Helden stappen voor het eerst zelf van het veld

Het einde van 2015, het laatste potje naar onze vrienden uit Grootebroek. Vaak wedstrijden die licht ontvlambaar zijn. Eigenlijk de enige tegenstander waarbij we dit hebben.
We hadden wederom hulp nodig van Veteranen 1, aangezien het vijftal Arthur, Edwin, Frank, Dennis D. en Erwin L. er niet bij waren. Marco, Ruud en Karim waren wederom bereidwillig om ons te helpen.

Het begint al goed: de scheidsrechter die om half tien aangegeven heeft te komen fluiten is om half 12 niet op het sportcomplex van Zouaven aanwezig. Tien over half twaalf besluit de thuisploeg dan maar met hun eigen scheidsrechter te starten, in afwachting van de aangestelde scheidsrechter. De ’tijdelijke’ leidsman drukt bij de toss al direct zijn stempel. Hetzelfde deed hij ruim een jaar terug door zomaar uit het niets een penalty te geven aan de thuisploeg.

De wedstrijd is nog geen 5 minuten oud als een voorzet van Zouaven vanaf rechts door Jaap op zijn buik gecontroleerd wordt. De bal belandt op de grond en Niels pakt de bal simpel met de handen op. Daar ben je keeper voor. Tot ieders verbazing ziet de scheidsrechter dit als terugspeelbal en geeft een vrije trap. ’t Zal wel. De vrije trap die volgt zou indirect moeten zijn maar de scheidsrechter ziet gewoon een directe vrije trap. ’t Zal wel. De vrije trap wordt genomen en belandt via Jaap’s billen in de goal. Heel Zouaven blij. Marco reageert richting scheidsrechter met de woorden ‘U heeft uw eigen regels’. Schandalige opmerking natuurlijk, de scheidsrechter is zwaar beledigd en besluit Marco een tijdsstraf te geven. ’t Zal wel.

Dit is de druppel voor de helden. We stappen – voor het eerst voor zover ik weet – van het veld af. Pogingen van Zouaven om ons terug te laten keren (voorstel: we voetballen verder bij een 1-1 stand, voorstel: we voetballen verder als de echter scheidsrechter er is) worden niet geaccepteerd. Dit gaat simpelweg niet goed komen.

Helaas pindakaas. Dat we nu officieel 1-0 hebben verloren moeten we dan maar accepteren. We voetballen voor ons plezier, en dat is ons gisteren simpelweg onmogelijk gemaakt.

Topschutters 15/16:
Dennis: 7
Martin: 6
Jaap-Jan: 2
Doelman: 2
Ivo: 2
Erwin R: 2
Jos: 2
Lennard: 2
Mark R: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken