Geweldige spreekbeurt topscheidsrechter Björn Kuipers bij De Valken

De Valken had dinsdag 19 mei de eer om gastheer te zijn van 165 ondernemers uit Westfriesland. Het ging om het evenement Koppie Doen! dat met een zekere regelmaat her en der in de regio wordt georganiseerd. Deze keer ging het om “Sportief Netwerken in een Sportieve Omgeving”. De organisatie lag bij de Ondernemersclub Westfriesland en de Westfriese Bedrijvengroep. Rabobank Westfriesland is de belangrijkste sponsorpartner van Koppie Doen! De Valken werkte in de voorbereiding en op de avond zelf samen met café-restaurant De Roode Leeuw.

De hoofdspreker van de avond was topscheidsrechter Björn Kuipers. Hij vertelde over zijn leven als scheidsrechter in de internationale en nationale topwedstrijden en verbond zijn unieke belevenissen met zijn carrière als supermarktondernemer. “Ondernemen is topsport”, was daarbij het devies.

Björn Kuipers was tot januari 2015 samen met zijn ouders ondernemer van drie C1000 supermarkten in de buurt van Oldenzaal. Verantwoordelijk voor 200 personeelsleden en meerdere jaren de beste C1000 van Nederland weet hij hoe succesvol te ondernemen. “Gemiddeld behaalt een supermarkt in Nederland circa 2,5% rendement, wij behalen 6%,” aldus Kuipers. Per 31 mei 2015 wordt de overgebleven eigen supermarkt een Jumbo vestiging en gaat hij de strijd aan tegen zijn oude vestigingen die een Albert Heijn zijn geworden.

Björn Kuipers gaf zijn gehoor een schitterend inkijkje in de rol van de scheidsrechter en zijn assistenten door bij enkele beroemde voetbalfragmenten, zoals de rode kaart van Zlatan Ibrahimovic van PSG in de championsleaguewedstrijd tegen Chelsea, naast de tv-beelden ook de geluiden van de headsets van Kuipers en zijn assistenten te laten horen. Het was ronduit heftig en indrukwekkend te ervaren hoe hectisch dergelijke momenten zijn en hoe geconcentreerd de scheidsrechters hun werk moeten doen en op elkaar moeten kunnen vertrouwen.

Na het boeiende optreden van Björn Kuipers, volgde na de pauze een presentatie van Michiel Martens en Bram Meurs van het bureau Men of the Match. Alle stoelen gingen aan de kant voor een interactief programma, waarbij de aanwezige ondernemers enkele middelen en oefeningen uit de sportpsychologie kregen aangereikt. Dat was zowel dynamisch als leerzaam.

Al met al een boeiende avond voor de bezoekers, die onder de indruk waren van het schitterende complex van De Valken, dat door de organisatie in de publiciteit als ‘state of the art’ was neergezet.

Secretaris Ron Laan mocht aan het begin van de bijeenkomst het publiek welkom heten. In het kort vertelde hij over de totstandkoming van het clubgebouw en bovendien kon zo De Valken worden gepresenteerd als een mooie vereniging, waar ook ondernemers als sponsors of anderszins aan hun trekken kunnen komen.

Na afloop draaide het netwerk op volle toeren. De Valken kan terugkijken op een geslaagde ontvangst, met een professionele inbreng van diverse vrijwilligers en café-restaurant De Roode Leeuw, waarvoor hartelijk dank.

Hieronder enkele foto’s van Alex Gitzels, waarvan er meer te zien zijn op www.westfrieslandinbedrijf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken