Valken 4 schrijft historie!

Verslag DESS 2 – Valken 4.

Daar stonden we dan weer eens, zondag ochtend op het veld. Nou ja veld, ik denk dat de paarden er van zouden genieten om er op rond te hobbelen, het gras was hoog en de grond ongelijk. De wedstrijd tegen de laagvlieger uit de 7e klasse stond al eerder op het program maar werd toen wegens slecht weer afgelast. Vandaag misten we de geblesseerde Loek, Edwin en Bart Braas. Loek had zich helaas de dag ervoor geblesseerd met zaalvoetbal en onze eigen Bas Koopman nam voor het eerst in de historie van Valken 4 de handschoenen over en deed dit met glans! Edwin was ook nog geblesseerd, ook door zaalvoetbal, maar was evenals Loek wel aanwezig om de nodige tips te geven. Bart Braas zit ergens op een boot en is er volgende week weer bij.
Vandaag stonden we weer eens helemaal met ons eigen team in het veld, geen invallers, 14 gezonde mannen tussen de 19 en 24. De opstelling zag er als volgt uit:
Op doel: Bas Koopman (Held voor het invallen)
Verdediging: Harm, Tjeerd, Frank en Sven
Middenveld: Dennis, Bart Vriend. en Koen
Aanval: Jeroen, Wessel en Ruud

Vlagger: Thijs
Wissels: Menno en Bart v/d Gulik

Nadat Tjeerd voor het eerst in tijden de mentale 1-0 voorsprong had gemaakt door de toss te winnen begon DESS met de aftrap en speelde de bal een beetje rond. Na 2 minuten van aftasten werd een diepte pass gegeven op de snelle rechtsbuiten van hen. Harm had het wel door maar net te laat dus trok hij aan de ‘noodrem’, nee geen tackle waar De Jong trots op zou zijn geweest, maar gewoon heel simpel de bal naar de grond slaan. We mochten van geluk spreken dat er alleen een vrije trap werd gegeven door de prima leidende scheidsrechter. Daarna gaf DESS iets gas bij en wist in de 16 meter bij de Valken te komen. Helaas schoot daar de linksbuiten tegen de arm van Tjeerd, waardoor er een penalty werd gegeven. Naar mijn mening erg makkelijk, maar de scheidsrechter was resoluut en besloot de bal op de stip te leggen. Meteen een vuurdoop voor Bas. Met nog wat gehuppel op de doellijn wist hij de bal net niet tegen te houden, helaas. 1-0 achter. Hierna begon de Valken te voetballen. Harm stormde weer eens mee naar voren (wat een machine is die man) en slalomde zonder moeite door de verdediging heen, schoot de bal tegen een arm aan en verwachtte, net zoals de verdediging van DESS, een fluitje te horen voor een penalty voor ons. De leidsman besloot anders en er werd niet gefloten. Ondertussen stond mijnheer Van Leijen één op één met de bal aan de voet, gaf een droge knal en de bal belandde tussen de palen achter de lange keeper van DESS.

Hierna werd DESS niet meer gevaarlijk, het stond 1-1 met nog 70 minuten speeltijd waarin de Valken het spel bepaalde. Er gebeurde helaas niet zoveel. De Valken was sterker maar tot scoren kwam zij niet. Met nog 10 minuten te gaan voor rust ging het even heel snel. Frank Vriend kreeg de bal aangespeeld en zag Ruud op randje 16 vrij staan. Ruud kaatste de bal naar Sven die aannam en de bal laag richting de tweede paal schoof. Hier stonden Menno, Wessel én Dennis klaar om in te glijden. Eerst genoemde raakte de bal ook en wij stonden op voor, maar blijer was Menno, die eindelijk van de 0 af was. Niet veel later zag een naar-voren-gesnelde Koen, Wessel helemaal vrij staan en hij wist op ongeveer dezelfde wijze de 1-3 te maken. Nog vlak voor rust zorgde wederom Menno ervoor dat we met een 1-4 voorsprong de kleedkamer mochten opzoeken.

In de kleedkamer werd er rustig oplos gewisseld. Menno was al ingevallen voor Jeroen, Thijs wisselde voor Dennis en Bart van der Gulik ging erin voor Bart Vriend.

Na rust was het wonder boven wonder DESS die de 2-4 maakte. Dit zou nog spannend kunnen worden. Een verdwaalde voorzet werd door de wind gepakt en belande zomaar achter Bas. Dit was meteen ook het laatste wat DESS liet zien. Meteen daarop maakte Wessel de 2-5. Menno was er later wederom bij om de 2-6 te maken. Bart van de Gulik scoorde nog twee keer via een prachtige boogbal over de uitgekomen keeper en door een voorzet te geven die de laatste man pardoes in eigen goal trapte. De laatste goal van de wedstrijd was van Wessel die zijn score op 3 zette.

2-9 winst! De grootste uitslag in de 3 jarige historie van dit team! Hoezee!
Alle doelpunten makers krijgen eer toe. Zowel Harm als Menno als Bart van der Gulik scoorde hun eerste doelpunt voor V4.
Wessel en Menno maakten er zelfs 3!

Volgende week staat een duel met Woudia op het programma. Vorige keer werd daar gewonnen. Met evenveel wedstrijden en punten moet er gewonnen worden om boven hen te blijven.

Trainer Jack Vriend bedankt voor de training!
Ik zie jullie graag volgende week zondag na de kampioenswedstrijd van het 2e bij ons langs de zijlijn staan. Om 13.00 trappen wij af.