Valken 3 heeft goede generale

Met in het achterhoofd al de wedstrijd van volgende week, waarin KGB wacht, moest vandaag eerst nog de horde Always Forward worden genomen. Forward stond voorafgaand aan de wedstrijd 4de en uit in Hoorn werd er geflatteerd met 0-3 gewonnen door de Valken. Valken wist dus dat het niet makkelijk zou worden en was zich ervan bewust dat er scherp begonnen moest worden. Michel Hoffer had de schoenen weer even in het vet gezet en keek samen met Robin toe hoe het Valken afging in het B-stadion. Jesper was weer bezig de held uit te hangen in Amsterdam.

Zoals voorgenomen begon Valken scherp aan de wedstrijd. En hoe! Na een kwartier had Valken al drie keer het net gevonden. En alle drie de keren was Marc de afmaker. Bij de eerste is Marc sneller dan de uitkomende keeper, waarna hij uit een moeilijke hoek het lege doel weet te vinden. Bij de tweede wordt hij weggestuurd vanuit het middenveld en 1 op 1 met de keeper faalt hij niet. De derde heeft het mooiste verhaal. Roy wordt in de zestien tegen de grond gewerkt en krijgt terecht een strafschop. Ondanks het vele geroep dat Jouke de aangewezen penaltynemer is, besluit Roy dat hij zijn broertje bij wil halen op de topscoorderslijst en hij neemt hem zelf. Hij raakt echter de paal en uit de rebound is het uitgerekend Marc die scoort. Zoals Roy zelf verwoordt: ‘Karma is a bitch’. Valken doet het daarna wat rustiger aan, maar hierbij geeft het Forward verder geen enkele mogelijkheid om in de wedstrijd te komen. Forward wordt hierdoor wat gefrustreerd en dit resulteert in wat overtredingen. Uit de hand loopt het als Marc bij het meeverdedigen sneller is dan de rechtsback en hem zo de bal weet te ontfrutselen. De back komt daarna als een dolle in met twee benen op de schenen van Marc. Marc mag de uitvinder van de scheenbeschermer dankbaar zijn, want in plaats van twee gebroken benen houdt hij er nu alleen een groot ei op zijn linkerbeen aan over. De back krijgt slechts geel en 10 minuten, waar eigenlijk donkerpaars meer op zijn plek was geweest. 5 minuten later gaat ook de aanvoerder over de schreef, als hij natrapt bij Niels van ’t Hoff. Ook hij krijgt hiervoor de gele kaart getoond.

Na de rust geen ander spelbeeld. Valken is over het algemeen in balbezit, maar doet het rustig aan en creëert weinig kansen. Na 15 minuten in de tweede helft weet Forward uit het niets toch ineens te scoren. Het is vanuit het middenveld een diepe bal die over Mark heen gaat. Nobi loopt mee met de spits en kan de bal wegschieten over de achterlijn, maar hij rekent op een uitkomende Jeroen. Deze is echter te laat en de attente spits krijgt de punt van zijn schoon tegen de bal, waardoor deze in het doel belandt. Na deze tegentreffer besluit Valken dat het tempo weer wat omhoog moet. Na 25 minuten een mooie pass vanuit het middenveld en de bal komt op rechts bij Niels van ’t Hoff. Hij schermt de bal goed af voor zijn tegenstander en weet vervolgens uit een moeilijke hoek de keeper te verrassen in de korte hoek. Daarna is het verzet helemaal gebroken bij Forward en kan Valken vrijuit voetballen. Dit levert nog twee doelpunten op. De eerste is voor Nobi, die na een mooie combinatie met Niels Kool in de 5 meter komt en beheert de bal in de verre hoek schuift. De laatste van de middag komt uit een penalty. Een schot van Erwin (?) lijkt mooi in de verre hoek van het doel van Forward te zeilen, maar een Forward verdediger gooit op de doellijn zijn lichaam ervoor. Hij stopt de bal echter met de arm, wat de tweede penalty van de dag oplevert. Nu is het wel Jouke die achter de bal stapt en hij schiet de bal loepzuiver in de rechter onderhoek. Hiermee komt ook gelijk een einde aan de wedstrijd, want afgefloten wordt er niet meer.

Een mooie 6-1 overwinning op de nummer 4 van de competitie. Volgende week wacht de grote opdracht. Bij winst gaat Valken over KGB heen. Bij verlies wordt het erg lastig om KGB nog in te halen. In welke competitie speelt dit scenario nog meer komend weekend? Hopelijk valt de blessure van Marc mee en kan hij komende week weer gewoon aansluiten voor deze topper.