Valken 3 wint ook van Always Forward 5

Na een kleine pauze door de afgelasting van vorige week mocht Valken 3 nu gaan aantreden tegen een medeconcurrent in de top van zijn competitie. Always Forward was vandaag de tegenstander. Ook Forward genoot voorafgaande aan de wedstrijd nog een ongeslagen status. 3 keer gelijk (waaronder vorige week tegen KGB 5, de andere voornaamste concurrent) en 4 keer gewonnen stond er voor de wedstrijd achter de naam van Forward. 2 keer gelijk en 4 gewonnen prijkte op de scoresheet van de Valken. Niet beschikbaar vandaag waren Nobi, Rowan, Niels van t Hoff, Robin en Jouke. Laatstgenoemde heeft zich zaterdagavond aangemeld bij het vadersgilde! Samen met vriendin Mara heeft hij een zoon gekregen, genaamd Sebastiaan. Gefeliciteerd! Gelukkig waren Rick Raven en de gebroeders Zuurbier bereid om deze lege plekken op te vullen, waarvoor dank!

Dan de wedstrijd. Valken begint goed en weet een aantal goed combinaties op de (kunstgras)mat te leggen. Maar ook bewijst Forward al snel waarom zij hoog geklasseerd staan. Ook zij weten af en toe met snel voetenwerk en mooie acties voor dreiging te zorgen. Toch is het Valken dat gevaarlijker is en in het begin de beste kansjes krijgt, maar telkens is de keeper attent of is de inzet niet goed genoeg. Aan de andere kant is het Jeroen, die zijn goede vorm van de laatste weken weer heeft meegenomen, die bij de eerste echt grote kans van de wedstrijd gelukkig weer scherp is. Na 25 minuten lijkt Valken op voorsprong te gaan komen. Nick krijgt een duw in het strafschopgebied en de goed leidende scheidsrechter geeft een penalty. Misschien ietwat makkelijk gegeven. Erwin gaat achter de bal staan, maar waar hij normaal zo’n zekere factor is, mist hij nu helaas. Een paar minuten later is het dan toch raak. De net ingevallen Marc krijgt de bal in de 16 vanaf rechts en weet hem met een klein tikje bij Niels te krijgen. Deze heeft een bekeken schot in petto en bij de verre paal rolt deze binnen. Valken drukt vervolgens door en krijgt hier al snel de beloning voor. Vanuit achteruit wordt de bal op Roy’s hoofd gedeponeerd. Roy wint het kopduel van de twee koppen grotere tegenstander en weet hiermee zijn broertje weg te sturen de diepte in. Deze is op snelheid niet meer te achterhalen en blijft koel 1 op 1 met de keeper, 0-2. Hierna krijgt Forward nog wel twee grote kansen, maar de spits is niet helemaal bij de les en weet zelfs van 2 meter voor de doellijn de bal nog naast te krijgen. Hier komt Valken dus goed weg.

In de tweede helft drukt Forward wat meer op de helft van Valken om de aansluitingstreffer te forceren, maar door de ruimte die daardoor ontstaat op hun helft is het Valken dat gevaarlijker is. Hele grote kansen zijn er echter niet meer, tot de 85ste minuut. Dan krijgt Rick de bal op rechts en hij gaat de combinatie aan met Marc. Deze wacht precies lang genoeg om de bal weer mee te geven met de gekruiste Rick, die zo 1 op 1 met de keeper komt. Ook Rick blijft koel en hij beslist de eindstand op 0-3. Bovendien maakt hij hiermee zijn eerste voor Valken 3.

Na het gelijkspel van Forward en KGB vorige week en de winst op Forward deze week is Valken nu virtueel koploper. Ook vorige jaar rond deze tijd heeft Valken kort deze status mogen hebben en vervolgens wisten zij deze gelijk weer te verliezen tegen Strandvogels 3. Komende week is Strandvogels 2 de tegenstander. Valken is dus gewaarschuwd…