Valken 2 blijft 2e na zuur verlies tegen koploper KGB 3

Vandaag stond de topper tegen het altijd lastige KGB 3 op het programma. KGB zit al enkele jaren in onze poule, alleen na een uitstapje aan onze kant in de 3e klasse stond deze derby even in de ijskast.
KGB was vorig jaar nog kampioen, maar heeft bij de KNVB aangevraagd om in onze klasse te blijven.
De mannen op leeftijd willen de zondag graag na de wedstrijd bij het gezin doorbrengen
en niet het hele land door moeten rijden om vervolgens met grote cijfers te verliezen. KGB en de 4e klasse horen bij elkaar, waardoor ze ook ieder jaar meestrijden om het kampioenschap. Zo ook dit jaar.
Onze doelstelling is reeds bekend: zolang mogelijk meedoen om de bovenste plaatsen.

Om 10.17 uur begon dan voor iedereen de wedstrijd van vandaag. Om 10.15 uur stonden reeds 14 mensen op scherp, alleen Jeroen B. was er om 10.17 uur klaar voor. Met tot gevolg dat Jeroen een ander pakkie mocht aantrekken en op de koude bank mocht plaats nemen. Na een omzetting van Peter stond nagenoeg de vaste basis op het bord. Op het zonnige veld met een straffe wind begon de wedstrijd neutraal.
Valken had het betere van het spel en domineerde de wedstrijd nagenoeg de hele eerste helft. Dat wil zeggen, van 16 tot 16, want echte kansen waren er nauwelijks.

In de 40e minuut komt daar verandering in. 1 minuut daarvoor krijgt Dhr. Wachter van KGB een gele kaart voor het voorkomen van een snelle vrije trap van ons. Hij kan er daardoor meteen 10 minuten uit en dit overwicht zorg er gelijk voor dat we op een 1-0 voorsprong komen. Tjade speelt de bal diep op Sam die met een snelle beweging Jos vrij speelt in de 16. Jos ziet kans om Rick nog beter voor het doel te positioneren, waarna Rick niet twijfelt en met zijn linker been de keeper in de lange hoek kansloos laat. De Valken verdiend op 1-0 voorsprong.

De rust nadert en De Valken weet nog eenmaal dicht bij het doel te komen. Jos weet via een typische Jos-actie de 5 meter in te lopen, maar in plaats van tijdig de bal terug te leggen, kiest hij voor een breedtepass. Die weet geen medespeler te bereiken, maar raakt nog wel de paal. Helaas aan de verkeerde kant, waardoor we met een 1-0 voorsprong de rust in gaan.

In de rust staan de neuzen allemaal de goede kant op. Iedereen beseft dat we nog maar halverwege zijn en dat KGB druk zal gaan zetten. Daarnaast zal de nodige ervaring de strijd in gegooid worden, om de gele kaart aan de kant van KGB ook aan onze kant aangesmeerd te laten worden.
Koppies erbij houden dus en de dominante speelstijl van de eerste helft door te trekken naar de tweede helft. Wissels zijn niet nodig.

De tweede helft begint KGB sterker aan de wedstrijd dan De Valken. 10 minuten gebeurd er vrij weinig als er een mislukte voorzet op links plotseling het doel in schiet. Paul is kansloos. Vanaf een afstand lijkt het een fout van Paul, maar de wind zorgt ervoor dat volledig onverwacht de bal over Paul heen vliegt: 1-1. De Valken moet iets en wil deze wedstrijd ook winnend afsluiten. In de 65 minuut komt Jeroen erin voor Jaap. Jeroen mag centraal op 7 en Jos mag links voor, voor meer dreiging zorgen. De wissel is nog niet uitgevoerd of er volgt een diepe bal van KGB richting de 16 meter. Paul komt uit, ook Arjen probeert het schot eruit te halen, maar de lachende derde is de spits van KGB die de bal koel afrond. 1-2 voor KGB.

Tijdens de goal is Arjen niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Hij moet de wedstrijd dan ook staken en voor hem komt Jeffrey in de ploeg. Helaas voor ons wil de scheidsrechter ons uitleggen hoe wij de blessurebehandeling van Arjen moeten uitvoeren, waar Tjade het (terecht) niet mee eens is. Hij geeft te kennen dat de scheidsrechter zich daar niet moet mee bemoeien wat als commentaar op de leiding wordt gezien: Tjade geel en dus 10 minuten uit het veld. Jammer, want net als de gele kaart van KGB is ook deze erg zwaar gestraft. Gelukkig voor ons heeft de 10 minuten uitsluiting van Tjade geen gevolgen in het scoreverloop.

De Valken probeert de schade nog te corrigeren en heeft hier alle mogelijkheden toe. In de 83e minuut beland een afgeslagen bal op de hand van een KGB speler binnen de 16 meter. De scheidsrechter ziet dit en geeft terecht een penalty aan De Valken. Niels F., onze vaste penaltynemer, gaat achter de bal staan maar weet dit buitenkansje helaas niet te verzilveren. Dat de keeper de bal klemvast heeft zegt denk ik alles over deze mislukte penalty.

Vlak voor tijd is er nog één uitbraak van Jos. Hij loopt richting doel en kan de bal breed leggen op een inlopende medespeler. Helaas is er geen inlopende medespeler, waardoor de wedstrijd eindigt in een 1-2 overwinning van KGB.

De Valken was de eerste helft beter, de tweede helft is aan KGB toe te kennen. Een 2-2 gelijkspel was terecht geweest en hier hebben we ook alle kansen voor gehad. Dat we uiteindelijk 1-2 verliezen is zuur, maar het wedstrijdbeeld heeft aangegeven dat er voldoende in dit team zit om het seizoen bovenin mee te draaien.

Na afloop hebben we onze anonieme sponsor Ed nog even in het zonnetje gezet. Al jaren is hij onze vaste trouwe supporter en sponsor en met een bak vol met bloembollen kan hij de aankomende weken lekker in zijn tuin ravotten! Dank je wel Ed!

Volgende week spelen we uit op het kunstgrasveld van West Frisia 3. Het is een klein stukje rijden, dus we nodigen jullie allen uit om naar Enkhuizen af te reizen. De wedstrijd is om 12.00 uur. Dus niet 12.02 uur Jeroen;)

Tot slot feliciteren we Valken 1 met een 2-1 overwinning en daarmee de koppositie in de 4e klasse!