Valken 3 wint gemakkelijk van Westfriezen 5 en is Herbstmeister

Na de eerste nederlaag van de competitie vorige week was Valken 3 op zoek naar een goede afsluiter van de eerste seizoenshelft. Vandaag kwam Westfriezen 5 op bezoek, een laagvlieger in onze competitie. Voorafgaand aan het duel werd bekend dat de wedstrijd van KGB 5 was afgelast en dus zou Valken 3 bij winst Herbstmeister worden, zij het met een wedstrijd meer. Alleen Nobi was vandaag niet in staat om op het veld te verschijnen.

Valken 3 begint scherp aan de wedstrijd. Gevoed door de lust naar eerherstel zitten de Valken spelers overal bovenop en wordt er zorgvuldig met het balbezit omgegaan. Het is dan ook geen verrassing dat de 1-0 al snel op het bord verschijnt. Niels van t Hoff stuurt Roy weg en die weet zijn droogte eindelijk te doorbreken door de bal goed in de linkerhoek te schuiven. Westfriezen weet hier niets tegenover te zetten en Jeroen heeft al met al een zeer rustige middag. Ook de andere Zwagemaker die Valken 3 rijk is had al een tijdje het net niet gevonden. En ook Marc maakt hier een eind aan in deze wedstrijd. Hij heeft een actie vanaf links in huis en besluit vanaf 20 meter de keeper uit te testen. Deze blijkt niet te slagen voor zijn test, want het houdbare schot laat hij zomaar door zijn handen glippen. Ook het laatste doelpunt van dit duel valt nog in de eerste helft en opnieuw komt hij van een voet van een Zwagemaker, ditmaal weer de oudste. Michel Haring wordt vanuit het middenveld weggestuurd, maar die komt erachter dat hij niet meer de allersnelste is. Hij heeft echter nog wel een goed overzicht en geeft de bal af aan de meegelopen Roy, die zijn tegenstander simpel uitkapt en vervolgens de derde goal van de dag maakt.

In de tweede helft probeert Valken nog wel een goal erbij te maken, maar de scherpte is er vanaf. Vele grote kansen worden gemist. Ook nu weet Westfriezen er helemaal niets tegenover te zetten en zo blijft het bij 3-0.

Al met al een goede eerste seizoenshelft van de Valken. Een goed doelsaldo (38-14) en bovenaan, zij het met een wedstrijd meer. Het is erg spannend in de top. De volgende 5 teams gaan in de tweede seizoenshelft strijden voor de titel:
Valken 3: 10 – 23
KGB 5: 9 – 22
Blokkers 6: 9 – 19
Medemblik 2: 9 – 19
Forward 5: 9 – 17

Valken 3 oefent op 3 januari om 12:00 in de Nieuwjaars wedstrijd tegen Valken 4. Op 17 jan wordt de competitie hervat tegen de Blokkers 6, een directe concurrent. 10:00 is dan de aftrap thuis.

Topscoorders Valken 3:
Roy Zwagemaker 9
Marc Zwagemaker 7
Nobi Jonker 5
Nick Redeker 5
Niels Kool 4
Erwin Hofland 2
Wilco Kenter 1
Jesper Bot 1
Ron Boon 1
Mark Borst 1
Rick Raven 1
Niels van ’t Hoff 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Bry? le Blanc, 29-07 (21 jaar)
Nomi Stheins, 29-07 (19 jaar)
Lieke de Wit, 29-07 (15 jaar)
Anne de Groot, 30-07 (29 jaar)
Copyright © 2024 De Valken