Afgelopen vroegen jullie er alweer om: ga je weer net zo’n verslag maken van het handbal seizoen als vorige jaar ?
Ja, toen kon ik er natuurlijk weer niet onderuit, vooruit, hier volgt weer een jaarverslag van de handbalmeiden van de D1.Het is alleen een beetje lang geworden, ik hoop toch dat jullie het willen lezen (en de ouders natuurlijk !!)
Weten jullie het nog ?
Het begon allemaal in de zomer met de nieuwe team indeling. We raakten Myrthe, Sophie B. en Marije kwijt aan de D2 en we kregen daar Manon voor terug. Weer een mooie uitdaging om er een prachtig handbal jaar van te maken, en ik kan wel zeggen, dat is het zeker geworden. Diana en Kees bleven de coaches en Kees mocht training blijven geven op de maandag. Op de donderdag hadden jullie veel wisselende trainers, Wilna, Corina, maar de meeste keren waren Marcel en Rob van de partij. Mannen , super bedankt hiervoor, het heeft de meiden zeker beter gemaakt !
Dan volgt nu in vogelvlucht het wedstrijd verslag van dit handbalseizoen.:

We wisten dat we in een zeer zware poule terecht waren gekomen ( slechte loting, zou ik zeggen), maar ja, we moeten het ermee doen. We hopen veel te leren, dat is/was de opdracht.

We begonnen op 30-8-2014 tegen Tornado D1. Dit was een hele goede wedstrijd van ons. Met de rust stonden we maar 3-1 achter. Uiteindelijk verloren we met 11-2, maar Tornado was gewoon veel beter en groter, maar toch een hele goede wedstrijd van onze kant.
Vervolgens thuis tegen Victoria O D1. Met de rust 2-1 achter, we hebben zelfs even 3-3 gestaan, maar helaas, met 5-3 verloren. Een hele spannende wedstrijd, we hadden een klein kansje om te winnen , maar net niet gelukt.
Op 13-9-2014 thuis tegen VVW D1. We hadden een complete offday, niets lukte, en VVW was gewoon veel beter, kansloos verloren met 17-2.
De week daarna uit tegen SEW D1. Weten jullie het nog ? SEW heeft blauwe shirt en Alpha Tours oranje…. Zoveel foute passes, telkens naar iemand van…… SEW !!! Dus Kees riep op een gegeven moment maar eens dat de bal gegooid moet worden naar iemand met hetzelfde kleur shirt. Maar dat hielp ook al niet en dan ga je nooit een wedstrijd winnen hé ?
Helaas dus, 20-6 voor SEW. Gauw vergeten.
Op 27-9 thuis tegen Westfriezen D1. Wederom vrij kansloos verloren, het begint eentonig te worden , en dus niet meer leuk. 16-5 voor Westfriezen.
Toen naar Vrone D1. We kwamen 1-0 voor !!! Nog niet eerder gebeurd deze competitie, maar helaas, wederom was de tegenstander veel beter, 15-3 voor Vrone
De laatste wedstrijd van deze buiten competitie werd een hele leerzame. Helemaal naar Heemskerk. Van de scheidsrechter mocht bijna alles, het leek wel rugby. We hebben hier met name het incasseren geleerd, toch niet onbelangrijk in de handbalsport.. Met de rust was het 4-1 voor DSS, uiteindelijk verloren we met 7-3, maar we hebben hier heel veel geleerd, daar kunnen we wat mee voor de toekomst.

In de zaalcompetitie waren we gelukkig wat lager ingedeeld . Met heel veel teams, dus bijna elke week een wedstrijd, leuk !!
Op zondag 26-10-2014 begonnen we uit naar Excelsior D1. Heerlijke wedstrijd, mooie doelpunten, snelle aanvallen, goede verdediging, alles wat we buiten hadden geleerd kwam eruit. Prachtig om te zien. Met de rust 3-2 voor en uiteindelijk 11-5 gewonnen, heerlijk !!!Dat smaakt naar meer.
Op 2 november thuis tegen Berdos D1. Een flitsend begin, we stonden zo 6-0 voor. Toen kwam Berdos ( met een aantal jongens in het team) toch nog terug. Ruststand 8-4. We wonnen uiteindelijk met 16-8. Leuke wedstrijd ( uit tegen Berdos ging het iets minder…..)
De week erna thuis tegen Lacom. Ilse was er niet, dus Danique weer eens op doel. We waren echt veel te sterk . Russtand 6-1, eindstand 18-4.
Op 15 november uit tegen Vrone D4. Dit was echt niet leuk meer, we waren veeeeeeeeeeeeeeel te sterk. Met de rust was het al 13-1, en het werd dus maar liefst 31-5. Het leuke was dat iedereen gescoord had. Mooie assists van bv. Sophie, die zelf deze wedstrijd maar 1x scoorde !!

