Valken 2 wint ruim in beker- ouverture van KSV

Ja de kop is er af bij het 2e vlaggenschip van de Valken. Vandaag mocht er dan eindelijk voor het ‘echie’ gespeeld worden. Gevuld met een ruime trainingsarbeid en een blik vol talenten uit de A-jeugd mocht Valken 2 het vandaag proberen in de beker tegen het plaatselijke KSV uit Heerhugowaard. Tegen het 3e team van de plaatselijke FC maakte Valken het zichzelf één helft lastig door de kansen niet te benutten en zo de tegenstander in de wedstrijd te houden. Gelukkig ging het in de 2e helft snel en bogen de heren uit Heerhugowaard alsnog en liep Valken uit naar een ruime 1-5 overwinning, waar een hoofdrol voor Niels alias “Pelle”Fine was weggelegd. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Affijn.

Zondagochtend 10:28 uur was iedereen gearriveerd op het complex, een blije trainer. Want de afspraken zijn duidelijk en de consequenties niet misselijk. 17,5 seconde te laat en je staat zomaar in burger langs de zijlijn. Op naar Heerhugowaard om daar de 1e bekerwedstrijd van een trio te spelen. KSV 3 was de eerste horde die daarvoor genomen moest worden. Een jeugdig Valken met vele nieuwe gezichten en wat oude bekenden. Leuke bijkomstigheid was nog dat het gehele team in een nieuw tenue gestoken werd door een nieuwe shirtsponsor. Prachtig getailleerde shirts die bij een modeshow van Jean-Paul Courtier niet zouden misstaan, echter waren sommige torso’s niet geheel geschikt voor de nieuwe shirts, wat voor kolderieke momenten in de kleedkamer zorgde. Laten we het maar op de laatste vakantiekilo’s houden.

Tevens brak er bij de shirtsponsor zelf ook nog even lichte paniek uit toen hem werd verteld dat zijn spelerspas zoek was. Iedereen, behalve zichzelf gaf hij de volle laag van deze domme administratieve fout. Het lag ook niet aan hem, maar aan een ander………….Maar gelukkig kon hij toch spelen, het had stiekem toch een mooie primeur geweest, maar we zijn Jos Dalmulder dankbaar dat hij met Dalmulder & Partners Financiële dienstverlening, Valken 2 geheel in het nieuw gestoken heeft. Namens ons allemaal Jos, bedankt!!

De wedstrijd dan, vanaf minuut 1 was duidelijk dat de tegenstander geen aanvallende intenties had en zich liet terugzakken en Valken het spel liet maken. En dit resulteerde na enkele minuten al tot een prachtige kans voor Niels Fine. Na een prima aanval over rechts die begon bij Frits, gaf Rukkie een ragfijne bal op Niels. Deze kopte de bal prima naar de bovenhoek, maar de redding van de doelman was ook Eredivisie waardig. De hieruit volgende corner leverde niets op. Hierna werd het spel van Valken ook slordig en kwamen ballen maar moeilijk aan. Er werd te vaak te veel gelopen met de bal en liepen de aanvallende intenties vaak smoor. Eenmaal werd de tegenstander door dom balverlies van Valken zelf gevaarlijk.
Bij een aanval over rechts stonden 3 mensen van KSV geheel vrij in de 16 meter en was de organisatie bij Valken even weg. Een prima voorzet van rechts kwam bij de 2e paal en werd ala Bep Bakhuis ingekopt door de spits. Paul die tot dan toe nog niets te doen had gehad moest elke spier in zijn lichaam strekken om de bal katachtig uit de rechterhoek te halen en deed dat ook. Gelukkig kreeg Valken hierna wel meer grip op de wedstrijd en scoorde vlak voor rust Niels Fine door een individuele actie de 0-1.

Rust.

Na rust ging het hard. Jeffrey en Tjade verschenen ten tonele voor Frits en Wietse. Na een mooie aanval over rechts werd Rukkie, die tot dan toe wat ongelukkig was in zijn acties, weggestuurd door Jos. Ruck trok de bal hard en laag voor en Niels hoefde er enkel tegenaan te lopen om zo zijn 2e van de dag en Valken’s 2e van de middag te maken. De ruimtes werden nog groter, dit ook omdat de tegenstander ook stuk zat. Valken kreeg meer tijd en voetbalde zich gemakkelijk naar 0-3, 0-4 en 0-5. Wasgetekend allen door Niels Fine.

Valken had de score ook nog kunnen uitbreiden, maar schoten uit de 2e lijn van Jos, Niels, Rukkie en Arjan, waren allen een prooi voor de doelman of belanden over de goal. De scheidsrechter gaf KSV nog een hele makkelijke penalty, welke benut werd en zeer overtuigend in de bovenhoek werd geschoten. Gelijk hierna blies de leidsman op zijn fluit en zo kan Valken haar eerste officiële zege van het nieuwe seizoen bijschrijven.

Maar een echte graadmeter? Nee. Met alle respect voor de tegenstander, maar Valken is een ruwe diamant die nog gladgeschuurd moet worden en daar ligt een mooie taak voor trainer Haars. Het zal in het vervolg volwassen met kansen om moeten gaan, een mooie les om mee te nemen. Maar de contouren van Valken worden langzaam zichtbaar. Met complimenten aan de nieuwelingen. Pascal die prima invulling gaf aan zijn rol. Vlugge Jaap die met zijn snelheid een prima wapen kan zijn. Frits die zeer sterk op rechts zijn back-positie invult. En Jeffrey die met zijn inzet en opportunisme veel werk verzet. Man van de wedstrijd dan nog, Niels Fine. Na een stroeve start van de wedstrijd compenseerde hij dat ruimschoots met 5 prima treffers.

Volgende week dan mag Valken aantreden in eigen Arena en wel tegen Kwiek. Ondergetekende is dan een weekje naar de zon, maar zal uiteraard op de hoogte gehouden worden van de perikelen rondom het tweede. Ik geef de spreekwoordelijke pijp aan Maarten en volgende week zal het verslag dan ook eenmalig geschreven worden door Wietse de Groot. Aan hem de taak om u van alle inn’s en outs te voorzien met het oog op de volgende wedstrijd.