DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

DWB blokkeert kortste weg naar Europa voor helden

Voor ons vijfde duel in het nu al succesvolle bekertoernooi kregen we bezoek van De Weerese Boys. In de competitie komen we ze niet tegen, zij spelen in de ‘andere’ veteranen poule van Westfriesland. Daar doet ze het niet onaardig: jaar na jaar kampioen, en ook nu weer fier bovenaan: 34 uit 12, met een positief doelsaldo van een stuk of 50. Vorig jaar wist Veteranen 1 ze op een zonnige woensdagavond uit hetzelfde bekertoernooi, hier waren wel penalty’s voor nodig.

Zonder Arthur, Dennis D. en Erwin L. mochten we partij proberen te bieden. Gelukkig was er weer hulp. Lennard was met zijn team vrij en wilde ons graag wederom helpen in de beker. En daar was ook ineens vanuit een ver verleden (we schrijven het seizoen 2006-2007) de return of de Keuf! Jawel, uw bebrilde verslaggever gaat weer een poging wagen of hij nog steeds het talent van weleer heeft. Wie weet zien we binnenkort ook zijn helden als zijn broer John Ballon, Pé Groot, Mark Appelman en Ome Jos terug op de velden.

Al snel blijkt dat De gasten uit De Weere een prima tegenstander is. Makkelijk combinerend komen we vaak een stapje te laat. Het is dat de wind fel is en de laatste pass vaak net te scherp is, we komen nog niet veel in problemen.

Aan de andere kant creëren we ook niet veel. Een mislukt schot van Lennard blijkt een assist op Ivo die met zijn linker helaas net niet goed uitkomt, bal naast. Verder nog een mislukte volley van Martin en dat was wel zo’n beetje.

Voor rust moet Niels nog twee maal een duik nemen om een tegengoal te voorkomen. eenmaal niet noodzakelijk, de andere tikt ie toch maar mooi uit de hoek.

Na rust is het spelbeeld niet veel anders, echter de wind kan wel eens in Valkens voordeel werken: Lennard is snel in de counter, als ie dan ook nog eens bijval krijgt van bijvoorbeeld Edwin / Keuves en Ivo zit er toch een verrassing in. Helaas staat er er meer dan goede keeper op de goal van DWB die bijvoorbeeld een zekere goal van Lennard nog uit de korte hoek weet te stompen.

Niet veel later lijkt Lennard de laatste man de bal ter hoogte van de middenlijn te ontfutselen en zo alleen richting goal te sprinten. Echter…….. De scheidsrechter ziet in het duel een overtreding van Lennard.

Aan de andere kant is ook Niels zeer alert bij de DWB-inzetten. De wissel die Niels vijf minuten voor tijd dan ook krijgt is om tactische redenen, we noemen het een publiekswissel!

De slotminuut en nog 1 uitbraak voor Valken. Lennard over rechts de diepte in. Martin stuift mee naar voren. De voorzet van Lennard lijkt op maat voor Martin bij de tweede paal (da’s nog geen garantie voor een goal overigens). Helaas zit de centrale verdediger er nog net op tijd met het hoofd tussen en verwerkt de bal tot hoekschop. En hier blijft het bij. Penalty’s dus. Voor menig held een compleet nieuwe ervaring. De lijst wordt opgemaakt: Lennard, Ivo, Jan-Jaap, Dennis en Doelman mogen trappen. Wij beginnen.

Pingel 1:
– Lennard ziet zijn inzet niet gekeerd door de keeper, maar die heeft hem wel.
– DWB schiet raak.

Pingel 2:
– Ivo schiet prima binnen.
– DWB ook

Pingel 3:
– Dennis schiet naast
– DWB schiet raak

Pingel 4:
– Jaap-Jan schiet keurig binnen
– Doelman Dekker parreert met een prima reflex de inzet.

Pingel 5:
– Doelman mag nu zelf achter de bal. Hij had er niet op gerekend. Opnieuw is de keeper van DWB scherp. Hij stopt de inzet…….

We hebben een goede pot gespeeld maar toch druipen we met nederlaag af en kunnen we ons volledig focussen op het restant van de competitie.

Topschutters 15/16:
Dennis: 9
Martin: 6
Jaap-Jan: 2
Doelman: 2
Ivo: 2
Erwin R: 2
Jos: 2
Lennard: 2
Mark R: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com