Valken 3 pakt eerste driepunter in de competitie

Na een tijdje radiostilte van Valken 3 kant, is dan hier het eerste verslag van het nieuwe seizoen. Als eerste de mutaties: Ron en Michael zijn gestopt. Hiervoor is Marc Zwagemaker teruggekomen. Al met al op papier dus niet veel gebeurd, maar door de vele blessures die nu al aanwezig zijn, is het elke week al vechten om 11 man op het veld te krijgen. Twee hiervan zijn langdurig. Bas staat na zijn onfortuinlijke actie van vorig jaar nog wel even aan de zijlijn. Michel Hoffer liet ons aan het einde van de zomer erg schrikken door in het ziekenhuis te belanden met een bloedprop. Wij zijn als Valken 3 al lang weer blij dat hij weer lachend en wel langs de kant staat om ons aan te moedigen en misschien dat hij nog wat minuten kan maken dit seizoen.

Dan de wedstrijden tot nu toe. Na een goede bekergroepsfase, waarin Valken 3 zowaar doorgaat (3-1 verlies tegen Spirit 3, 6-1 winst tegen Woudia 4 en 10-0 winst tegen ASV 2) begon vorige week de competitie tegen Medemblik 2. Ondergetekende was hier helaas niet bij, dus kan u alleen de uitslag vermelden. Dit was 3-3 met als doelpuntenmakers Nobi en Roy 2x.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Spirit 4 op het programma. Naast Bas en Michel Hoffer waren ook Michel Haring, Erwin (beide geblesseerd), Jouke en Nick niet in staat om te spelen. Dit bracht ons totaal op 10 spelers. Gelukkig waren Jeffrey en Rick Besseling van Valken 2 bereid om nog wat extra minuten te maken na hun wedstrijd met het tweede en dit deden zij heel verdienstelijk, waarvoor dank! Valken begint dramatisch aan de wedstrijd. Na 1 minuut ligt de bal achter Jeroen in het net. Valken herpakt zich gelukkig gelijk en is heer en meester op het veld en al snel is de score weer gelijk getrokken. Rowan krijgt de bal op rechts en snijdt de bal aan voor Marc. De bal lijkt net te scherp, maar de keeper zit er naast en Marc is er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven. Door het overwicht ontstaat ook snel de tweede treffer voor Valken. Deze keer is het de andere Zwagemaker die de bal in het net legt, via een vrije trap. Toch weet Spirit ook weer het net te vinden. Uit een razendscherpe counter vanuit een corner voor Valken schiet de linkshalf de bal uiteindelijk in de kruising. Voor rust komt Valken toch nog weer voor. Uit een afgeslagen corner komt de bal op rechts bij Marc, die de bal opnieuw hoog inbrengt op het hoofd van Nobi. Met een subtiel knikje belandt de bal in de verre kruising.

Na de rust is zijn er wat omzettingen bij Spirit en Valken heeft het hier even lastig mee. Meteen zijn zij dan ook effectief met de omzettingen, door twee kansen om te zetten in doelpunten. Gelukkig herpakt Valken zich opnieuw en speelt het vanaf dan weer een klasse beter dan Spirit. Eerst is het Niels Kool die een scherpe vrije trap van Mark promoveert tot doelpunt. Daarna komt de mooiste van de dag. Nobi krijgt de bal op het middenveld en besluit op avontuur te gaan. Hij komt met een paar (ogenschijnlijk) simpele lichaamsbewegingen zomaar voorbij 5 man en kan uiteindelijk met binnenkant voet zomaar de 5-4 maken. Hiermee staat hij al op drie doelpunten, een nieuw record voor hem en dat na pas twee wedstrijden! De 6de en 7de zijn opnieuw voor de spitsen, de gebroeders Zwagemaker. Beide keren is Niels van t Hoff de aangever.

De eerste overwinning van de competitie is dus een feit. Met het scorend vermogen zit het wel goed, hopelijk kan Valken 3 in de komende wedstrijden er ook voor zorgen dat het wat minder doelpunten tegen krijgt. Het zal moeten blijken of dit lukt tegen West Frisia 5 uit volgende week. Om 11:00 is in Enkhuizen de aftrap.