De Valken 2 revancheert zich

Na een zeer slechte vorige wedstrijd waar in het wedstrijdverslag voldoende over is geschreven, was het vandaag de taak voor Valken 2 om zich te revancheren tegen Winkel 2 uit de gelijknamige plaats. Winkel was voorafgaand aan de wedstrijd een gelijkwaardige tegenstander te noemen. De uitslagen van Winkel tegen ook een aantal toptegenstanders waren net als bij De Valken met een minimaal verschil gewonnen of verloren. We waren dus gewaarschuwd!

Op papier was De Valken absoluut niet in de sterkste opstelling aanwezig op het complex, zonder daar iemand te kort in te doen. Met slechts twee wissels waarvan voormalig keeper Edwin Hoffer waren we deze week dun bezaaid, maar genoeg personeel om een prima wedstrijd op de mat te leggen. Ook Jeffrey Vis mocht op de bank plaats nemen, omdat hij tot in de late uurtjes met DJ Hardwell op een boot aan het dobberen was en hierdoor dwars door zijn wekker heen is geslapen.
Enfin. Ook positief nieuws deze week. Pascal is weer terug in de selectie na een langdurig slepende blessure en ook danken wij Theo Visser voor het invallen achter de vlag, vanwege afwezigheid van Chris Hoogland.

De Valken begint sterk aan de wedstrijd maar los van een aantal kleine mogelijkheden, betaald dit zich nog niet erg uit in de score. Winkel lijkt ons het spel te willen laten maken en daar waar De Valken slordig is in de passing, doet Winkel hier eigenlijk niets mee. Vanaf de bank vertrouwen we dit eigenlijk nog niet echt en heeft het verleden uitgewezen dat ook nu een tegengoal zomaar geïncasseerd kan worden.

Pas in de 30e minuut krijgt De Valken de eerste 100% kans. Rick Vriend zet een prachtige faire sliding in op het middenveld, staat op en speelt zich hierdoor direct vrij. Hij ziet Jos diep lopen, speelt de bal nagenoeg perfect in de loop mee, maar Jos weet dit buitenkansje niet te benutten en schiet op de keeper. Toch duurt het niet lang totdat De Valken verdiend op voorsprong komt. Jacco is ineens voorin te vinden, daar waar hij vandaag de rechtsachter positie invult. Dit blijkt echter de juiste keus want met een heerlijke trekbal op Lennard bij de eerste paal, hoeft Lennard alleen nog maar de bal in de korte hoek te schieten. Dit kansje is aan Lennard wel besteed en zo staat De Valken met 1-0 terecht voor.

2 minuten later wil Rik B. de wedstrijd vroeg beslissen maar ziet zijn dropkick net naast gaan. Winkel schrikt wakker en komt zelfs op 1-1. Dus toch… De spits van Winkel draait wat om zich heen en diverse spelers schatten het gevaar als minimaal in. Normaal gesproken terecht, maar nu besluit de spits een goal te maken zoals hij zelden meer zal maken. Een prachtig afstandsschot vanaf 20 meter vliegt zo in de kruising en De Valken kan weer van voor af aan beginnen. Echter mag De Valken eerst even orde op zaken stellen en met 1-1 de rust in.

In de rust geen wissels en een vrij tamme bespreking. Een donderspeech van coach Haars is ook absoluut niet nodig, omdat iedereen het gevoel heeft dat we deze wedstrijd vandaag niet gaan verliezen. Echter ontbreekt het nog aan één belangrijk ding: meer goals! Met deze wetenschap begint De Valken vers aan de tweede helft.

We zijn nog niet koud gestart of De Valken komt op voorsprong. Zoals de vaste toeschouwers gewend zijn, schiet Rick H. weer een van zijn crossballen richting Jacco Laan. Jacco past de bal door op Jos die vervolgens deze prachtige aanval naar het eindstation brengt: Lennard. Lennard kopt deze kans prima binnen en hiermee begint De Valken aan een opmars naar het volgende spelersuitje (1 euro per doelpunt red.).

Winkel geeft in de 53e minuut nog één waarschuwing af aan De Valken. Wederom weet de spits van Winkel, 3 man bij De Valken uit te spelen, maar gelukkig gaat zijn goed geplaatste schot net voorlangs. Lennard is er op dat moment klaar mee en precies 1 minuut later, schat diezelfde Lennard een te korte terugspeelbal op de keeper van Winkel op waarde in en in een 1 op 1 duel met diezelfde keeper beslist Lennard op dat moment al de wedstrijd: 3-1. De Valken drukt door en blijft kansen krijgen. Er zitten ook een aantal prachtige aanvallen tussen die eigenlijk meer verdienen dan net een balletje naast of over, maar toch blijft het lang 3-1.

Coach Peter blijft ook scherp en maakt nog twee prachtige acties: Edwin Hoffer en Jeffrey Vis komen in de ploeg om ook het laatste kwartier de deur op slot te houden en mogelijk zelfs de score uit te breiden. Bij een stand van 3-2 zou Winkel nog wel eens kunnen geloven in een stuntje. Edwin Hoffer heeft goed geluisterd naar de briefing van Peter en doet waar hij voor gehaald is: scoren! Spelend op de linkerflank krijgt hij op diezelfde flank de bal aan de zijkant van de 16. Als een ware spits speelt hij zijn tegenstander uit, loopt op het doel af en (met zijn jarenlange ervaring) schiet de bal in de korte hoek binnen: 4-1 en De Valken is safe.

De wedstrijd komt langzaam ten einde als Winkel toch nog weet te scoren. Een scherpe vrije trap lijkt volledig aan De Valken verdedigers voorbij te gaan. Niemand springt mee en Winkel komt toch nog op 4-2. De Valken loopt langzaam terug naar de aftrap, wetende dat de wedstrijd nagenoeg gespeeld is. Toch denkt Lennard hier anders over en direct na de aftrap maakt Lennard zijn vierde van de dag en hiermee dus de 5-2 van de wedstrijd.

De Valken wint verdiend al heeft het lang geduurd voordat de wedstrijd ook daadwerkelijk is beslist. Door deze winstpartij kijkt De Valken met een 7e positie met een schuin oog naar het linkerrijtje. Volgende week speelt De Valken uit tegen Vrone 2. Aanvang 11.00 uur. Ook dit beloofd een mooie pot te worden aangezien Vrone een 8e positie bekleed.

Tot slot nog een dank aan onze trouwe supporters die onze misstap van 2 weken geleden zelf ook als een incident hebben gezien. En uiteraard een dankwoord aan onze anonieme sponsor waardoor we de overwinning lekker hebben kunnen vieren!