Helden nestelen zich in de top van de middenmoot na krappe zege

Zonder Arthur, Niels (vlaggend) en Erwin maar met Frits als standby stonden we met twee wissels (Erwin en Frits) aan de aftrap voor het immer beladen potje uit tegen Zouaven. Vorig seizoen een kort duel, eens kijken wat er ditmaal ons te wachten staat. Dezelfde voorwaarden: hetzelfde zompige veld, dezelfde spelers bij beide teams, hetzelfde weer. Scheidsrechter weer een speler van de thuisformatie, maar wel een ander als vorig jaar. En daarmee is genoeg gezegd….. in positieve zin! De leidsman van vandaag floot een perfecte pot. Geen enkele wanklank, fluiten na een vlagsignaal van de prima vlaggers, geen gezeur daarover. Kortom: het kan dus wel.

Het duel werd dus volledig gespeeld. Valken begint uitstekend en heeft vooral achterin de zaken prima op orde. Rustig rondspelend proberen we de aanval op te bouwen. Dat resulteert in een drietal prima kansen: Martin onderschept een tekorte terugspeelbal, keeper redt inzet. Ivo kan een prima combinatie niet net doeltreffend afronden (schot hoog over), Remco ziet zijn afstandsschot naast zeilen.

Na een kwartiertje zijn we de controle wat kwijt, de lange bal wordt meer en meer gehanteerd en Dennis moet enkele malen handelend optreden. Gelukkig voor ons doet hij dit prima waardoor we de 0 houden. Tegen het einde van het eerste bedrijf komen we weer iets beter in ’t spel wat resulteert in nog een mooie kans voor Martin die opnieuw een 1-2 met Ivo aangaat. De houterige balbehandling en dito schot zorgen ervoor dat we met een 0-0 stand gaan rusten.

Na rust komt er aan beide kansen meer ruimte. Beide ploegen delen wat speldenprikjes uit, Dennis grabbelt een corner tot driemaal toe uit de lucht en aan de andere kant zijn er kansen voor Remco van afstand en Ivo geeft af in plaats van voor eigen succes te gaan.

Zouaven neemt hierna wat meer het initiatief. Valken heeft in de rust al aangegeven dat meer de diepte via de flanken moet worden gezocht. Ook bij de aanval 7 minuten voor tijd: Jan-Jaap wordt gelanceerd. Hij kan richting de goal, de linksback is gezien. Alleen de laatste man is er nog, die moet kiezen: Jaap aanvallen of bij Martin blijven die mee loopt richting goal. Hij besluit tot het eerste. Jaap schiet uiteindelijk, op de voeten van de keeper. Bal belandt precies voor de voeten van Martin die simpel kan binnentikken in het lege doel.

Zouaven probeert het nog met de moed der wanhoop. Ook al valt Dennis Dup nog uit en moeten we nog even met 10 verder: De zege komt niet meer in gevaar. Met 16 uit 8 staan we keurig in de bovenkant van de middenmoot.

Komende zondag het duel om de ‘des keizers baard’-cup. Uit tegen Berkhout, ons laatste bekerpotje dit seizoen.

Topschutters 17/18:
Martin: 5
Edwin: 4
Lennard: 3
Dennis: 3
Ivo: 2
Corn├ę: 1
Remco: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken