Heerlijk potje voor de helden

Het vierde potje van dit seizoen, de tweede in de reguliere competitie. Het wordt eentonig maar de waslijst was weer lang: Geen Arthur, Edwin, Niels, Marc en Corné. Verder was Dennis Dup half geblesseerd dus miniem inzetbaar. Puzzelen weer dus voor teammanager Erwin L. Uit zijn hoge hoed toverde hij zomaar weer een oude vertrouwde kracht te voorschijn: Mark Ruiter (Bambi) hielp ons uit de brand. Direct vertrouwd op het middenveld en hij is het nog niet verleerd!

Valken speelde tegen nieuwkomer MOC wederom in een 4-4-2 formatie. Dennis wederom op de goal, achterin werd het blok gevormd door Erwin L, Doelman, Ivo en Peter. Op het middenveld stonden Jaap-Jan, Erwin R, Mark en Rens. Voorin mochten Nop en Martin het proberen.

Prachtig weer, prima tegenstander en een ietwat hoog grasmatje in het C-stadion. Ballen maar na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Vroling.

Valken is beter, vooral doordat het middenveld volledig in rood-groen bezit is. Het meeste gevaar komt van de rechterflank waar Jaap continu alle ruimte en vrijheid heeft om voorzetten te geven. Na tien minuten is het raak. Martin is weer richting tweede paal, de voorzet valt over keeper en twee verdedigers heen. Martin krult de bal in de verre hoek.

Daarna nog een paar kansen (voor Martin). Kopbal: over. Vrije schietkans, naast. Inlopen op keeper en schot blokken: ook nét naast.

MOC krijgt ook twee kansen: De eerste voor de rechtsvoor. Peter verdedigt goed mee, de inzet verandert hij van richting. Dennis heeft met een reflex de bal nog en verwerkt hem tot corner.
Vlak voor rust lijkt MOC alsnog langszij te kunnen komen: Doelman moet de spits onreglementair stoppen en we dreigen een strafschop tegen te krijgen. Op aanraden van onze grensrechter wordt echter besloten om een vrije trap toe te kennen op de 16 meter. Deze belandt een paar metertjes naast de goal van Dennis die een goede muur had gemetseld.

Na rust is de hoop op een goed resultaat voor MOC snel weg. De 2-0 wordt gemaakt door Mark. Een corner wordt na een inzet van Nop prima gekeerd door de keeper, verdediging kan hem half wegwerken. Mark staat randje 16 en ontvangt de bal, even goedleggen en uithalen maar. Onbereikbaar in de rechterhoek.

Valken gaat vrolijk verder. Doelman schiet van afstand vlak naast, Rens stoomt over links keer op keer op en Martin mist nog een paar kansen maar kan uiteindelijk wel in een rappe counter Erwin R bereiken die met hem meeloopt. Erwin kan simpel de 3-0 binnentikken. Daarna is het de beurt aan Jaap. Ditmaal geeft ie eens geen voorzet op maat als ie over rechts opstoomt. Nee hoor, nu schiet ie zelf de bal spatzuiver in de korte hoek langs de keeper.

De laatste goal is ook weer prima uitgevoerd. Het begint bij een aanval van MOC die eindigt bij de opnieuw alert keepende Dennis. Die neemt de bal aan de voet en gaat aan de wandel. Waarom ook niet, het staat al 4-0. Dennis speelt een paar man uit en komt links op het middenveld terecht. Dan een diepe bal op de gestarte Ivo. Die sprint met een verdediger in zijn rug richting goal. Martin loopt mee en ontvangt de pass van Ivo. De bal is hard en Martin moet zich inspannen om het juiste zetje te geven. Met de binnenkant voet belandt de bal in de verre hoek en verdwijnt binnenkant paal in het net.

Eindstand 5-0. Prima wedstrijd, kunnen we weer mooi twee weken op teren.

Topschutters 15/16:
Martin: 3
Erwin R: 2
Jos: 2
Jaap-Jan: 1
Doelman: 1
Mark R: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken