DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 3 heeft aan 30 minuten genoeg tegen MOC 2

Met de wetenschap dat in Bovenkarspel de twee grote concurrenten elkaar bestreden, mocht Valken 3 het vandaag opnemen tegen MOC 2 in Midwoud. De heenwedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen. Maarliefst 12-0 prijkte er toen op het scorebord. Vandaag deed alleen Robin niet mee. Het is de vraag of hij dit seizoen nog een actie komt. Hopelijk kan hij nog een paar minuten pakken ergens. Daartegenover stond wel de officiële rentree van Michel Hoffer! Maar liefst 45 minuten stond hij zijn mannetje op het middenveld vandaag. Verder heeft Jesper de Valken 3 kroost die dit seizoen is geboren (5!, Jouke, Wilco, Nobi, Niels Kool en Mark) voorzien van het welbekende oranjetrainingspak. De trotse vaders mochten dit vandaag in ontvangst nemen.

Op een hobbelig en drassig veld werd er om 12:30 afgetrapt met een mooi zonnetje. Al snel blijkt dat ook nu Valken niets te duchten heeft van MOC. Gelijk zijn er kansen te over voor Valken voor onder meer de gebroeders Zwagemaker, maar het is Jesper die de ban breekt. Erwin stuurt hem weg op recht en hij krijgt zomaar een vrije doorgang naar het doel. Jesper twijfelt niet en met een hard schot in de korte hoek is de keeper geklopt. Hierna gaat het snel. Niels Kool maakt de tweede uit een corner en Marc weet er vervolgens drie in het net te krijgen. Er is nog geen half uur gespeeld als broer Roy de zesde maakt. Daarna neemt Valken gas terug. MOC komt er wat meer aan te pas en na 40 minuten krijgen ze zomaar een penalty. De rechtsvoor wordt na een goede actie gedwarsboomd door Niels van t Hoff. De penalty is makkelijk gegeven, maar wordt wel verzilverd. Toch maakt Valken nog 1 goal. Rowan staat op de goede plek bij een corner en weet al vallend de bal achter de keeper te krijgen. Zijn eerste van het seizoen.

Na rust in alle opzichten een ander beeld. Het mooie weer is veranderd in een harde wind en ook de regen heeft zijn intrede gedaan. Het lijkt alsof MOC hier de hele eerste helft op heeft gewacht, want waar zij in de eerste helft vooral achteruit liepen bij balbezit van de Valken, geven ze nu volle druk. Valken heeft een kwartier nodig om hier aan te wennen en MOC krijgt hierin wat kleine kansjes. Het levert ze ook een doelpunt op. Vanaf 25 meter een schot op doel die gemakkelijk te keren lijkt voor Jeroen. De gladde bal glijdt echter door de handschoenen. Daar Jeroen vorige week de grote held was, is een slippertje in deze wedstrijd hem zeker vergeven. Valken is vervolgens weer de betere partij, maar weet nog maar twee keer te scoren. De eerste hiervan is voor Michel Haring, die hiermee ook zijn eerste van het seizoen maakt. Vanaf recht dribbelt hij naar binnen en met zijn linker krult hij de bal mooi langs de binnenkant van de verre paal. De tweede komt op naam van Wilco. Uit een identieke actie van Niels Kool aan die van Michel krult ook hij de bal naar de verre paal, maar hij heeft minder geluk en de bal belandt tegen het metaalwerk. Gelukkig is de meegekomen Wilco scherp en hij hoeft alleen nog maar tegen de bal te lopen. Dit brengt de eindscore op 2-9.

Valken doet goede zaken door het doelsaldo wat op te krikken. Dit zou aan het eind zomaar eens de doorslaggevende factor kunnen zijn als Valken dan nog in de titelrace zit. Na de wedstrijd werd duidelijk dat KGB met 3-0 heeft gewonnen van Blokkers en dat dus Blokkers voorlopig even is afgehaakt in deze race. Volgende week speelt Valken 3 thuis tegen Always Forward 5. 13:00 wordt er dan afgetrapt.

Topscoorders Valken 3:
Roy Zwagemaker 12
Marc Zwagemaker 11
Nobi Jonker 6
Nick Redeker 6
Niels Kool 5
Erwin Hofland 2
Wilco Kenter 2
Jesper Bot 2
Ron Boon 1
Mark Borst 1
Rick Raven 1
Niels van ’t Hoff 1
Rowan Boots 1
Michel Haring 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com