Wedstrijd verslag S.V. Valken 4 – S.C. Spirit ’30 5

Eindelijk was het weer zover, wij mochten na ruim een maand weer aantreden met de kicksen aan.
Even een korte team update: Wij hebben in de winterstop afscheid genomen van Frank K. die vanwege zijn werk en eigen personal-training bedrijfje weinig tijd meer heeft om te voetballen en heeft om die reden ook besloten om te stoppen. We gaan vooral het fanatisme en enthousiasme van Frank missen. Als vervanger van Frank hebben we Menno Demmenie aangetrokken van, jawel, Spirit. Deze jonge god van 20 jaartjes jong studeert in Amsterdam en kan daardoor niet meer met de selectie van Spirit mee trainen, gelukkig speelt zijn huisgenootje Harm dit seizoen bij ons en ook een aantal schoolvrienden van Menno spelen al jaren mee en wisten hem over te halen.

Voor de derde keer was deze wedstrijd in de agenda’s geschreven en driemaal bleek scheepsrecht. Nadat de vorige twee werden afgelast wegens het weer, ging het zondag door. Op een ietwat zompig B veld mochten wij aantreden tegen de heren van Spirit 5.

Vandaag zouden alleen Thijs en Wessel afwezig zijn, Thijs zag zijn club het onderspit delven tegen het altijd lastige AZ en Wessel had vitamine D nodig en was een weekendje naar Portugal.
Met 14 man doken we de kleedkamer in om er in het paarse tenue er weer uit te komen, Sven was nog nergens te bekennen. Uiteindelijk was Sven toch nog optijd om de sleutel van de kleedkamer te krijgen voordat de wedstrijd begon. Hij zou in de basis beginnen, nu maar wissel.

De opstelling:
Loek mocht zijn mannetje weer staan in het doel.
Achter waren het: Bas, Tjeerd, Frank en Harm.
Het middenveld werd bezet door: Koen, Bart V en Dennis
De voorhoede bestond uit: Ruud, Edwin en Jeroen.

Wissels: Bart v/d G, Bart B, Menno en Sven

De wedstrijd dan. Het zou een spannend duel worden. Valken beheerde de 10 positie en Spirit de 9e. Valken begon heel sterk, veel goede passes en achterin stond de verdediging zijn mannetje. Met veel druk naar voren werd de bal soms diep gespeeld op de opkomende Koen of spits Edwin. Ook buitenspelers Jeroen en Ruud werden gevonden om in de sprint de bal bij te houden. Er gebeurde veel in de eerste helft. Zo had Harm een dot van een kans. Wilde Jeroen een bal op kniehoogte koppen.. Ruud wist een één-op-één kans tegen de keeper aan te schieten. Tjeerd kreeg maar geen voet tegen de bal in de 16. Ook van afstand was het afronden niet om aan te zien. Zodoende dat we met 0-0 gingen rusten, geheel tegen de verhouding in. Aan Spirit zijde was het keeper Pieter Laan (ja de zoon van Veteranen 1 speler Sjaak Laan) die uitblonk. Ook de middemid van Spirit zorgde voor veel gevaar.

Met rust werd er veel gewisseld. Tjeerd, Koen en Bas wisselde voor Sven, Bart B en Bart v/d Gulik. Menno was tijdens de wedstrijd al ingevallen omdat hij de tijdelijk geblesseerde Jeroen verving.

De tweede helft begon super vel. Al na 3 minuten was het wederom Ruud die één-op-één met de keeper kwam. Helaas schoot Ruud hem wederom recht op de doelman af en kon hij zijn neefje niet passeren. Bij het schot ging Ruud half door zijn knie heen waardoor hij besloot de wedstrijd uit te zitten als wissel. Jeroen verving Ruud weer. Na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben, en weer mega veel kansen te hebben gemist, was het Loek met de assist. Dit wapen gebruiken wij nu al voor de 3e keer. Hoe en wat vertellen we niet maar het is geniaal. De bal belande bij Edwin die rustig afrondde en de 1-0 voorsprong stond op het papiertje bij scheidsrechter Vriend. Nu was het echter zaak om deze voorsprong vast te houden en/of uit te breiden. Jeroen schoot, na heel wat kansen, de verlossende 2-0 achter de goalie. De wedstrijd werd nog even spannend doordat Spirit in de kluts onze Loek wisten te verrassen. Verder was er niet veel te melden. Het was een erg leuke pot, sportiviteit en dorpsrivaliteit ten top. Eindelijk weer eens een overwinning, en een verdiende!
Volgende week zijn we vrij. De eerstvolgende wedstrijd is 7 februari tegen Woudia 4 uit.

Vrijdag weer lekker trainen mannen!
Scheidsrechter Corrr Vriend bedankt! Trainer Jack Vriend bedankt voor de coaching.