Toen de topper tegen de jongens van KRAS Volendam D2. Met de rust was het 3-3, en super spannend. Ik weet niet wat er na de rust gebeurde, maar bij ons lukte werkelijk alles, en bij Volendam helemaal niets meer. De keeper ging op een gegeven moment steeds heel raar zijn doel uit, en wij maakte het een na het andere mooie doelpunt. Eindstand 13-3 !!! Grote klasse, meiden.
Op 30 november uit naar Heemskerk tegen DSS D3 ( buiten hadden we tegen D1 gespeeld en verloren) Het was een slechte wedstrijd, slechte scheidsrechter, gauw vergeten Met de rust was het 7-5 voor ons, en wonnen met 11-9, maar het was van alle kanten niet best.
Op 7 december thuis tegen A & O D1. Die waren echt even te klein voor ons, sommige zaten net op de handbal. We wonnen dik met 17-2, ruststand 9-1.
Toen uit naar VIDO D3, Fee deed niet mee, daar hadden we Myrthe voor geregeld. ( die in de zaal vaak heeft meegedaan, nog bedankt daarvoor !!)
Leuke wedstrijd, mooie doelpunten, rust 8-3, eindstand 15-5. Een betere wedstrijd als de voorgaande.
Op 21 december thuis tegen Hauwert D1. Een hele matige tegenstander, die zich later ook uit de competitie heeft teruggetrokken. Met de rust was het al 12-1, en het werd maar liefst 23-2, veel te sterk waren we.
Op 11 januari 2015 thuis tegen Excelsior D1. Weer een prachtig en mooi begin, met de rust was het 7-0, het werd uiteindelijk 15-4, maar als je ons vergeleek met de eerste wedstrijd tegen hen ( 11-5) zijn we echt enorm vooruitgegaan, heel mooi om dat te zien.
Als team worden we steeds beter, we scoren makkelijk uit alle hoeken, cirkels en uit de2e lijn, we zijn eigenlijk van niemand afhankelijk, we kunnen elkaars positie makkelijk innemen, prachtig om dat te zien, meiden.
En toen uit naar Bergen, tegen Berdos. Thuis nog vrij ruim gewonnen 16-8, maar hier ging het mis. Al vrij snel stonden we 4-1 achter, met de rust was het toch weer 5-5, we konden dit toch gewoon winnen ?. Maar helaas, door een slechte scheidsrechter( ik zeg dit niet gauw, ter bescherming van het corps) maar ik weet dat zeker 6 doelpunten van Berdos onterecht goed gekeurd waren. Manon kreeg nog een beuk, maar Berdos kreeg de vrije bal, heel vreemd allemaal, we verloren met 12-10, maar met een beter leiding hadden we dit zeker gewonnen. Het spel van de Berdos jongens leek meer op rugby dan op handbal. Steeds maar weer eerst een arm in jullie gezicht plaatsen en dan op de doel gooien, het mocht allemaal, helaas.
De week erna uit naar Lacom, nu tegen de D1. Vrij snel kwamen op 4-0, rust stand 6-5 voor, het werd dus een spannend potje. We wonnen, puur op wilskracht ( is ook goed, he ) met 14-11.
De week erna thuis tegen Vrone D2 ( niet meer de D4, gelukkig) Deze waren dus sterker en dat bleek ook. We kwamen zelfs achter, maar de ruststand was toch weer 9-6 voor ons. Een heel spannend slot maakte dat we net aan met 12-11 wonnen. Klasse, dat we dit soort wedstrijden ook weten te winnen.

