De Valken 2 wint in de blessuretijd van de blessuretijd

Na een regenachtige donderdagtraining waren we goed voorbereid voor de wedstrijd uit tegen West-Frisia 3. Ook vandaag was het nat en koud wat af en toe goed te merken was aan de vele uitglijders op het veld. West-Frisia 3 heeft al een aantal lastige tegenstanders gehad en de wedstrijden waren geregeld net in het nadeel van West-Frisia gevallen. We waren dus gewaarschuwd.

De voorbereiding was wat rommelig. De corveeploeg dacht dat het voldoende was om alleen de basis van shirts te voorzien, zodat Jeen nog net op tijd gebeld kon worden om het restant van de shirts langs te brengen. In de warming-up gaf Pascal aan niet te kunnen starten aan de wedstrijd, waardoor Jelmer na een langere periode van blessureleed eindelijk weer mocht starten in de basisopstelling. Bij vlagen was zichtbaar dat Jelmer bijna een jaar lang geen wedstrijd heeft gespeeld, maar zijn 45 minuten smaken naar meer! Fijn om je weer terug te hebben Jelmer!

Na een puike invalbeurt van Niels Koster (met de vlag wel te verstaan) enkele weken geleden, was Niels vandaag weer bereid om de vlag over te nemen van Chris die afwezig was. Wat ons betreft is Niels een vaste waarde geworden binnen het team want ook vandaag was hij weer foutloos, al nam de scheidsrechter helaas zijn acties niet altijd over. Binnenkort komt ook de collecte langs bij Niels zodat hij zich ook positief kan bewijzen bij de teamuitjes van De Valken 2.

Ook Roan meldde zich vanmorgen strak om 10.30 uur bij het team. As we speak is Roan druk bezig om dit land weer een beetje veiliger te maken, zodat hij niet in staat was om waakzaam en dienstbaar om 14.00 uur op het veld te staan. Hij mocht dus meedoen bij onze ochtendsessie.

Het eerste kwartier van de wedstrijd speelt het spel zich net als vorige week voornamelijk op het middenveld af. De Valken heeft het betere van het spel, het meeste balbezit, maar weet dit niet om te zetten in goed veldspel. West-Frisia zet hier voornamelijk fysiek de nodige strijd tegenover waar Valken niet altijd raad mee weet. In de 20e minuut krijg de Valken kort achter elkaar twee hele goede kansen om aan de leiding te gaan. Jos weet een vrije trap net niet in het doel te krijgen, daar waar de keeper volkomen kansloos toekijkt. Een minuut later geeft Jos goed voor en weet Rick nagenoeg op de doellijn de bal niet in het net te krijgen. Nog balend van de zojuist gemiste kans, schakelt Valken niet goed om en komt West-Frisia uit het niets met drie man alleen voor Paul te staan.
In plaats van de bal af te leggen besluit de speler van West-Frisia voor eigen succes te gaan. Dit blijkt de juiste keus, want Paul is geklopt in de korte hoek: 1-0.

Valken is zoekende en teveel spelers zijn vandaag onder het niveau. Valken blijft het veldoverwicht houden, maar weet tegelijkertijd goede mogelijkheden om zeep te helpen. In de eerste helft zijn er welgeteld nog 3 goede kansen en moeten we eigenlijk met 1-4 voorstaan. Het vizier is echter niet op scherp en dit zal helaas ook de hele wedstrijd zo blijven. Ook de toeschouwers begrijpen er niets van en vragen hardop af waarom Rick en Niels F. niet waarmaken wat ze eigenlijk al weken waarmaken…
Conclusie van het objectieve publiek: Rick heeft teveel gedronken en Niels F. te weinig…. wie zal het zeggen?

De tweede helft starten we met hetzelfde strijdplan: snel druk zetten. Echter is het zaak om de bal in de ploeg te houden en voetballend naar het doel te komen. Roan en Jelmer worden beide gewisseld. Beun en Rick B. komen in de ploeg.

De eerste 15 minuten is nagenoeg gelijk aan de 1e helft. Het is vandaag zo’n dag… het lukt maar niet om met goed voetbal de wedstrijd naar onze hand te zetten. Het gevoel overheerst dat we snel moeten scoren. Als de 2-0 valt is het over en uit vandaag… In de 70e minuut is het Wietse die ons op het nippertje nog weet te redden. Koos verliest de bal met 8 man voor de bal. West-Frisia gaat met 3 man op Paul af maar door een megasprint van Wietse, weet hij erger te voorkomen.

5 minuten later is het dan eindelijk zover. Jos krijgt de bal op rechts en geeft deze over de grond voor in de 16. Daar weet Edwin de bal te ontvangen en gelijk door te spelen naar Niels F. Deze twijfelt niet en weet de 1-1 op het scorebord te zetten. Door deze 1-1 weet hij zijn speeltijd te verlengen, want Peter stond op het punt om Jaap in te brengen voor de ongelukkige Niels vandaag.

Het zware veld eist zijn tol en in de laatste fase van de wedstrijd moet Beun het veld alweer verlaten. Een oude blessure speelt weer op. Ook Jos moet gewisseld worden, want kramp in zijn hamstring noodzaakt onze zanger tot stoppen. Of het ene met het ander te maken heeft (Dublinner was weer gezellig druk) zal moeten blijken. We hopen Opa niet te lang te moeten missen wat bij een hamstring wel het geval kan zijn.

Met het inbrengen van Jaap en Jeffrey geeft Peter ook gelijk een teken af: we gaan vandaag voor de winst. We weten inmiddels ook dat KGB met 4-2 heeft gewonnen, dus aan één punt heeft Valken niets en de laatste 10 minuten gaan we nog meer dan we al deden op de aanval. De wedstrijd loopt ten einde en ook West-Frisia krijgt nog een kans op de volledige winst. Eigenlijk is iedereen het er wel over eens dat de scheidsrechter bij 1-1 mag affluiten.

Op de klok geeft de tijd de 96e minuut aan als Rick de bal nog een keer ontvangt op 25 meter van het doel af. Eigenlijk veert er niemand op, omdat Rick – eerlijk is eerlijk – nagenoeg geen enkele bal goed heeft geraakt vandaag. Toch weet Rick vriend en vijand te verbazen door de bal een paar meter mee te nemen naar het doel en vanaf een meter of 20 snoeihard op doel te schieten en Valken de volledige winst te bezorgen. Ook West-Frisia kijkt vol ongeloof en voelt dat dit de genadeklap is. West-Frisia mag nog éénmaal de bal raken bij de aftrap, maar deze is nog niet genomen of de scheidsrechter fluit af!

Valken speelt vandaag niet goed maar wint wel. We blijven in het spoor van KGB die nog geen wedstrijd heeft verloren en dus nog bovenaan staat. Wij volgen op plek 2 met 6 punten achterstand maar ook één wedstrijd minder. Volgende week is de voltallige selectie vrij. 1 november spelen we een thuiswedstrijd tegen Sporting Andijk 2 en hopen we jullie allen weer langs te lijn te zien!

Man of the match is er vandaag niet. Op basis van de goal zou je Rick verwachten maar omdat de nominatiecriteria iets scherper zijn, gebruik ik het recht om er vandaag geen een te kiezen.

Door de 2 doelpunten staan we nu op 17 totaal en liggen we op schema voor onze teamuitjes.