Helden geven prima partij tegen sterk Zwaagdijks veteranenelftal

Een verlaat verslag van de opening voor het seizoen van de helden. Een nieuwe seizoen met veel vertrouwde teruggekeerde gezichten en 1 nieuwkomer. Het vertrek van Richard is opgevangen door Nop van Warmerdam die zich bij de heldenselectie heeft aangesloten.

Afgelopen zondag werd de oefencampagne gestart met een wedstrijd tegen Zwaagdijk Ve. 1. Duidelijk een sterker elftal dan het 2e veteranenteam dat we in de competitie tegenkomen. Zonder Corné, Rens, Peter maar met de herstelde Dennis Dup, Edwin en Erwin L. Zowaar 2 wissels.

Voor rust ligt het initiatief bij de gasten uit Zwaagdijk. Ze combineren er rustig op los en zijn simpelweg veel feller dan de helden. Uiteraard gebruiken we het gebrek aan conditie en wedstrijdritme als excuus. Valken creëert bijna helemaal niets. Met de enkele voorzetten kan door de onzichtbare spitsen niets worden gedaan.

Zwaagdijk komt terecht op een 1-0 voorsprong na een mooie goal en dito aanval. Met deze 0-1 stand wordt ook de rust bereikt.

Na rust komt er een ander Valken het veld op. Erwin L. maakt zijn rentree en gaat achterin spelen naast Doelman. Ivo kan een plekje opschuiven naar voren en zo worden we aanvallend wat sterker.

De gelijkmaker komt na tien minuten. Het is Doelman die met een poeier van heb ik jou daar de keeper verschalkt. Toch al snel een metertje of 20.93 van waar ie schiet.

Valken voelt zich sterker worden en zoek meer en meer de aanval.

De voorsprong komt ook. Erwin R weet zichzelf vrij te spelen en kan richting de goalie. Ietwat gehinderd ziet hij de mogelijkheid om de bal over de keeper heen te lepelen in de verre hoek. Een mooi doelpunt van de middenvelder.

Dat Zwaagdijk niet veel later toch nog gelijk maakt deert de meesten niet, het was gewoon een lekker oefenpotje. En als we nou gewonnen hadden, dan ga je straks nog verder ook in de beker.
Een wedstrijd met twee gezichten en dus een terechte 2-2 uitslag. Prima potje. Komende zondag verplaatsen we ons naar Hoorn om het op te nemen tegen het conditioneel sterke Always Forward.