DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

De Valken 2 wint overtuigend van Volendam en loopt 3 punten in

Ondanks de hevige regelval van de afgelopen dagen mocht Valken 2 vandaag aan de aftrap verschijnen tegen Volendam 3 (RKAV). Door de regen was het echter niet mogelijk om het volledige thuisprogramma op het complex door te laten gaan, waardoor er per veld maar één wedstrijd kon worden gespeeld en wij op het prima bespeelbare B-veld mochten starten.

Voordat we het B-veld mochten betreden voor de warming-up, begon deze al in de bestuurskamer!
De familie Keuning staat eigenlijk het hele jaar garant voor een kant en klare bestuurskamer om de mannen een warm hart toe te dragen. Ook nu weer was de bestuurskamer in een Sint en Pietsfeer achtergelaten met een heerlijk ontbijt en bijpassend gedicht! Beiden onwijs bedankt voor de steun en zonder al te veel te verklappen, het heeft zeker geholpen!

Niet iedereen verscheen vandaag aan de start door afwisselden redenen. Arjan en Jos zijn zoals het er nu naar uit ziet de rest van 2015 afwezig door een blessure. Rick V. was gezellig met zijn schoonfamilie op pad, Chris H. mocht vlaggen bij de elite van Valken 1 en ook Rick Raven was vanwege een blessure afwezig. Dan hebben we nog onze topfitte Wietse die ergens aan de andere kant van de planeet met het Nederlands Doven Elftal Zaalvoetbal hoge ogen gooit naar de 3e plek op het wereldkampioenschap en onze vaste keeper Paul. Zonder er al te veel woorden aan vuil te maken mocht Paul om disciplinaire redenen vandaag zijn kleren aanhouden en wist Peter vanmorgen nog net op tijd de goed keepende Edwin Hoffer als vervanger op te roepen. Met Jeffrey, Jacco en Rick B. op de bank en met Theo V. als vervanger van Chris achter de vlag (dank je Theo!) begonnen we evengoed met een topfitte selectie aan de wedstrijd.

De Valken begon goed aan de wedstrijd in een ietwat onwennige 4-4-2. Peter gaf vooraf aan dat Volendam iedere week wel anders kan presteren, afhankelijk van het elftal wat ze op de been kunnen brengen. Voorzichtigheid was dus geboden, maar De Valken bleef zeker het eerste kwartier prima op de been. Met af en toe een goed verzorgde aanval (wat al lastig genoeg was door de harde wind) kregen Edwin (voorlangs) en Jaap (schrikt, guffie) een mooie kans om De Valken op 1-0 te zetten, maar enig geluk ontbreekt hier nog.

In de 20e minuut is het toch raak. Tjade stuurt Sam(toch?) goed weg op rechts. Die geeft een voorzet die over alles en iedereen heengaat en in de voeten van Niels beland. Niels zoekt een geschikt moment om te schieten en schiet de bal over de keeper binnenkant paal prima binnen! De Valken dik verdiend op een 1-0 voorsprong. Volendam wordt nog wel gevaarlijk, direct na de aftrap. Nog helemaal in de euforie van de 1-0 vergeten we om krachtig op te treden bij een uitbraak van Volendam. Edwin let echter wel goed op en 1 op 1 weet Edwin de inzet van de spits van Volendam te keren.

De eerste helft levert nagenoeg geen spannende momenten op het veld op. De Valken probeert het wel, maar mede door de 4-4-2 komen er weinig echte kansen uit. Ook Volendam probeert het wel, maar de wedstrijd speelt zich voornamelijk op het veel te drukke middenveld af. Toch nog een spannend moment buiten het veld… Coach Peter laat aan iedereen op en naast het veld met een fantastische hakbal zien dat iedereen met een beetje geluk een bal uit de lucht prachtig onder controle kan krijgen….

In de rust is er geen reden tot wisselen, maar wel tot het wijzigen van de tactiek. Dit voornamelijk om snel uit te lopen en de wedstrijd op slot te gooien, want de 1-0 is verdiend en De Valken is bijna niet in gevaar gekomen. Tel daar nog een lekker windje mee bij op en we maakten ons op voor een lekkere 2e helft! En die zou er ook komen… Het is Edwin die in de 51e minuut De Valken veilig lijkt te schieten op aangeven van een uitstekend spelende Jeroen Bosch. Echter is het 2 minuten later Volendam die de 2-1 binnen schiet door een mooi afstandsschot net voor de rand van de 16. Dat er een scrimmage van bijna 30 seconden aan vooraf gaat is typerend voor datgeen Volendam in de wedstrijd heeft in te brengen. Ze proberen het wel, maar komen niet tot goed uitgespeelde aanvallen.

De Valken is sterker en weet binnen 15 minuten de score uit te bouwen naar een solide 5-1.
Niels F. zonder baard scoort met zijn linker en middels een guffie toch netjes de 3-1.
Jaap weet na een aantal mooie acties de bal voor te geven op Edwin. Edwin komt (helaas) net niet aan de bal, maar zijn directe tegenstander helpt Edwin en schiet de bal ik eigen doel. Dit doelpunt valt voor 80% op naam van Jaap te zetten, want de actie en de voorzet waren zeer fraai!
Net nadat Jeffrey voor Jelmer in de ploeg is gekomen weet ook Jaap een bal in het net te mixen. Opvallend is ook hierbij de steekbal vooraf aan de goal waarmee Niels F. Jaap op een mooie positie voor het doel weet te krijgen!

De Valken staat nu redelijk safe en coach Peter gunt de overige wisselspelers ook tijd. Rick B. mag in de plaats van Jaap het veld omploegen en ook Jacco komt middels een vervroegde publiekswissel voor Tjade in het veld. Helaas weet De Valken nog een goal tegen te krijgen, doordat Roan zijn snor drukt en de bal op zijn hand krijgt.. De scheidsrechter geeft terecht een penalty die Edwin a la Cillessen het doel laat binnen rollen. Overigens speelde Edwin zoals benoemt een prima pot en is deze geraakte penalty nooit van waarde geweest voor het wedstrijdverloop.

In de laatste 10 minuten weet De Valken nog 3 maal te scoren en zo het doelsaldo een impuls te geven. Jeroen weet het halve elftal van Volendam het Bosch in te sturen en geeft de bal op Rick B. Deze hoeft alleen een hoek uit te zoeken en zet De Valken op 6-2. Niet veel later een mooie aanval die begint op links. Rick B. kruist inmiddels het veld over en ontvangt de bal op de rechterkant van de 16. Hij ziet Jeroen vrij staan en geeft nu andersom Jeroen de kans om de score op 7-2 te zetten. Jeroen faalt niet.
De 8-2 komt op naam van wederom Edwin. Roan begint in de 91e minuut aan een solo en weet zich door 8 man heen richting 16 te wurmen. Op links ziet hij Edwin staan die vervolgens de bal met zijn linker(!) prima afrondt en zo de eindstand bepaald.

Nog een prachtige actie van Dhr. Vis die wij u niet willen onthouden. Vol overgave weet hij bij een vrije trap de aanvoerder aan de kant te zetten en de bal op te eisen. Dit zal voorlopig zijn laatste zijn, want helaas was het rolletje richting keeper niet genoeg om te imponeren. Wel is het mooi om te zien dat het zelfvertrouwen goed zit bij Jeffrey. De rest volgt dan vanzelf!

De Valken wint ruim en overtuigend en loopt 3 punten in op koploper KGB. Deze mochten vanwege de regen vanmorgen met de kids naar Pietendorp en hoefden niet in actie te komen. De aankomende weken een vol programma waarbij het wederom mogelijk is om punten in te lopen. Volgende week spelen we thuis tegen Westfriezen 3 om 11.30 uur. De week daarna (13 december) mogen we inhalen tegen Andijk, ook thuis om 11.30 uur. Op 20 december kunnen we in wedstrijden op gelijke hoogte komen met KGB als we uit tegen Woudia 2 moeten spelen. We hopen op maximale steun en zullen er alles aan doen om het gat met KGB te dichten tot 3 punten.

Tot slot de man(nen) van de wedstrijd. Er was een lichte twijfel wie vandaag met deze titel aan de haal mocht gaan. Exact om die reden zijn er vandaag twee mannen van de wedstrijd. Zowel Jeroen als Rens speelden vandaag erg solide waarbij Jeroen ook nog eens zijn stempel drukte met 2 assists en 1 goal.

Groet Jeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com