En dan de topper tegen Volendam. Bij winst waren we kampioen, dus het ging wel ergens om in Spothal de Opperdam.
Een leuke, gelijkopgaande 1e helft, ruststand 5-5. 2e helft, 6-5 achter 7-5 achter, maar 7-6/7-7/7-8 en zelfs 7-9 voor !! Helaas, ik weet niet meer waar het mis ging, misschien iets te gehaast willen handballen, erg rommelig , maar aan het eind liep Volendam zomaar uit naar een 12-10 overwinning. Dus geen kampioen, maar Volendam wel. Veel publiek mee, dus dat was erg leuk !
Het was / is niet anders. Ik moet eerlijk zeggen, dat zij ook goed speelden.
Toen eindelijk een paar weken rust en op 1 maart mochten we thuis tegen DSS D3. Fee was op vakantie, Myrthe ook, dus mocht Jente meedoen. Je deed het prima , hoor !
Makkelijke 15-4 overwinning.
Op 8 maart uit naar A en O D1, weer een hele makkelijke overwinning 19-3.
Op 15 maart peelden we de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Vido. Kees was een weekend weg, maar Sophie was er gelukkig wel bij. We wonnen met 12-7.
We zijn dus als 2e geëindigd , achter KRAS Volendam, leuke competitie, en met wat meer mazzel in de topwedstrijden waren we zeker kampioen geworden.

In de buiten competitie belandden we weer in een andere competitie, die van het najaar was toch wel erg sterk, we hadden nl. geen potje gewonnen …
We begonnen op 28 maart thuis tegen Victoria O D1. Een hele leuke wedstrijd, goede tegenstander, we stonden allebei heel goed te verdedigen, met de rust was het 2-1 voor hen, het werd uiteindelijk 4-1, heel weinig doelpunten door een goede verdediging van beide kanten.
Op 19 april thuis tegen Andijk D1. Goede tegenstander, nu wel veel doelpunten. Met de rust was het al 10-6 voor hen, we leken soms dichterbij te komen, maar helaas toch verloren met 16-11.
Toen uit naar St.George D1. Kees was bij vertrek even vergeten dat Imme niet mee deed. We hadden dus geen wissel ( en zij hadden net zo’n mooie dug-out !!!), en het regende, dus wat moest dat worden op de ze vroege , koude zondagmorgen ?
Maar zie, we hadden afgesproken dat we zo min mogelijk bal verlies mochten lijden, dat scheelt nl. heel veel onnodig terug lopen en zo. We hielden ons daar prima aan. Ik denk dat we deze hele wedstrijd maar 1x balverlies hebben geleden, en heel rustig en zorgvuldig hebben aangevallen. Prachtig om te zien hoe jullie hiermee om gingen . Rust stand 5-3 , eindstand 9-5 voor ons !! Grote klasse.
Op 17 mei uit naar Meteoor D1. Deze stonden bovenaan, en dat was ook wel te zien, maar we kwamen toevallig wel op 1-0 voor, daarna was het over, en wonnen zij makkelijk met 18-11 . We hadden weer geen wissel ( Imme was afwezig) en konden geen vervanging regelen, iedereen moest tegelijk handballen, nl.
Op 30 mei thuis tegen Spartanen. Ik denk ons beste wedstrijd van het seizoen, werkelijk alle lukte, zo mooi om te zien. Allerlei leuke passes, via de hoeken( mooie bal van Danique op Manon, helemaal in de hoek, prachtig doelpunt !!Werkelijk alles lukte. In de beker hadden we nog van ze verloren ( 10-9) maar nu stond het met de rust al 6-1 en het werd maar liefst 11-4. Machtig mooie wedstrijd meiden !!!
Op 6 juni hadden we de laatste wedstrijd, tegen VVW D2. Juf Jolanda floot, en de brugklassers moesten tegen klasgenoten, dus we waren erop gebrand dat we wilden winnen. Daar leek het gewoon op , we kwamen , door prachtige cirkel doelpunten van Esmay (3x) op 6-4 voor, maar vlak voor rust maakten zij toch 6-6. Wat volgde was een hele slordige 2e helft van onze kant, we wilden, denk ik te graag winnen, waardoor er heel veel mis ging. Een paar keer de paal en de lat, een goede VVW keeper, en bij ons liep het verdedigend niet goed, veel te weinig rugdekking etc.
Veel gemopper op elkaar, echt zonde om zo dit mooie handbal jaar te eindigen, maar helaas, het zat er gewoon niet in. We verloren met 14-9 en waren zeer teleurgesteld. Ook ik stond een beetje negatief te coachen, dat is ook niet goed, jullie flink op elkaar te mopperen, ook niet goed. Ik hoop dat we hier wel van geleerd hebben !!!

