Titel lonkt voor Valken 2 in magere generale

Een seizoen duurt lang, erg lang, voor sommigen te lang. Tevens heb je te maken met pijntjes of ongemakken die in het zicht van de haven om de hoek komen kijken. Ook Valken moet dit ondergaan en wordt een enkeling bespaard. Vandaag was in Abbekerk de wedstrijd tegen het plaatselijk ALC, die gewonnen moest worden. Er zat niets tussen, winst – en niets anders dan winst telde tegen de heren in het rood-zwart, die thuis moeilijk te kloppen zijn en tevens nog vechten voor lijfsbehoud. De wedstrijd werd met een zakelijke 0-2 over de streep getrokken en is de wedstijd die gewonnen moest worden, gewonnen. Nu nog een keer de arena met een positief resultaat verlaten en Valken kan na een seizoen wederkeren in de 3e klasse. Maar zover is het nog niet en moet er uit een ander vaatje getapt worden, want een aantal pionnen hadden vandaag een complete off-day.

De basis werd gelegd afgelopen donderdag, een korte, doch niet geheel onbelangrijke bespreking was de voorbode op een positief resultaat. De afgelopen wedstrijd werd kort geëvalueerd, maar was niet meer belangrijk en lag achter ons. Looplijnen, systemen en inspeelpasses, je kunt er een hele theorie op loslaten, maar iedereen was er wel achter dat wij het beste uit de verf komen in onze eigen formatie. Twee keer winnen en dan ben je er. Dat was de boodschap die trainer Haars ons mee wou geven.

De wedstrijddag zelf dan. Dat was ook al een Sudoku-puzzel op zich. Personele problemen in de laatste- en middelste linie zorgen voor kopzorgen voor de trainer. Wietse, Jelmer, Rick B, Edwin- en Jeen waren allen afwezig. 3 van hen door een blessure en Edwin en Jeen door vakantie. Rick B, werd 2 weken terug keihard door een oude oorlogsveteraan uit Westwoud getorpedeerd. Een ingescheurde knieband was het gevolg van deze kamikaze-achtig ingezette actie. Jelmer ging afgelopen donderdag voor de zoveelste keer door zijn knie en de nobele inzet van de afgelopen periode, van hardlopen en fysiotherapie lijken voor niets geweest voor de jonge middenvelder. Wietse die een blessure opliep door een potje zaalvoetbal en al het hele seizoen een zeer degelijke en stabiele indruk maakt, stond ook in burger langs de zijlijn. Tevens geveld door een knieblessure

Jeen en Edwin lieten verstek gaan door in te gaan op de vroegboekkorting van Correndon. Edwin had daar iets meer geluk bij en kreeg een kamer met uitzicht op zee en zon. Jeen daarin tegen kreeg uitzicht op een gipskamer met LED met een 3 uur durende excursie ‘enkel-wikkelen voor beginners’. Tja het verschil moet er zijn.

Nu dan echt de wedstrijd.
Vanaf begin zakt ALC terug en mag Valken het spel maken en met de wind in de rug doet Valken dat zeer opportunistisch. Waarbij wel gehamerd wordt op het snel rond laten gaan van de bal. Tot enkele kansen leidt dit nog niet. Maar naarmate de eerste helft vordert krijgt Valken een paar zeer grote kansen. Rick en Niels spelen hier tevens een hoofdrol in.
Rick- gestoken in prachtige Tsjernobyl gekleurde schoenen speelde vandaag niet zijn gelukkigste wedstrijd. En later toegegeven, is het gemis van z’n maatje Eddy toch groter geweest dan hij vermoedelijk had kunnen denken. Gelukkig voor hem is z’n vriendje er volgende week weer bij. Jaap die vandaag op links opereerde kwam een aantal keer gevaarlijk door op links en gaf een voorzet bij de eerste paal, deze werd verlengd door Rick, maar de knappe inzet werd met een dito redding van de doelman onschadelijk gemaakt. Valken bleef het spel maken en het duurde toch nog tot de 30 minuut, voordat de bevrijdende 0-1 viel. Een bal uit de kluts kwam voor de voeten van Opa Jos, deze bedacht zich geen moment en scoorde beheerst met links in de verre hoek. Een ontlading vanaf de zijkant was het logische gevolg. Zoiezo wordt het tweede vlaggenschip van Valken een zeer warm hart toegedragen door de eigen supporters. Ook vandaag vonden een handje vol supporters hun weg naar het sportpark in Abbekerk.

