Helden verslikken zich dit jaar wel tegen Zwaagdijk tijdens seizoensopening

Ook dit jaar begonnen de helden hun seizoen in Zwaagdijk om het in het bekertoernooi op te nemen tegen het sterkste Zwaagdijker veteranenelftal.
Vorig jaar hielden we de mannen in een prima potje op 2-2.

Dit jaar met 2 nieuwe gezichten waarvan er 1 wel en en 1 niet aanwezig was: Eerste nieuwkomer is Remco Raven, die na jaren bij Vada het zwart-gele tenue heeft gedragen zich dit seizoen op een niveautje hoger wil gaan bewijzen. Herintreder Michel moest verstek laten gaan. Ook Erwin L. was niet aanwezig. Verder waren Arthur en Marc weliswaar aanwezig, maar het was even afwachten hoe lang ze konden spelen (beiden helaas niet lang).

Voor het duel nog een buitje, tijdens de wedstrijd heerlijk weer. Helaas waren de lijnen niet te zien door 1) twee kontjes hoog gras en 2) überhaupt geen lijnen.

We beginnen met een valse start. Een aanval van Zwaagdijk lijkt achter te zijn. Vlagger Marc staat echter op tien meter van de achterlijn en vlagt niet. Hierop besluit de leidsman – terecht – niet te vlaggen. Zwaagdijk gaat door waar Valken-spelers stoppen: 1-0.

Hmmmm, beetje jammer. Maar daarna volgen twintig minuten met datgene wat we hopelijk in het vervolg van het seizoen vaker gaan zien. Goede combinaties, veelal door het midden met de sterke as van Ivo en Remco. Er volgen dan ook drie prima goals. Tot driemaal toe is Remco de aangever. Eerst op Edwin die de diepte in gestuurd wordt en goed uithaalt. Daarna op Ivo die van afstand snoeihard raakschiet. Tenslotte op Dennis die een diepe bal bij de tweede paal in eerste instantie op de keeper tikt, maar de rebound wel in het net weet te krijgen.

Daarna volgen nog wat meer kansen, maar er wordt door Valken ietwat slordig mee omgesprongen.

Sta je dus vlak voor rust met 1-3 voor. Prima hoor. Maar dan gaat het toch nog mis. Een knappe aanval waarbij de helden-verdediging uit elkaar wordt gespeeld en niet veel later een penalty doordat Dennis het lege doel met zijn handen verdedigt. Maar iedereen weet dat Niels onze keeper is.

Na rust en enkele scherpe woorden wordt het niet beter bij de helden. We komen op een 4-3 achterstand en het ziet er niet uit dat het beter wordt.

Uit het niets komen we nog op 4-4 als ook wij een penalty krijgen. Edwin wordt tot tweemaal toe omver gekegeld door de keeper. Daar waar de eerste overtreding duidelijker was, fluit de leidsman alleen voor de tweede.

Nou oke, 4-4 dan. Nee hoor, er zit nog meer in ’t Zwaagdijker vat, ten faveure van de thuisploeg. Valken wisselt, Peter neemt de vlag ter hand. De thuisploeg heeft een snelle aanval. Het lijkt buitenspel maar Peter is zo ver nog niet. Goal, over en uit.

Eindstand 4-5. Gelukkig is het maar een oefenpotje. Komende zaterdag gaan de helden op trainingskamp 40 km zuidwaarts. Dat wordt wat de dag erna, uit tegen MOC. (Aanvang 10:00)