Helden ondervinden teveel hinder van trainingskamp

Afgelopen zondag begon de competitie voor de helden van Ve. 2 met een uitwedstrijd in Midwoud tegen MOC.
Voorafgaand aan dit duel had evenementencoördinator Niels een heus trainingskamp belegd. Er werd zaterdag via Hoogkarspel richting Amsterdam gereisd om daar na een heuse experience, via Berkhout, de grachten van de hoofdstad, enkele smalle steegjes en de Zeedijk laat op de avond voldaan weer terug te keren.

Zonder Marc en de gebroeders Bot, maar met Frank Lakeman en Sjaak Laan van vet. 1 (ook al een krappe selectie, dus afgelast), mochten we spelen op het kort gemaaide, zonovergoten hoofdveld.

Dat was wel even wennen na het hoogpolige Zwaagdijkse tapijt. De thuisploeg was hier duidelijk meer aan gewend. Zonder dat we de bal hebben aangeraakt ligt ie al achter keeper Niels in het netje. We tellen nog geen 63 tellen. Prima aanval door het midden, afstandsschot van een metertje of 25 die zomaar over Niels heen dwarrelt.
Nou lekker dan. Is het zo’n dag?

Blijkbaar, want in de eerste helft komt MOC bijna niet meer voor onze goal en spelen wij niet zuiver genoeg om goals te maken. Ondanks enkele opgelegde kansen voor o.a. Erwin, Sjaak.

Na rust is het spelbeeld niet anders: Wij in de aanval, spelen niet goed, maar creëren toch wat kansen. Helaas voor ons heeft MOC een nieuwe keeper. De beste man speelde naar verluidt vorig jaar nog in ’t eerste van MOC.

Uiteindelijk blijkt hard werken toch te lonen. Sjaak wordt rechtsvoorin weggestuurd en haalt de achterlijn. Hij legt terug op de inlopende Martin. Laatstgenoemde heeft een ouderwets Gaus-guffie in huis. Gelukkig wordt de bal van richting verandert en belandt deze tergend langzaam in de goal.

Tijd om een tandje bij te schakelen. Dat gebeurt ook. En dan zal je het altijd zien: Hij valt weer aan de verkeerde kant. Een onvervalst 100% buitenspel doelpunt: Niels is de goal al uit, dus de laatste man is de nieuwe enkele persoon. Daarvoor staat de spits die de voorzet binnen schiet, maar dus overduidelijk off-side. Scheidsrechter negeert het vlagsignaal, biedt na afloop wel zijn excuses aan. Daar koop je wat voor.

Dat de 3-1 twee minuten voor tijd ook nog valt is dan alleen nog voor de statistieken. Een spatzuivere counter trouwens, dat moet gezegd. De spits loopt vanaf de middenlijn in een rechte lijn richting Niels en schuift beheerst binnen.

Twee duels gespeeld, twee nederlagen. Da’s een bittere pil. Komende zondag, met wederom een krappe selectie gaan we op bezoek bij een voor ons onbekende tegenstander. In en tegen het pitoreske De Rijp, aanvang 09:30.