Uitstekende overwinning voor de helden op combiteam ALC/TSV Twisk

Met een uurtje extra slaap viel het vroege tijdstip van aanvang voor het duel van de helden vandaag wel mee. Aanvang in Abbekerk was 09:30 van de wedstrijd tussen ALC/TSV Twisk Ve. en de helden. Een combinatieteam van veteranen uit Twisk en Abbekerk, ze hebben net als overal ook daar problemen om een team samen te stellen. Een prima oplossing dus, met ook nog eens een combintenue: het rood van ALC en oranje van TSV Twisk in het shirt verwerkt. Vandaag speelden we zonder Niels, Ivo, Arthur, Erwin R. maar weer met Frits dus 1 wisseltje: Edwin 1e helft en Frits 2e helft.

Er is maar 1 team dat aanspraak kan maken op de winst vandaag: De helden. Oké, ALC heeft een goede mid-mid en rappe rechtsvoor. Verder gevaarlijke spelers zijn er eigenlijk niet. Valken kan vooral via het middenveld de spitsen bereiken, de laatste bal komt echter vaak net niet aan. En als ie een keer aankomt is de inzet niet goed genoeg.

Toch krijgen we de kans op een zekere voorsprong. Na een inzet van Dennis Dup gaat de laatste man met de arm omhoog om de bal te blokkeren. Pingel dus. Dennis staat op de goal en neemt hem dus niet. Tja, dan gaat Martin wel achter de bal staan. Remco wil misschien ook wel, maar laat Martin zijn gang gaan. Foute keuze. Het geplande schot in de rechterhoek belandt recht op de handen van de keeper die niet eens van zijn plek hoeft af te komen. Slechte pingel!

Dan een corner voor ALC die tot driemaal toe een rebound voor de thuisploeg is. Bij de laatste inzet belandt de bal tegen de armen van Marc. Tja, en als ie aan ons een pingel geeft, krijgt de thuisploeg hem ook. Zeker na de eerdere tackle van Corné (geen overtreding, maar wel binnen de 16) en de harde charge van Peter eerder. Tijd voor Dennis’ moment of fame. En ja hoor, hij stopt hem gewoon. Deze pingel was beter ingeschoten dan het Gaus guffie van Martin, maar Dennis kiest de goede hoek.

Rust met 0-0. Komt wel goed zo verwachten we.

De tweede helft is dan ook voor Valken. ALC/Twisk is moegestreden en komt er op een spaarzame uitval na niet meer aan te pas, wij kunnen naar hartelust aanvallen. De ene prima aanval na de andere volgt, het is simpelweg wachten op de goal. Die komt na een kwartier. En hoe! Remco krijgt randje 16 de bal voor zijn voeten. Hij heeft enige ruimte en pegelt de bal in de verre kruising. Werkelijk een plaatje, de bal hangt er nu nog.

Niet veel later gooien we het duel in het slot. Edwin die vandaag sterk speelde ontvangt de bal na een afgeslagen aanval, zijn schot is ook al in de verre hoek, al zit de keeper er met zijn vingertoppen nog aan. Maakt niet uit, hij telt. Alweer de 4e goal voor Ed dit seizoen.

Daarna volgen nog kansen genoeg. Martin heeft zijn vizier echter niet scherp vandaag. Al is de redding van de keeper op een inzet die bijna zeker een goal leek uitstekend. Met een mooie reflex tikt ie het schot uit zijn goal.

Eindstand blijft dus 0-2. Helemaal niets op af te dingen.