Valken 4 neemt revanche op Strandvogels 3!

De laatste tijd schrijf ik niet meer zoveel voor de site, dit komt vooral rondom allemaal drukte rond mezelf maar ook omdat we de eerste seizoenshelft speelden alsof we wilden degraderen. Gelukkig zijn we na de winterstop, op de verliespartij tegen de nummer 1 na, ongeslagen! 3 wedstrijden gewonnen (Spirit thuis 2-1, Woudia uit 1-2, Hollandia uit 3-6) en een gelijkspelletje tegen Forward, wat voelde als 1-1 verliezen.

Vandaag stond dus Strandvogels op het programma, in de uitwedstrijd werd er met 6-3 verloren. Na een snelle 3-0 achterstand trok de Valken het toen voor rust snel gelijk, na rust werd helaas de overwinning weggegeven en waren de Vogels uit Onderdijk de lachende mannen. Taak aan ons om de punten in de tas mee te nemen, want weer verliezen zien we niet zo zitten.

Met een redelijk fitte selectie gingen wij de voorbereiding in. Koen is helaas langdurig geblesseerd en ook Sven is niet in staat om te voetballen, beide heren waren wel te kijk! Klasse mannen! Wessel had zichzelf op afwezig gezet. Edwin offerde zichzelf op om het 3e te versterken bij misschien wel het sleutelduel in de 7e klasse 02, hij zou in de tweede helft aansluiten bij ons. Kibo was bereid gevonden om ons te helpen, met een enigszins aanwezige drankwalm om hem heen zijn we toch blij met hem.

Wissels: Dennis en Bas

De wedstrijd begonnen wij sterk. We hadden de overhand en lieten de bal voornamelijk het werk doen. Met een scherpe Kibo voorin en opkomende middenvelders Bart, Menno en Thijs was er veel druk van de Valken. Na ongeveer 10 minuten was het uit een corner van Thijs, Kibo die zijn hoofd tegen de bal wist te drukken en te scoren. Daarna begon het overdonderen.
Meerdere kansen voor Kibo, Menno, Bart en Bart werden gemist. Bruno schoot een vrije trap heel beheerst naast en Dolf kon zijn hoofd niet koel houden en schoot de bal naast het doel terwijl hij de keeper al gepasseerd was. Vlak voor rust wisselde Tjeerd met Frank V. Tjeerd viel geblesseerd uit.
Er gebeurde verder niet veel. Een groot compliment voor de defensie van vandaag! Zij zorgde ervoor dat Loek wel geteld 1 bal heeft gekregen, een terugspeelbal…

Met rust werd Harm gewisseld voor Bas, Thijs voor Dennis en Bruno zou er na ongeveer 15 minuten uitgaan voor Edwin.

De tweede helft begon en wij waren weer in de aanval. Met Dolf in de spits en Kibo nu op de buitenpositie werd het spel wat breder. Maar tot scoren kwam het niet. De mannen van Strandvogels zagen dat het scoren ons niet makkelijk af ging en zij begonnen meer druk te zetten. Gelukkig stond de verdediging nog steeds als een huis. Niet veel daarna werd Edwin in gebracht en kreeg de Valken weer meer kansen om te scoren. Na een goed opgezette aanval zag Dennis op het juiste moment Edwin vrij lopen. Gaf een goede pass en Edwin wist de score te verdubbelen. De Onderdijkers waren uitgestreden en dit resulteerde helaas in een ongelukkige en overbodige overtreding op Dennis, waarvoor de tegenstander voor 10 minuten even mocht afkoelen. Niet veel later was het dit keer Edwin die Dennis gigantisch vrij zag lopen. Edwin speelde af en Dennis wist de 3-0 op het scorebord te zetten. Niet lang daarna was het wederom Edwin die de bal op randje 16 had en Dolf vrij zag staan. Dolf ronde beheerst af en de eindstand van 4-0 was op het formulier gezet.

Opvallend deze wedstrijd was de gunfactor. Iedereen werkte voor elkaar en zodra een ander beter vrij liep werd hij aangespeeld. Edwin was belangrijk bij 3 doelpunten! Dennis en Dolf wisten sinds lange tijd weer eens te scoren. Complimenten aan de verdediging die niemand erlangs lieten, het gevaarlijkste was een bal op de paal vanuit een lastig gemaakte hoek. Loek die ondanks het weinige werk gefocust bleef en zo de 0 wist te houden. Het middenveld dat maar bleef rennen en werken. De aanvallers die samenspeelden en niet voor eigen succes gingen (in ieder geval de tweede helft). Ook was het opvallend dat eindelijk de corners goed werden genomen door zowel Thijs, Dolf, Jeroen als Dennis. Iedereen heeft een ijzersterke wedstrijd gespeeld!

Tot slot bedankt Valken 4 de scheidsrechter, Corrr Vriend. Ook trainer Jack en de supporters bedankt voor de aanmoediging.