Best mooi doelpuntje geeft Valken de kans om door te bekeren.

Het tweede oefenpotje voor de helden. Mooi op tijd op bezoek in Hoorn bij Always Forward. Zonder Peter, Corné en Arthur dus opnieuw twee wissels. Tegenstander is het Forward 35+. een team waar wij niet in de competitie bij zitten. Het andere Forward veteranen team is naar 45+ gegaan, dus hen komen we ook niet meer tegen.

Een goede tegenstander met als smaakmaker de bonkige spits. Zeer balvast, een goede actie maar gelukkig vaak niet meer in staat om verwoestend op de goal uit te halen. Daarnaast combineren ze er vanuit het middenveld vaak rustig op los en bereiken ze zo nu en dan de voorwaartsen. Die zijn echter niet scherp genoeg. Dient ook gezegd te worden dat de verdediging goed overeind blijft tegen de balvaardige voetballers.

Aan de andere kant komen we haast niet tot kansen. We tellen welgeteld 0 corners in het eerste bedrijf en slechts 1 of 2 afzwaaiers. De werklust bij de helden zorgt er echter voor dat we gewoon in de wedstrijd blijven.

En dan, nog een minuutje of 10 op de klok. Martin wordt in de spits aangespeeld. In de spits….. hij staat ruim 30 meter van de goal af. Het kunstgras speelt hem de hele ochtend parten. Nu echter is het een hulp. De bal komt los van de grond. Martin heeft al gezien dat de keeper een paar meter van de goal af staat. Niet twijfelen, uithalen! En hoe. De bal ploft met een mooie boog precies in de kruising. Zo, het mooiste doelpunt van hem dit seizoen heeft ie bij deze gemaakt.

Na rust heeft Valken in de counter wel wat mogelijkheden maar echt veel creeëren doen we niet. De beste mogelijkheid op een kans is als Rens na goed doorgaan de achterlijn kan halen. Hij heeft echter niet meer de kracht om een goede voorzet te geven.
Aan de andere kant blijgt Forward continu gevaarlijk. Gelukkig staat Niels prima te keepen helpen Dennis en Ivo vrije kopkansen met meer geluk dan wijsheid uit de goal te halen met rug, hoofd en noem maar op. Daarnaast heeft Doelman meer dan zijn handen vol aan de behendige Hennie Meijer van Forward maar hij redt zich prima.

Een overwinning dus, zwaar bevochten en daarom niet minder mooi.

Volgende week naar GSV te Grootschermer. Die verloren tweemaal op rij (0-1 tegen Forward en 5-0 thuis tegen Zwaagdijk). Mocht Zwaagdijk punten verspelen tegen Forward en wij winnen dan gaan we zomaar door in de beker. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren 🙂

Topschutters 15/16:
Martin: 1
Erwin R: 1
Doelman: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken