DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Voorstel aan Gemeenteraad om handbalveld te verplaatsen

Het Noordhollands Dagblad publiceert vandaag over het voorstel van het college van B en W van de Gemeente Drechterland aan de Gemeenteraad om bij Sportvereniging De Valken het handbalveld te verplaatsen van de huidige lokatie naar de plek van het oude clubgebouw direct naast en met zicht vanuit de kantine.

Het bestaande handbalveld is in zeer slechte staat. B en W zijn zich ervan bewust dat de kans groot is dat het handbalveld op korte termijn wordt afgekeurd door het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Het bestuur van De Valken meent dat dit het goede moment is om voor nu en later de beste beslissing te nemen, namelijk het handbalveld “binnen de hekken” op het Valken-complex zelf.

B en W schrijven hierover in hun raadsvoorstel: “Op dit moment bevindt het handbalveld van De Valken zich feitelijk buiten het sportcomplex van de vereniging. Dit komt de sportbeleving en de betrokkenheid van de handballers bij de sportvereniging niet ten goede. Het verplaatsen van het handbalveld naar de locatie “binnen de hekken” van het sportcomplex bevordert de continuïteit van de handbalsport bij De Valken. De handbal komt aanzienlijk meer in beeld op het sportcomplex. Handbal wordt hierdoor een meer volwaardige tak binnen de gehele sportvereniging en verwacht wordt dat dit een positieve werking heeft op het aantal leden van de handbalafdeling. De vereniging wordt hierdoor sterker.”

B en W hebben tevens duidelijk oog voor het ook in de ogen van het Valkenbestuur belangrijke veiligheidsaspect. In het voorstel staat: “Ook in het kader van veiligheid en toezicht is het wenselijk om het handbalveld te verplaatsen. In de huidige situatie moeten de sporters het rijpad oversteken naar het handbalveld toe. Dit rijpad wordt ook gebruikt door auto’s en paarden van de rijvereniging. Dit is geen veilige situatie. Daarnaast is het toezicht tijdens de trainingen in de avonden niet optimaal.”

Met het verplaatsen van het handbalveld is het sportcomplex aan de Koggeweg de komende decennia geschikt voor een kwalitatief en veilig aanbod van verschillende sporten voor inwoners van Drechterland.

Handbal is in de ogen van het Valken-bestuur een belangrijke mogelijkheid in de kern Hem/Venhuizen voor vooral dames en meisjes om aan teamsport te doen. Dat moet voor de toekomst goed worden gewaarborgd en het handbalveld te midden van de overige verenigingsactiviteiten helpt daarbij enorm.

De Gemeente is eigenaar van de sportvelden bij De Valken (zoals van de meeste sportvelden in Drechterland). Onderhoud en investeringen in de sportvelden komen in die rol voor rekening van de gemeente Drechterland. Het bestuur van De Valken is zich ervan bewust dat bij realisatie van de diepgewortelde wens om het handbalveld te verplaatsen, de club zelf ook een aanzienlijke bijdrage moet leveren. Aan sportvereniging De Valken wordt een bijdrage van € 30.000,- gevraagd. Dit bedrag wordt onder meer binnengehaald door middel van fondsenwerving en sponsoracties met de leden en de inwoners van Venhuizen. Het is uiteindelijk de bedoeling om het handbalseizoen 2016/2017 te starten op het nieuwe handbalveld.

Op 8 februari a.s. om 20 uur wordt in het gemeentehuis te Hoogkarspel het voorstel besproken. Iedereen is op de publieke tribune uiteraard van harte welkom en het zou goed zijn als vanuit de vereniging het draagvlak voor dit plan met een goede publieke belangstelling kracht zou worden bijgezet.

Na de vergadering in de Gemeenteraad in het zogenoemde Ronde-Tafelgesprek, volgt op de website van De Valken nadere berichtgeving. Tot die tijd hecht het bestuur eraan eerst volledige aandacht te hebben voor het gemeentelijke besluitvormingsproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com