TJ’s helpen helden aan 3e overwinning op rij!

Twee overwinningen achter elkaar en als toetje nog bezoek van de officieuze kampioen NVC uit Naarden. Ongeacht het resultaat zullen ze boven Valken Ve. 1 blijven, aangezien de competitie niet wordt uitgespeeld. Ve. 1 heeft minder verliespunten, maar spelen zullen ze niet meer.

Het slotduel werd op het voor ons onbekende A-veld gespeeld. Een volgepakte tribune leverde dit overigens niet op. Niet in wedstrijdtenue te bewonderen Edwin, Erwin L. (hij stond in absolute nood standby), Richard, Rens, Niels, Dennis Dup en Corn├ę. Opnieuw hadden we hulp van de 2J’s. Zij brachten ook Tjade mee, de robuuste verdediger die volgend seizoen graag bij ons aansluit maar nog niet durft toe te geven. Totaal dus weer wel 1 hele wissel.

Het mag geen verrassing zijn dat we opnieuw eerst de boel dicht timmeren. Te beginnen op de goal. Met het ontbreken van Niels is Doelman Dekker weer zijn logische vervanger. Daarvoor de verdediging met Ivo en Tjade centraal, geflankeerd door Tuur en Dennis. Daarvoor vinden we Jaap, Jos, Erwin en Jeen. Erwin moet zich al snel laten vervanger voor Peter. Marc en Martin zijn de spitsen, al speelt Marc meer hangend op rechts, ietwat behoudender. Ook bij NVC enkele wijzigingen, zo is de scheidsrechter van vorige keer nu de grensrechter en ontbreekt bij hen ook de keeper. De spits van eerder heeft nu het keeperstenue en de handschoenen aangetrokken.

NVC begint goed maar Valken zit er overal kort op. Als de druk op het middenveld te groot lijkt is er altijd wel een verdediger om te assisteren. En als ze echt dreigen door te breken gooit Doelman Dekker zich gewoon in de strijd. Hij presteert hetzelf om haast tot de middenlijn uit te verdedigen.

Valken speelt in het begin wat veel de lange bal. Dit is makkelijk te verdedigen voor de viermansverdediging. Halverwege de tweede helft spelen we wat meer positiespel en komen we via de zijkanten enkele malen goed door via o.a. Jeen, Dennis en Jaap. De voorzetten die dan volgen zijn of een prooi voor de doelman, of stuiteren net voor Martin’s voeten weg.

Gelukkig hebben we de beschikking over de individuele acties van Jos. Zijn eerste goal is een fraaie als hij als een ware Alberto Tomba vanaf het middenveld richting goal kan gaan. Zijn schuiver in de verre hoek is prima.

Vlak voor rust kan hij nogmaals juichen. Jeen bereikt hem vanaf links. Jos op tien meter voor de goal lepelt de bal over de keeper heen. Onderkant lat stuitert hij de goal in. Als ie er al niet inzat: de bal keert terug het veld in tegen de keepers rug en nu echt achter de lijn.

Een comfortabele 2-0 voorsprong bij rust. Wie had dat kunnen denken?

Ook na rust stroopt Valken de mouwen op. Vooral in de counter zijn we levensgevaarlijk. De 3-0 komt wederom van de voeten van Jos na een mooie actie via de rechterkant.

Als zelfs Ivo zich voorin komt melden kan je wel raden dat de winst in de tas is. Hij zet zelf de aanval op, bereikt Martin die niet direct doorspeelt maar Jaap op rechts aanspeelt. Die geeft voor, Ivo kan er bij de 2e paal niet lekker net niet bij, maar tikt m nog wel naar Jeen. Jeen haalt de achterlijn, geeft voor en Martin kan simpel de 4-0 maken.

Het einde nadert, de krachten bij beide elftallen vloeien langzaam weg. NVC voetbalt op dit moment wat makkelijker, Valken is in de counter weer erg gevaarlijk. De eretreffer voor de gasten valt
NVC probeert het met man en macht, maar Valken breidt de score weer uit naar 4. Een vrije trap links hoek 16-meter wordt door Dennis op de goal geschoten. Keeper kan de bal niet goed verwerken en Marc is er als de kippen bij om zijn eerste en de Helden’s laatste treffer van het seizoen te maken.

De gasten hebben dan nog drie minuten. De lepe mid-mid heeft nog een hele mooie sleepbeweging in de voeten. Vlak na de aftrap van de 5-1 schiet ie de bal vanaf 16 meter in de verre hoek.
Eindstand een schitterende 5-2!

Dat was het dan, seizoen 14/15. Wat blijft bij?
– De krappe selectie met veel blessures, we worden er niet jonger op.
– De eindsprint met drie overwinningen op rij.
– Uiteraard de Veteranendagen op ons eigen Valken-complex.

Voor volgend seizoen is het kijken of we de selectie op pijl kunnen brengen, het ziet er vooralsnog niet rooskleurig uit.

Topschutters 14/15:
Martin: 16
Dennis de W.: 10
Jos: 8
Jaap-Jan: 4
Jeen: 4
Ivo: 3
Lennard: 2
Peter: 1
Doelman: 1
Marc: 1
Richard: 1
Marco: 1
e.d. tegenstander: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken