Valken 3 wint makkelijk maar nipt in Westwoud

Net zoals vorig jaar mocht Valken 3 zich op zaterdagavond sparen voor de vroege uitwedstrijd tegen Woudia. Zij spelen al jaren hun thuiswedstrijd om 10.00, iets wat voor sommige Valken 3 spelers op de zondagochtend moeilijk te bevatten blijft. Toch was er een grote selectie beschikbaar in Westwoud, zij het met wat aanvullingen. Marc en Niels Kool moest we missen en op het laatste moment moest ook Wilco afzeggen. Hij is namelijk zaterdagavond vader geworden van zijn dochter Norah June! Nogmaals gefeliciteerd Wilco en Jolanda! De afwezigheid van dezen drie mannen werd opgevangen met de aanwezigheid van Edwin Hoffer, Tjeerd Zuurbier en Jeffrey Vis. Allen bedankt voor jullie bijdrage!

Op de mooie zondagmorgen werd er dus al om 10:00 afgetrapt en al snel werd duidelijk dat Valken een maatje te groot was voor Woudia. Het balbezit is voor 80% in het bezit van de groen-roden en Woudia komt er maar sporadisch uit. Toch leidt het grote overwicht niet tot grote kansen. De eindpass of voorzet vanaf de zijkant is telkens niet goed genoeg. Uiteindelijk is het Roy die na 35 min de ban breekt. Vanaf recht wordt er een voorzet gegeven (Jesper?) en die gaat over vele mensen heen. Bij de tweede paal staat Roy vrij en hij neemt de bal half aan op de borst en weet hem vervolgens in het doel te werken. Even later krijgt dezelfde Roy ook dè mogelijkheid op de 0-2. Na een mooie steekpass van Nobi komt hij schuin 1 op 1 met de keeper en hij besluit voor de korte hoek te gaan. Geen slechte keuze, alleen schiet hij tegen de paal in plaats van tussen de twee verticale latten.

In de tweede helft is het spelbeeld niet anders. Valken valt aan en Woudia verdedigt. Achterin wordt er niets weggegeven. Maar omdat ook nu het vizier niet op scherp staat, blijft Woudia in leven. In de laatste 10 minuten gaat Woudia dan ook ineens alles of niets spelen door een man door te schuiven. Ineens weet Valken het niet meer en komen er zowaar een paar kansen voor Woudia. Gelukkig is Jeroen samen met zijn verdediging attent. In de allerlaatste minuut is er nog een vrije trap voor Woudia op de rand van de 16 meter. De speler van Woudia legt aan, ramt tegen de bal en ziet zijn poging uiteenspatten op de kruising. Hier komt Valken dus goed weg en blijft het bij 0-1.

Al met al een goede wedstrijd van Valken. Waar er in eerdere wedstrijden veel werd gescoord maar ook veel werd tegen gekregen, was dit nu eens een keer andersom. Goed is dat er voor de 3de achter opeenvolgende keer de 0 wordt gehouden, een unicum. En als er zo door wordt gevoetbald, komen de doelpunten vanzelf wel weer. Doordat KGB en Always Forward ook hebben gewonnen, blijft Valken samen met Always Forward 2de, op 1 punt van KGB. Volgende week is Westfriezen 5 de tegenstander. Ook hier heeft Valken het vaak lastig tegen. Vorig jaar 1 keer gewonnen en 1 keer verloren, dus Valken zal scherp moeten zijn, ondanks dat de ranglijst anders doet vermoeden.

Topscoorders Valken 3:
Roy Zwagemaker 7
Marc Zwagemaker 5
Nobi Jonker 5
Nick Redeker 3
Niels Kool 3
Erwin Hofland 2
Wilco Kenter 1
Jesper Bot 1
Ron Boon 1
Mark Borst 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken