard: 1
Jeen: 1
e.d. tegenstander: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com