Handbaldames 1 in fysiek duel langs Nieuwegein

Afgelopen zondag mochten we weer dicht bij huis spelen, dit maal tegen Nieuwegein. Elke wedstrijd beloofd een spannende te worden en erg fysiek. Voor de wedstrijd zagen we al dat het dit keer jonge meiden waren, in tegenstelling tot vorige wedstrijd. Vaak betekent dit een wedstrijd met wat meer snelheid.

We begonnen de wedstrijd sterk en met super veel snelheid. Ook al waren de meiden van Nieuwegein snel in hun bewegingen, waren wij sneller in de omschakeling, hierdoor stonden wij al snel voor met 4-0. Het beloofde een zware wedstrijd te worden op het gebied van conditie, gelukkig hadden wij op de bank 4 wissels zitten. Door de wedstrijd heen werd de tegenstanders steeds fysieker, veel naduwen of inkomen van de zijkant met een flinke zet, dit zorgde voor een aantal penalty’s aan onze kant, die goed benut werden door Rinske. Dankzij onze top keeper Carola, die in de eerste helft stond te stralen in het doel, had Nieuwegein weinig kans om doelpunten te maken. Hierdoor gingen we met een mooie voorstand de rust in, 12-6.

Nu moesten we uitkijken dat we niet weer in onze befaamde dip zakten. Weer met snelheid beginnen en net zo knallen als in de eerste helft. Helaas mocht het niet baten en kwamen we maar langzaam op gang, in tegenstelling tot Nieuwegein. De doelpunten vlogen om onze oren, 15-9, 15-10, 15-11. Nu moest er toch echt wat gaan gebeuren!

Daar kwam de break van Marijke en ze nam het hele team hierdoor op sleeptouw, weer een aantal doelpunten van onze kant. Zo wisten we toch nog een mooi potje handbal aan ons publiek te laten zien. We wonnen de wedstrijd met een eindstand van 20-14.

We zijn iedere keer weer super blij met zoveel support aan de zijlijn, ook zondag waren jullie weer massaal aanwezig, waarvoor ons dank! Zondag 27 november spelen we uit in Amsterdam om 12:00.