Eindelijk weer eens drie punten in heerlijk potje in Enkhuizen

Na de grote nederlaag bij NVC overheerste toch wel een positief gevoel. Maar goed, weer geen punten. De laatste overwinning dateert alweer van half maart. De punten moesten dan afgelopen zondag maar eens gepakt worden in Enkhuizen tegen West Frisia. Vandaag opnieuw een aantal afwezigen: Edwin, Rens, Corné, Richard, Dennis Dup, Ivo, Erwin L. en Marc. Zeuren weer dus. Gelukkig was Ve. 1 vrij en waren Frank Lakeman, Marco Stapel en Ruud Klaij beschikbaar zodat we toch met 11 man aan de aftrap konden verschijnen.

We speelden vandaag opnieuw met een versterkt middenveld. Oké, dan ben je aanvallend wat machtelozer, maar coach Laan staat onder druk en heeft ervoor gekozen om eerst de verdedigende stellingen goed neer te zetten. Het fundament voor Niels bestond vandaag uit Tuur en Dennis op de flanken en Doelman en Frank L. centraal. Daarvoor speelden Marco en Ruud centraal op het middenveld, ondersteund door Jaap en Peter op de flanken. Voorin sleurde Erwin R. zich een slag in de rondte en loerde Martin als vanouds op dat ene kansje.

Bij West Frisia is het Jacco Rijkhoff die de lakens uitdeelt. Hij staat centraal op het middenveld. Trekt veel ballen naar zich toe, bewaart het overzicht en geeft de passes. Verreweg de beste man aan rood-gele zijde. Hij mocht zijn gang wel gaan, zijn ploegmakkers werden echter continu op de huid gezeten waardoor Valken snel balbezit had. En geloof het of niet, we komen zowaar op voorsprong. Het wordt nog gekker dit verhaal want niemand minder dan ……… Peter scoort!!!!!!!!
Hij stoomt vanaf de linkerzijlijn naar de goal. Passeert zijn tegenstander en kan zijn linkervoet nog net tegen de bal zetten voordat de centrale man dit doet. Deze raakt de bal wel, maar het schot is hard genoeg om dus licht van richting verandert in de kruising te belanden. Peter dus helemaal door het dolle heen, en dan moeten we nog 50 minuten spelen. Zijn eerste goal in 30 jaar voetbal (in het goede doel dan). Maar het is hem gegund, en het was een mooie.

De voorsprong is een feit en Valken is vanaf dat moment de betere ploeg.

Als het na een kwartier dan ook nog 0-2 wordt lijkt de buit al binnen. Nu is het Jaap die na een mooie aanval over rechts (beginnend bij Tuur en via Ruud en Marco bij Jaap belandend) de bal in bezit krijgt. Ook hij schiet op de goal. Wederom is het de laatste man die de bal toucheert en opnieuw kan de keeper een goal niet voorkomen. Zijn 4e van het seizoen is het binnen.

Kansen op meer volgen, zo is Erwin alleen richting keeper maar twijfelt hij tussen: schieten, doorlopen of uiteindelijk afgeven. Verdediger kan redden.

WF kan vlak voor rust nog terugkomen. Wederom is een corner daar inleidend toe. Een scrimage voor de goal, her en der een duw, maar de bonkige spits kopt de bal binnen.

Even lijken de Haringmannen door te drukken, maar gelukkig voor ons hebben we vlak voor rust nog een counter. Nu is het de beurt aan Marco om vanaf rechts naar binnen te trekken. Randje 16 haalt ie uit met links: Geloof het of niet maar opnieuw wordt ie (ditmaal wel heel licht) getoucheerd. De bal verdwijnt in de verre kruising, dat had ie zonder aanraken van verdediger ook wel gedaan.

Wat een weelde, een 1-3 voorsprong bij rust.

Na rust: West Frisia wil wel, maar de gemetselde Hemmer muur kan als damwand op de Hertog Willemweg geslagen worden: we bezwijken niet.

Aan de andere kant hebben we een handvol kansen om de score uit te bouwen. Martin, Frank, Jaap, Erwin…. kansen in overvloed. Helaas, het blijft bij 1-3. Maar de punten in de tas!

Een terechte overwinning, een lekker potje, een prima scheidsrechter. Dan is voetballen toch wel weer een leuk spelletje.