Valken 3 blijft steken op 0-0

Na een intermezzo tegen Woudia om de beker (1-1), mocht Valken 3 met een extra uurtje onder de veren achter de rug afgelopen zondag op bezoek bij Westfriezen. Het 4de elftal van de club was de tegenstander en na 6 wedstrijden hadden ze 4 punten verzameld. Valken 3 had er 9 uit 4 en wilde graag winnen om mee te blijven doen bovenin. Vorige week werd er voor de beker nog met 1-1 gelijk gespeeld tegen Woudia 3. Met een bijna voltallige selectie moest dit klusje geklaard worden. Alleen Robin was afwezig. Bij aankomst in Zwaag werd er toch nog iemand gemist. Bas had de karavaan vanaf het Valkenveld niet gehaald. Hij bleek iets te diep in het glaasje te hebben gekeken en kwam 10 minuten na aanvang van de wedstrijd aanlopen. Schuldbewust stak hij de hand in eigen boezem en na het omkleden pakte hij de vlag over van Michel. 20 minuten spelen moest hij het vandaag mee doen.

Dan de wedstrijd. Valken is heer en meester op het veld. De gehele wedstrijd speelt zich af op de helft van Westfriezen. Wel is Valken soms erg slordig in de simpele passjes over enkele meters. Mede hierdoor is het voor Valken erg moeilijk om het overwicht om te zetten in echte kansen. Telkens is de laatste fase onzorgvuldig of wordt er net op tijd goed ingegrepen door de Zwaagse verdediging voordat er echt gevaar komt. In de eerste helft is er slechts 1 grote kans. Nick kan rechts op rand 16 aannemen en hoort de vrijstaande Rowan schreeuwen om de bal. De pass van Nick is echter niet zuiver genoeg, waardoor Rowan een schoenmaat te kort komt om de bal in het net te prikken.

Na de thee geen ander spelbeeld. Westfriezen komt er wel af en toe uit, maar gevaarlijk wordt het niet. Valken blijft zoeken naar een treffer, maar blijft onsuccesvol. Wilco lukt het niet om vanuit een lastige hoek de keeper te passeren en schoten van afstand van onder andere Nobi, Niels Kool en Roy treffen ook geen doel of worden door de prima keeper gepareerd. De grootste kans komt na goed voorbereidend werk van Erwin. Hij komt door op recht en legt goed breed op Niels Kool, die zo een doel zonder keeper voor zich heeft. Zijn inzet wordt echter tegengehouden door een verdediger die zich op het laatste moment voor het schot weet te werpen. De wedstrijd eindigt uiteindelijk met dezelfde stand waarmee werd begonnen.

Het zat er niet in deze zondag. Westfriezen had als doelstelling om een punt over te houden en dat is ze met veel arbeid gelukt. Het geluk zat vandaag niet mee bij de Valken, maar echt goed werd er niet gespeeld. Komende week zal er zorgvuldiger moeten worden omgegaan met balbezit om na een verlies en twee gelijke spelen weer eens als winnaar van het veld te kunnen stappen. Om 13:00 is thuis de aftrap tegen Spirit 5.