O ja, op 9 mei hadden we nog een prachtige , leerzame clinic bij KARS Volendam. Heel veel geleerd ( ook Kees !!) heel enthousiast, hartstikke leuke dag. Bestuur, nogmaals dank hiervoor !!

Meiden, ik heb een heel leuk seizoen met jullie gehad. De meeste keren waren jullie allemaal op de training, zodat ik de dingen die in de wedstrijd niet goed gingen , goed konden trainen. En ik zag jullie iedere week beter worden.

Tot slot wil ik jullie allemaal een groot compliment geven :

– Ilse, vaste keepster, kan hele goede wedstrijden keepen ( Spartanen !!), volgend jaar hopelijk ook op keeperstraining, dan wordt je vast een nog betere keepster !!
– Fee,wat ben jij gegroeid dit jaar. Op de cirkel bijna onverslaanbaar, maakt veel doelpunten, en kan echt heel hard gooien. Heel leuk om je groei te zien, Fee !l
– Imme, als jij eens “vriendjes” gaat worden met de bal, dan ga jij echt een hele goede handbalster worden. Jij gooit het hardst van iedereen. (Naar je medespeelster mag je wel wat minder hard gooien hoor …) Probeer nog zuiverder te spelen, dan komt het allemaal goed. Je hebt het echt in je. Volgend jaar gaan we dat eruit halen. Beloofd ?
– Esmay, ook jij bent zoveel beter geworden dit jaar. In de het najaar nauwelijks gescoord, maar in het jaar 2015 ging het bij jou lopen. Prachtige hoekdoelpunten, je durft veel meer. En de laatste wedstrijd zelfs prachtige cirkel- doelpunten. Je bent enorme gegroeid , Esmay,.
– Manon, je bent eigenlijk altijd goed. Je bent super snel, als volgend jaar de break gaat lopen, dan beloofd dat voor jou en voor ons heel veel goeds. Want je bent snel, en als je op doel gooit, zit ie bijna altijd !!
– Amber, maakt prachtige Amber doelpunten ( de bekende Amber draai !!) vaak vanuit de 2e lijn, soms onderhands, vaak verrassend !!!
– Danique, kan ik rustig met een opdracht het veld insturen. Danique , wil jij die in de gaten houden ? En vervolgens blijft ze die persoon maar achtervolgen, en maakt die geen doelpunten meer. Als je boos bent , maak je ook nog eens prachtige doelpunten. Een hele goede voor het team , dus !!
– Sophie L. , heel fanatiek, wil ook altijd winnen, scoort minder dan andere jaren, maar zorgt er zeker voor dat anderen beter gaan spelen. Ik denk, dat als ik de doelpunten van Fee bekijk, jij heel veel passes hiervan gegeven hebt. Minstens zo belangrijk , dus

Meiden, jullie zien mij ook altijd schrijven tijdens de wedstrijden, ik schrijf nl. de doelpunten op, en hoe en wie ik moet wisselen. Zo kunnen jullie zien wie de doelpunten heeft gemaakt. Leuk voor later !Het maakt mij niet wie er scoort, maar ik vind het heel mooi om te zien dat jullie vanuit alle hoeken weten te scoren. Hoekdoelpunten/cirkeldoelpunten, vanuit de 2e lijn, soms al een break. Heel mooi om te zien. En het maakt niet uit als iemand er niet is, we kunnen allemaal op elkaars plek spelen, behalve op doel dan, maar daar hebben we Ilse dan ook voor.

Ook wil ik de ouders heel erg bedanken voor dit mooie jaar, zonder jullie zou het een stuk minder gezellig zijn ! Altijd aanwezig op een hele leuke manier aanmoediging. Bedankt !! Het rijden hoef ik nooit te regelen, alles lossen jullie onderling op , dat scheelt echt heel veel werk. Super bedankt daarvoor.
Diana, ook met jou heb ik weer een mooi coach jaar gehad. We vullen elkaar mooi aan. Jij ook bedankt hiervoor, en voor het vele wassen van de kleren !!