DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Bijzondere veilingkavels (afl. 2): telefoonboekbiljarten

In de aanloop naar de speciale Valken-veiling ten behoeve van het nieuwe handbalveld op 18 juni, worden sommige kavels via een speciaal bericht op deze website van een extra toelichting voorzien. Hierdoor hebben kandidaat-kopers van tevoren een juist beeld van wat de kavel inhoudt.

Vandaag aflevering 2 met uitleg over het telefoonboekbiljarten met de vriendengroep Mont Ventoux op zaterdag 12 november 2016.

Het zal de jongste generatie misschien niet duidelijk zijn, maar de vriendengroep Mont Ventoux geniet bij velen in het dorp bekendheid. Toen de mannen en vrouwen van nu nog tieners waren, vormden ze een vast gezelschap in De Roode Leeuw en er ontstond een hechte vriendengroep die er regelmatig op uittrok. Van hun belevenissen werd zelfs verslag gedaan in de dorpsbladen. Het fenomeen Pupil van de Week kende in de Uitkijk-rubriek Mont Ventoux’er van de week al een illuster voorbeeld.

Het aantal uitjes van de vriendengroep is met het ouder worden wel afgenomen, maar het jaarlijkse “telefoonboekbiljarten” doet het nog goed. Ook dit edele spel kende destijds gloriejaren in De Roode Leeuw, waar het ware nationaal kampioenschap werd gehouden in een stampvol café of zelfs achterzaal.

Het sportieve recept is simpel. Een telefoonboek (zolang die nog bestaan) in het midden van het biljart. Twee ballen en dan maar steeds proberen met de ene bal de andere te raken. Bij een misser wordt een munt op het biljartlaken gedropt en die kan de koers van de bal veranderen, waardoor het steeds moeilijker wordt. Na drie missers ben je uit of als je de eerste van de uitvallers bent, mag je nog even ‘op de bok’. Iedereen kan dit!

Na enkele rondes biljart gaat de groep lekker genieten van de maaltijd die Gerrit Redeker ondertussen in de keuken heeft bereid. En oh ja, er wordt ook een biertje bij gedronken, wees daar wel op voorbereid.

Wie wil genieten van deze unieke Meet & Greet met de Mont Ventoux-vrienden weet zich verzekerd van een gezellige avond. Eerst nog even serieus aan elkaar vragen hoe het gaat, maar gaandeweg wordt het ‘pure pispraat’, maar wel altijd leuk. De avond zal je altijd bijblijven.

Dat wordt ongetwijfeld dringen op de veilingavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com