Opa dirigeert Valken 2 ruim langs HSV sport!!!

Hallo allemaal,

Hier weer eens een verslag van de trainer vanwege afwezigheid van onze verslaggever Jeenstra.

Iedereen weet inmiddels wel dat ik al heel wat jaren bij de Valken rondloop en dit nog steeds met veel plezier doe, maar na al die jaren gebeurt dan toch het onvoorstelbare, we hebben een bredere selectie dan ooit tevoren!!

Natuurlijk moet je uitkijken met zulke uitspraken want voor je het weet lopen we weer een paar rode kaarten op of komen de blessure uit de lucht vallen………
Maar tot die tijd is het genieten voor de trainer Glim en Haars om elke week de elftallen op papier te zetten!
Waarbij nu opeens een minder leuk gedeelte de kop op doet steken want ondergetekende kwam voor het eerst in de positie om spelers te moeten teleurstellen en hen in te lichten dat ze deze zondag niet bij de selectie zouden zitten.
Dat is voor geen enkele trainer leuk om te doen, maar het hoort wel bij “the job”.

Na deze meldingen te hebben gedaan bij de desbetreffende personen kon het vizier volledig op de zondag gericht worden.

Ook al is het seizoen nog maar net begonnen, wel is duidelijk dat Valken 2 een prachtige groep spelers heeft met een mix van oud (Opa Jos, Opi Tjade) en jong (Jeffrey, Jeroen en nog meer doorgestroomde A junioren).
De vraag is of deze groep in staat is om de besproken doelstelling, zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap, te behalen, maar dat gaan we de aankomende weken/maanden vanzelf zien!

Qua uitslagen zijn we inmiddels goed op weg, maar voetballend kan/moet het nog stukken beter om bovenvermelde doelstelling waar te maken!

De wedstrijd van vandaag was uit tegen het altijd lastige en fysiek sterke HSV Sport.
Met 3 punten uit drie wedstrijden (nog) geen hoogvlieger, maar na een praatje met hun trainer was het van groot belang goed op te letten want hij zei dat ze vandaag de kansen gingen benutten!

Tijdens de warming-up kwam de scheids van vandaag even terloops melden dat de spelerspas van de heer Sammie de Graaf verlopen was en kon zijn kleren weer aantrekken en plaats nemen op de tribune!
Ik maak er verder geen woorden meer aan vuil, maar dat dit hoogst irritant is mag duidelijk zijn!

De één zijn dood is de ander…………………..en zo kon het gebeuren dat onze verloren zoon, Koos Keuning, in de basis mocht starten op de plaats van Sammie.

Met Rick.V, Beffrey en Rick.B op de bank begonnen we om 11:30 uur aan de wedstrijd.

Valken nam het heft in handen en al na 2 minuten voetbal ging Opa goed door over rechts en leverde een perfecte pass af op onze ideale schoonzoon Niels Fine die de bal in twee pogingen achter de keeper kreeg.
De grensrechter stak zijn vlag in de lucht en wij vreesde het ergste, maar de scheids kwam niet terug op zijn beslissing en de stand was dus al snel 0-1 voor De Valken.

Het werd snel duidelijk dat Valken een maatje te groot was voor HSV en de ene na de andere (mooie) aanval werd op de mat gelegd, maar tot een positieve afronding kwam het nog niet.
Dit tot grote irritatie van onze keeper die waarschijnlijk een te strakke string had aangedaan en vanaf zijn doel de overige mannen tot grote hoogte probeerde te schreeuwen.

En misschien was dit wel wat zijn (oudere en lelijkere) broer nodig had want na 20 minuten was het Opa zelf die na een te korte terugspeelbal van HSV er als de kippen bij was om de bal te onderscheppen en vakkundig achter de keeper kon deponeren 0-2.
De minuten gingen voorbij waarin Valken heer en meester was, maar niet elke kans werd goed ingeschat en/of benut zodat het langs de kant toch afwachten was wanneer deze wedstrijd op slot gegooid zou worden.

In de 31e minuut was het wederom Opa die een rake bal gaf op Rick.R (u weet wel die van Edje) die het zestienmetergebied in draafde en in plaats van de bal met 230 KM/U richting Basic Fit te schieten plaatste hij nu de bal rustig onder de keeper door en tilde de stand hiermee naar 0-3.

Vervolgens was het wederom het duo Opa/Niels waarbij laatstgenoemde de pass gaf en Opa op prima wijze de 0-4 aantekende!

Dit zou een prima ruststand zijn, maar daar dacht HSV anders over en nota bene één van hun eerste, maar mooie aanvallen werd op sublieme wijze afgerond 1-4.
HSV had toch weer een sprankje hoop op een beter resultaat, maar deze hoop werd nog in de blessuretijd van de eerste helft aan flarden geschoten door Niels die dit keer bediend werd door…………. wie anders dan Opa die daarmee zijn assists op 3 zette!

Vermeldenswaardig was het feit dat het een supersportieve wedstrijd was en de scheids pas in de 19e minuut voor de eerste overtreding floot en ook in de resterende minuten dit nauwelijks hoefde te doen! (complimenten voor beide partijen!!)

Helaas kan ik over de tweede helft weinig anders schrijven dan dat deze saai en zakelijk was……….
Voor Valken was het belangrijk geen tegentreffers te krijgen en HSV kon gewoon niet beter.

In de 60e minuut konden de heren Rick.V en Jeffrey nog hun opwachting maken in een lekker draaiend team en vanaf de 75e minuut was er ook nog speeltijd voor Rick.B te noteren.

Veel gebeurde er niet meer of het moet zijn dat Rick Vriend vergeten was zijn bril op te zetten want anders is het niet uit te leggen dat je een leeg doel van ruim 2 x 7 meter niet ziet staan………………….hahah

De 2-5 kwam voort uit een verkeerde terugspeelbal en was alleen van belang voor de statistieken……
Neemt niet weg dat zo’n bal nooit gegeven mag worden want als dit gebeurd bij een 1-1 stand……….

Al met al een prima wedstrijd met een mooie uitslag.

Volgende week zal het even anders zijn want dan spelen we thuis tegen de nummer één KGB 3 en zal er nog meer van elke speler gevraagd en verwacht worden om ook deze pot winnend af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken