Speciale gasten van het bestuur bij De Valken – Woudia

Zou het doorgaan of niet? Het antwoord op die vraag hing tot het laatste moment in de donkere lucht bij het duel tussen Valken 1 en Woudia 1. Uiteindelijk stonden de ploegen in matige weersomstandigheden op een “vettige” grasmat aan de aftrap. Dat betekende dat de speciale gasten van het bestuur gelukkig niet voor niets naar het Valken-complex waren gekomen. Deze keer trof secretaris Ron Laan namens het bestuur diverse familieleden, onder wie zijn ouders Jan en Tinie Laan.

Tinie Laan is zelf een Degeling en zo zaten deze middag ook haar zus Annie Sijm-Degeling en haar man Piet uit Westwoud aan tafel, met hun dochter Elma, de vaste Woudia-fotograaf. Ook Tinie’s broers Jan en Piet Degeling, met zijn vrouw Greet, waren als trouwe Valkentoeschouwers uitgenodigd. Helaas was Piet Degeling ziek, maar zoon Arjan nam de honneurs waar om zijn moeder Greet te vergezellen. Kunnen jullie het allemaal nog volgen? Hou het er maar op dat het een gezellig samenzijn was.

In de familie Degeling heerst altijd een gezonde rivaliteit over Valken en Woudia. Daarom waren Jan en Tinie graag bereid de bal te sponsoren bij dit duel en in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd waren de plaagstootjes over en weer niet van de lucht. Op de tribune heerste een gespannen sfeer. Het was alsof de spelers in het veld wilden voorkomen dat de gasten van het bestuur in verstoorde harmonie het sportterrein zouden verlaten, want de ploegen hielden elkaar keurig in evenwicht met een 1-1 eindstand. Jammer genoeg stond er een stormachtige wind die veel invloed had op het spel. Toch was het een boeiende strijd.

Ron Laan heeft zijn familie over De Valken verteld aan de hand van de bestuurspresentatie over onze “mooie en belangrijke dorpsvereniging.” De Degelingen, waar vroeger vader Jan en vooral moeder Mien al fanatieke Valken-aanhanger waren, vonden het prachtig te vernemen wat er allemaal bij De Valken gebeurt en welke ideeën er bij het bestuur achter zitten. Valken zit bij de familie Degeling in het bloed en zowel op als buiten het veld hebben de Degelingen door de jaren heen al het nodige voor de vereniging betekend.

Al met al een geslaagde middag. Na de winterstop nodigt het bestuur weer nieuwe gasten uit, zodra het weer bestendig genoeg is om erop te kunnen rekenen dat een wedstrijd niet wordt afgelast. Krijgt het bestuur voorlopig ook even de kans om wat anders te doen op zondag. Een familiebezoekje wellicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken