DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Helden gaan hobbelig van start in 2016, maar pakken opnieuw 3 punten

Een nieuw jaar, ook voor de helden. Eens kijken of we een positief vervolg kunnen geven aan het tot nu toe prima seizoen. Dan eens een nederlaag, maar ook best al wat – nipte – overwinningen. Kortom, we doen lekker mee. Ietwat verrast waren we vandaag dat het duel in Hoorn-noord tegen HSV Sport doorging. Daar waar ze gisteren alles aflasten werd er vandaag gewoon gebald bij de zwart-gele club uit 1889.

Uiteraard waren er weer enkele afwezigen: Arthur, Doelman, Rens, Dennis Dup. en op het laatste moment Marc waren er niet bij. Coach Erwin had dus weer zijn handen vol om een representatieve ploeg op de mat te brengen. Edwin was weer half terug en gelukkig waren Michel en onze haringmaat Paul weer bereid om ons bij te staan.

Aangekomen in Hoorn en na het nuttigen van een vers bakkie plur begaven we ons richting C-veld. Goed kijken waar je loopt: pak je alleen de terpen of begeef je je alleen op de lager gelegen gebieden: Als het gras 20 kontjes hoog is……

Daar hebben we allemaal mee te maken, niet zeuren lekker ballen. En dat gaat eigenlijk best goed van onze zijde. In het begin kan Sport nog wel mee en komen ze via het middenveld nog wel naar voren. Naarmate de 1e helft vordert is Valken eigenlijk veel beter.

Na 3 minuten is er al een opgelegde mogelijkheid voor Michel die de bal van afstand in een leeg doel wil schieten. Helaas speelt het hoge gras hem parten en belandt de bal twintig meter naast de goal.

Dat we dan ook op een 1-0 achterstand komen na 17 minuten is zeer tegen de verhouding in. Hoge bal van de rechtsback richting de rechterspits. Deze staat al drie meter achter Dennis maar Jaap ziet geen buitenspel. Niels komt er niet niet bij en de rechtsvoor prikt hem prima in de verre hoek.

Geen gemopper, kan gebeuren, we gaan verder met wat we de hele wedstrijd doen: Goede aanvallen, veel via de zijkanten: Links met Dennis en Michel, rechts met Jaap, Erwin en Edwin.

Kansen volgen hoor: Ivo recht voor de goal, zijn schot gaat wil richting kruising maar gaat over. Martin met een prima inzet, maar deze wordt katachtig door de keeper gepakt. Jaap met een van richting veranderd schot, van de lijn gehaald door de rechtsback.

Verder de voorzetten van links en rechts, deze komen vaak net niet aan. Een maal lukt dat wel: Jaap geeft weer voor vanaf rechts, Martin lijkt te kunnen schieten, maar de bal schiet door. Daar staat Dennis die met zijn chocolade been vlammend uithaalt en de bal in de verre kruising jaagt. Mooie goal!

Met 1-1 gaan we rusten en het vertrouwen op een goede afloop is terecht groot.

Na rust wordt het spel iets minder, de krachten vloeien bij iedereen wel wat weg. Her en der een botsing waarbij de rechtsvoor er het slechtste van af lijkt te komen. Hij geeft zelf al aan dat zijn sleutelbeen gebroken is na een botsing met Dennis.

Halverwege het tweede bedrijf volgt de beloning voor het verzetten werk: Een vrije trap op een meter of 20 recht voor de goal. Dennis achter de bal en met een vlammend schot schiet ie richting rechterhoek. Keeper lijkt te kunnen keren maar deponeert de bal in de driehoek boven zich. De voorsprong is een feit.

We lijken de score uit te kunnen gaan bouwen, achterin staat het als een huis, er wordt op 1 vrije kopkans (net over) niets weggegeven. Helaas staat het vizier van Martin, Dennis, Jaap en Erwin vandaag niet op scherp. Er zijn toch wel wat dotjes voorbij gekomen. Vooral de actie van Dennis over links richting goal: Hij hoeft alleen maar af te geven op Martin of Paul maar heeft zelf een Gaus-fuffie in huis was een megagrote kans.
Maar goed, we winnen gewoon opnieuw, voor de zesde maal deze competitie.

Een leuk potje op een moeilijk bespeelbare mat. Hopelijk valt het voor de geblesseerde uitvaller van Sport mee, sterkte man! De punten zijn in ieder geval door de coach in onze tas gestopt en we staan nu zomaar 3e, het moet niet gekker worden. NVC wint vandaag ook zijn 10e duel op rij (van Valken Ve. 1) en is ongenaakbaar. Daarachter staat het dicht bij elkaar, we moeten dus scherp blijven. En meer scoren!

Topschutters 15/16:
Dennis: 9
Martin: 6
Jaap-Jan: 2
Doelman: 2
Ivo: 2
Erwin R: 2
Jos: 2
Lennard: 2
Mark R: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com