Hem loopt uit voor ingebruikname nieuw handbalveld De Valken

Foto Theo Groot
Trainer Jop van Lunen werkt op het nieuwe veld een demonstratietraining af met handbalsters in de oude en de nieuwe tenues. In de lichtmast de confetti.

HEM – Een nieuw veld, nieuwe sponsors en een nieuw tenue. De afdeling handbal van De Valken was al onderdeel van de sportvereniging maar hoort er nu ook fysiek helemaal bij. De meiden spelen sinds zaterdag op het nieuwe veld, naast de kantine en in het rood/groen. Actie ‘Handbal tussen de hekken’ geslaagd.
Door Theo Groot – 9-10-2016, 10:00 (Update 9-10-2016, 10:00)

Wethouder Dirk te Grootenhuis weet nog dat hij anderhalf jaar geleden om acht uur ’s morgens was uitgenodigd bij De Valken. ,,Ze wilden samen aan de bak om het handbalveld te realiseren. Niet alleen naar de gemeente kijken maar het samen doen. En wat dat betreft kan De Valken een voorbeeld zijn voor de rest van de gemeente. Met de bevolking van Hem en Venhuizen is een derde van de kosten bijeen gebracht. Een diepe buiging”, aldus de wethouder.

Bij de officiële ingebruikname van het verharde veld is een groot deel van de hele Valken-familie aanwezig. Met een confettikanon mag commissielid Wendy Dekker met haar dochters de officiële handeling verrichten. Hoe de groen en rode slierten uit de lichtmast moeten verdwijnen, lijkt het probleem voor de onderhoudsploeg.

Tenue

Vervolgens wordt het nieuwe tenue geshowd. Afgevaardigden van de veertien teams in het oude oranje en witte shirt verdwijnen in de touringcar van de vorige hoofdsponsor, leden met het nieuwe shirt met timmerbedrijf De Groot (senioren) en Jan Vreeker bestratingen en groen voor de jeugd komen naar buiten. Trainer Jop van Lunen geeft het publiek een korte trainingsdemonstratie.
Voorzitter Frank Hand heeft dan al de vier initiatiefnemers van het nieuwe handbalveld, Peter Vriend, Ron Laan, Jan Koster en Timo Groot een flesje wijn overhandigd. Hand memoreert dat het al langer de wens van de vereniging was om het handbalveld te verplaatsen.

,,De toplaag was in slechte staat en de weg naar de manege tussen het complex en het oude veld leverde gevaar op, met name voor de jeugdige leden. Met het veld bij de kantine hoort de handbal er echt helemaal bij.”

Jeugdsponsorloop
Onder de noemer ‘De Valken kom in actie’ werden allerlei initiatieven genomen om geld bijeen te brengen. Er waren onder meer een gemaskerd bal, een Diva Bingo, een jeugdsponsorloop en een sportveiling waarmee de gemeenschap de eigen bijdrage van 30.000 euro bij elkaar bracht.

Op 22 februari stemde de gemeenteraad in met het voorstel voor het nieuwe veld, de club wilde het voor het nieuwe seizoen in gebruik nemen. Het lukte, 6 september was de eerste wedstrijd.

En dat de club in de dorpen leeft, blijkt wel uit de belangstelling zaterdagmiddag en uit de vijftig reclameborden die het nieuwe veld omzomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken