DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 3 waait naar overwinning tegen West Frisia 5

Na ruim twee maanden zonder wedstrijd in de competitie mocht Valken 3 eindelijk weer een duel spelen. Omdat KGB in de tussentijd een wedstrijd gelijk heeft gespeeld, staat Valken 3 vooraf virtueel aan kop met evenveel punten als de Bovenkarspelers. Daarvoor moet de wedstrijd van vandaag wel worden gewonnen. Uit bij West Frisia speelde Valken niet zijn beste wedstrijd van het seizoen en werd er uiteindelijk met 4-4 van het veld gestapt. Vooraf was er dus voldoende motivatie bij Valken om dit recht te zetten. Alleen Robin ontbrak vandaag in de wedstrijdselectie om dit klusje te klaren. De consul van de Valken hield het nog even spannend of er wel gespeeld kon worden, maar uiteindelijk kwam om half 12 het verlossende woord en kon er om 13:30 toch afgetrapt worden op een winderig en zwaar te bespelen B-veld.

Dat er aan motivatie geen gebrek was bleek wel vanaf de eerste minuten. Valken speelt scherp en geconcentreerd en West Frisia komt er niet aan te pas. Het is wachten op de het eerste doelpunt. Deze lijkt te vallen als Nobi via een combinatie de achterlijn haalt en Niels Kool bij de tweede paal vrij ziet staan. Nobi zou Nobi niet zijn als hij dit niet al lang had gezien en hij legt de bal terug. Niels van ’t Hoff denkt echter dat de bal voor hem is en hij kan net niet goed bij de bal, maar hij werkt hem op deze manier wel over de achter lijn in plaats van over de doellijn. Toch blijft het doelpunt niet lang uit. Bij een uitworp van West Frisia verovert Rowan de bal en via de Nielsen beland de bal bij opnieuw Nobi op 25 meter recht voor het doel. Hij kapt een instormende man uit en heeft vervolgens een droge knal voor de verre hoek in petto. 1-0. Valken is daarna niet verzadigd en pakt door. Niels van ’t Hoff stuurt een mooie pas buitenkant rechts Nick de diepte in. De ‘razendsnelle’ spits weet de bal netjes binnen te houden en hij geeft vervolgens een loepzuivere voorzet met links panklaar op het hoofd van Roy. Deze hoeft er alleen maar tegen aan te lopen en gelukkig faalt hij niet. 2-0. 10 minuten later stuurt Erwin Roy weg, die handig de buitenspelval omzeilt. Een op een met de keeper lijkt hij te aarzelen, maar toch schuift hij de bal zuiver in de verre hoek. Deze 3-0 is ook de ruststand.

In de tweede helft neemt Valken, mede ook door de vele positiewisselingen vanwege de vele wissels, gas terug. Kansen komen er nog wel voor o.a. Roy, Rowan en Nick, maar verzilvert tot een doelpunt worden ze niet. West Frisia weet nog wel een keer het net te vinden. Een voorzet vanaf de zijlijn zwabbert door de wind en Wilco weet de bal niet goed weg te koppen. In plaats daarvan gaat de bal omhoog en zweeft hij eigenlijk tussen Wilco en Jeroen in. Jeroen komt en Wilco aarzelt. De spits aarzelt echter niet en hij knikt de bal over Jeroen. Het blijkt de enige kans van West Frisia te zijn in deze wedstrijd. Effectief zijn ze wel, net als vorige keer.

Een mooie en zakelijke 3-1 overwinning waar niets op af te dingen valt en waardoor Valken nu bovenaan staat. Achterin vrijwel niets weg gegeven en voorin zaten er een paar mooie combinaties tussen. Komende week wacht Blokkers 6, 1 van de concurrenten voor de titel. Zij hebben na evenveel wedstrijden slechts 1 punt minder. Een minimaal even grote motivatie zal nodig zijn.

Topscoorders Valken 3:
Roy Zwagemaker 11
Marc Zwagemaker 7
Nobi Jonker 6
Nick Redeker 5
Niels Kool 4
Erwin Hofland 2
Wilco Kenter 1
Jesper Bot 1
Ron Boon 1
Mark Borst 1
Rick Raven 1
Niels van ’t Hoff 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com