Valken sluit seizoen in stijl af en wint met ruime cijfers van HSV-Sport

Het zal wellicht vreemd zijn om na de laatste speeldag van het vlaggenschip van De Valken, weer eens een verslag langs te zien komen. Want in de laatste 4 maanden van de competitie werd er op geen enkele manier melding gemaakt over de voetbalperikelen van Valken 1. Er was niemand die zich jammer genoeg geroepen voelde om de scepter over te nemen omtrent de voetbalverslagen. Dus zullen we dat vandaag maar eens ruim goedmaken.

Valken speelde gister haar laatste wedstrijd van het seizoen. En hoewel er voor de rood-groenen niets meer op het spel stond, zaten er toch nog een paar morele verplichtingen aan om de wedstrijd en het seizoen positief af te sluiten. De laatste 6 wedstrijden werden allen niet verloren en ook de laatste 2 thuiswedstrijden werden riant gewonnen. Vandaag stond ook in het teken van afscheid. Afscheid van het seizoen, maar ook afscheid van de hoofdtrainer Mario Kuiper. Deze man kwam 3,5 seizoen geleden in een rare situatie bij De Valken terecht. Deze trainer gooide daar zelf nog eens een schepje bovenop door een van de meest rigoureuze beslissingen te nemen die je in de voetbalwereld zelden ziet. Hij zette een veldspeler op doel. En daar waar iedereen een mening had over deze ‘ietwat’ rare beslissing, hield deze man voet bij stuk. Achteraf kunnen we zeggen dat deze goocheltruc een geslaagde was. Het was er in ieder geval eentje waar nog wel een over na gepraat gaat worden.

De wedstrijd dan. Valken opereerde tegen HSV-Sport. Deze jongens waren al verzekerd van nacompetitie, maar wilde geenszins gezichtsverlies lijden en sterker nog, een goede generale repetitie neerzetten. Valken dat nogmaals niets meer te winnen noch te verliezen had, kon ook frank en vrij voetballen. En het werd een alleraardigst leuke wedstrijd.

Mooi weer, abominabel hard veld en een leuk gevuld sportpark waren de ingrediënten en de wedstrijd ging in de beginfase op en neer, waarbij Valken toch meer grip op de wedstrijd kreeg. Het gaf achterin weinig weg en zelf creëerde het kansen genoeg. Wat vooral opviel is dat Valken alleraardigst opereerde, maar zodra het bij de doelmond van de tegenstander kwam, de aanvallen steeds maar geneutraliseerd werden. Door de slechte eindpass of door de ietwat, in te strak gestoken blauwe grensrechter. Meerdere malen werden de spitsen afgevlagd voor buitenspel, soms terecht maar ook vaak niet. Niels fine scoorde uit zo’n positie, maar het feest ging dus niet door. Ook Sam en Erik waren een aantal keer gevaarlijk, maar leverde uiteindelijk geen goal op.

Rust.

Na rust een hele leuke wedstrijd en er werd door Valken prima gevoetbald, echter was het Sport dat als eerste na een mooie aanval vlak na rust scoorde. Een prima voorzet werd vanaf de linkerkant bij de 2e paal afgeleverd. De Hemmer-verdediging was even niet op zijn qui-vive en de spits kon helemaal vrij tegendraads inkoppen en Paul kansloos laten. Maar deze goal werkte als doping op de Valkenspelers. Na de 0-1 begon Valken prima te combineren en het was dan ook snel weer gelijk. 10 minuten na rust werd een corner van Rick bij de 2e paal knap binnengekopt door Christian Wognum. Al moet gezegd worden dat de doelman niet geheel vrijuit ging bij deze goal, maar de 1-1 was een feit.
Hierna gingen alle registers open bij Valken en stapelden de kansen zich op en het leek wel of alles lukte Er werd prima gevoetbald. Sam, alias Pietje alias Dolph Lundgren, speelde vooral een puike 2e helft, zijn directe tegenstander was hij vaak de baas, echter waren de laatste keuzes van de kleine middenvelder net niet de juiste. De 2-1 van Valken was overigens een hele mooie. Christian bediende met een prima pass van achteruit Rick. Rick, alias Swiebertje, bediende Erik op links en maakte 1 op 1 met de doelman geen fout. De 3-1 werd wederom afgekeurd voor buitenspel, aanleiding was een verre uittrap van Paul die zorgde voor onrust bij de Hoornse defensie. Sam was er als de kippen bij en anticipeerde prima, kon vrij op de doelman aflopen, echter ontbrak het hem aan overtuiging en gaf de bal af aan Erik die buitenspel liep. Nog geen 5 minuten later was de overtuiging bij Sam weer helemaal terug, vanaf een meter of 20 volleerde hij de bal kiezelhard, diagonaal over de verslagen doelman, echter werd hij gered door het mooiste geluid, dat je bij zo’n poging niet wilt horen. De bal spatte uiteen op de binnenkant van de paal en had een beter lot verdiend. De 3-1 liet gelukkig niet lang op zich wachten. Een prima aangesneden vrije trap door Christian Wognum werd, keihard tegen de touwen gekopt door Rick.
Nu was het verzet van HSV-Sport helemaal gebroken. 10 Minuten voor tijd mocht Rick zelfs zijn tweede van de dag maken, in een overvol 5 metergebied, frommelde hij de 4-1 in het doel. Hierna was overigens het moment waarop de hoofdtrainer besloot Paul een wissel te gunnen. De Valken-doelman heeft onder zijn bewind een alleraardigste periode doorgemaakt en is hem daar heel dankbaar voor. Het applaus en de waardering van het publiek en dat van de spelers was hartverwarmend en zorgde voor een ‘kippenvel momentje’ bij de blonde praatjesmaker, die dan op dat soort momentjes weer een kleine jongen wordt. Mike, de huidige eerste keeper, mocht de resterende minuten invullen. Hierna kreeg Valken nog alle vrijheid om de score uit te bouwen. Echter lukte dit niet. De Leidsman vond het welletjes en floot na 92 minuten en 26 seconden af. En zo zit het seizoen 2014-2015 erop. Een 8ste stek en 34 punten is natuurlijk niet een plek waar je vooraf voor tekent, echter moet je ook reëel zijn en eindig je altijd op de plek waar je hoort te staan. Het is een cliché, maar affijn.

Hierna werd de trainer nog even in het zonnetje gezet en werd bedankt voor zijn bewezen diensten. Wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club Wiron en hopen hem in de toekomst nog eens terug te zien. Ook ondergetekende stopt nu echt met het verslaan van Valken 1 en hoopt toch echt dat iemand anders het stokje zal overnemen voor volgend jaar. U kunt zich te alle tijden melden.

Rest mij niets anders te zeggen dan u te bedanken voor het lezen van alle verslagen en uw allen een hele fijne zomervakantie te wensen en een skoftige kermis natuurlijk. Deze staat over een 13 tal dagen reeds op de stoep.