Affijn hierna kreeg Valken nog een aantal grote mogelijkheden, de grootste misschien nog wel voor Rukkie. Echter zijn wilde poging van dichtbij ging hopeloos over. Die verdomde schoenen ook….Vlak voor rust kreeg Valken dan toch nog waar het eerder al recht op had, een verdubbeling van de score. Een corner werd in de rebound, bijna op de achterlijn, zeer kundig door Beun tot doelpunt gepromoveerd. Een zeer knappe goal. Niet veel later floot de leidsman voor de rust.

Iedereen was het er over eens dat we deze lijn moesten doortrekken. ALC, met alle respect, was in de eerste helft niet een keer gevaarlijk voor de goal van Paul verschenen. Dus leek het een makkelijke opgave. Schijn bedriegt echter. ALC, gesteund door een flinke bries in de rug, ging opportunistisch opzoek naar de aansluitingstreffer. Tot grote kansen leidde dit niet, maar de rood-zwarten werden wel enkele keren bedreigend door hoekschoppen. Uit een van die hoekschoppen verstapte Tjade – ook weer een verdediger- zich lelijk en kon niet meer verder. Hopelijk valt de schade mee en kan hij volgende week gewoon weer aansluiten. Rick V was zijn vervanger.

Hierna was Valken heel even de draad kwijt en kreeg ALC de enigste grote mogelijkheid van de wedstrijd. Na matig uitverdedigen bleef de bal hangen in de zestien meter. De bal werd met het nodige kunst en vliegwerk op doel geschoten en met hetzelfde kunst en vliegwerk wist Paul deze inzet uit de rechterhoek te halen en tot corner te promoveren. In de momenten daarop ging het spel aardig op en neer, maar tot grote kansen leidde dit niet echt meer. ALC kon gewoonweg niet beter en Valken vond het ook wel welletjes. Daar waar gezegd moet worden dat de rood-groenen met iets meer rust wellicht nog een goal extra hadden kunnen maken. Maar dat zou in de geest van de tweede helft iets te veel van het goede te zijn geweest. Een zakelijke 0-2 stond na negentig minuten dan ook op het bord.

Nog een potje winnen en dan is promotie een feit. Maar moet er wel een tandje bij. Vooral in de afronding moet Valken meer rust bewaren. Vandaag werd er op sommige momenten te veel- en onnodig gelopen met de bal. Wellicht is enig respijt op z’n plek, want er stond toch wel een beetje druk op deze wedstrijd en dat was soms te merken. Dus mag je ook eens lelijk winnen. Ook een compliment naar de achterhoede, die het prima deed. Waarbij ik toch de opmerking maak naar Frits die een foutloze wedstrijd speelde en prima zijn taken vervulde. Daar zal de avond ervoor mee te maken hebben gehad. Abbekerkse avonden zijn lang en heet. Met grote dank aan zijn nieuwe vlam die daar ongetwijfeld aan heeft bijgedragen.

Nog 6 nachtjes slapen dus en dan weten we of promotie een feit is. Hierbij nodig ik iedereen uit die Valken 2 een warm hart toedraagt. Aanvang 11:30 uur, veld A. iedereen zal tot op het bot gemotiveerd zijn en elk woord over de wedstrijd zelf is er een te veel. Iedereen weet ongetwijfeld wat er van hen gevraagd wordt. We gaan het zien en in de geest van El- Salvador, ‘als je een goal meer scoort als de tegenstander, wordt je kampioen’. We gaan het zien Johan.

Ik groet u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken